افزایش اقبال به بورس

۱۳۹۷/۰۵/۱۳ - ۰۱:۰۶:۱۳
کد خبر: ۱۲۶۸۵۸
افزایش اقبال به بورس

گروه بورس| مسعود کریمی|

بخشنامه اخیر بانک مرکزی با محوریت «سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار» را می‌توان دستورالعملی در راستای تحقق سیاست‌های اصل 44 برشمرد. بر اساس این ابلاغیه سهام بنگاه‌های در اختیار بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی و شرکت‌های تابعه آنها از طریق بازار سرمایه واگذار خواهند شد. از همین رو، در کنار افزایش حجم نقدینگی که به صورت ملموس در داد و ستد سهام طی چند وقت اخیر قابل مشاهده است پیش‌بینی می‌شود شرکت‌‌های خارج از بازار بتوانند با رعایت چها‌چوب‌های رسمی و استفاده از فرصت ایجاد شده در بازار سرمایه اقدام به ورود و تامین مالی ارزان قیمت توام با بروکراسی اداری ساده کنند. از سویی دیگر، با توجه به روند تغییرات 39 صنعت حاضر در بورس تهران مشاهده می‌شود که 24 صنعت موفق به کسب بازدهی مثبت و در مقابل 13 صنعت نیز بازدهی منفی را طی یک هفته گذشته در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده‌اند. در همین حال، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفته گذشته با افزایش 15 هزارو 145 واحدی (معادل 14 درصد رشد) همراه شد و توانست طی 5 روز کاری با عبور از 15 کانال بورسی رقم 123 هزار و 951 واحد را به خود اختصاص دهد. از همین رو، اغلب فعالان بازار سرمایه بر این باورند که رشد نرخ ارز در بازار‌‌‌های رسمی و غیر رسمی در کنار بررسی سیاست تعمیق بازار ثانویه ارزی که در دستور کار دولت دوازدهم قرار گرفته است 2 عامل اساسی در صعود نماگر‌های بازار سهام محسوب می‌شوند.

در همین حال، با توجه به گمانه‌زنی‌های متفاوت در خصوص تداوم سقف‌شکنی‌های دماسنج بورس تهران که عده‌ای از تحلیلگران بازار سرمایه سقف آن را در مرز‌های 180 هزار واحدی هم پیش بینی کرده‌اند مشاهده می‌شود که برخی دیگر از کارشناسان اعتراضات و اغتشاشات اخیر در شهر‌های مختلف را بهانه‌ای برای اصلاح شاخص بورس طی هفته جاری عنوان می‌کنند. به هر حال در صورت اصلاح قیمت‌ها به دلیل اینکه همچنان قیمت سهام شرکت‌های بورسی با پتانسیل افزایشی همراه هستند، قرمز پوش شدن تابلو بازار می‌تواند چراغ سبزی برای ورود سرمایه‌گذاران تازه وارد در معاملات سهام در نظر گرفته شود.

از سویی دیگر، با توجه به اینکه در چند قدمی اعلام رسمی سیاست‌های جدید ارزی از سوی دولتمردان طی هفته جاری قرار داریم گمانه‌زنی‌ها حکایت از شکست نرخ دلار و سکه در بازار موازی بورس کشور دارد که در چنین شرایطی بخش مولد اقتصادی می‌تواند بهترین گزینه با توجه به صنایع و ابزار‌‌های متنوع معاملاتی مطرح شود. چرا‌که شکل‌گیری نرخ مشخص که به واسطه عرضه و تقاضای واقعی خریداران و فروشندگان در بازار ثانویه صورت می‌گیرد بطور قطع در یک بازه زمانی منطقی می‌تواند منجر به تشکیل نرخی بیش از بازار رسمی و کمتر از بازار غیررسمی شود. بر این اساس، تمامی فعالان در بازار‌‌‌های آزاد نیز ناگزیر به پیروی از نرخ جدید خواهند بود که همین امر می‌تواند نقش بسزایی در ایجاد ثبات قیمتی در حوزه ارز ایفا کند. در همین حال، سهامداران بازار سرمایه همواره می‌بایست این‌ نکته را درنظر بگیرند که حرکت حجم انبوه نقدینگی به سمت خرید سهام در شرایطی که بدون تحلیل و بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها صورت پذیرد در بلندمدت چیزی جز ته‌نشین شدن سهامی که از ارزندگی مطلوب برخوردار نیست را به همراه نخواهد داشت.

 فرصت مناسب عرضه‌های اولیه

در همین رابطه، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازار سرمایه کشور را در حال رشد توصیف کرد و گفت: خوشبختانه در روزها و هفته‌های اخیر نقدینگی خوبی به سمت بازار سرمایه آمده و همچنان این روند ادامه دارد. به‌گزارش سنا، حسن قالیباف اصل افزود: با توجه به حجم بالای نقدینگی سرگردان در جامعه، بازار سرمایه یکی از پتانسیل‌های بسیار خوبی است که می‌تواند این نقدینگی را جذب کند و در فضای کسب و کار و تقویت تولید ملی به خدمت بگیرد. سخنگوی بورس تهران، همچنین رونق در بازار سرمایه را فرصت خوبی برای عرضه‌های اولیه و پذیرش‌های جدید دانست و اظهار داشت: ناشران و بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند به آسانی از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند. قالیباف اصل ادامه داد: در شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بحث پذیرش یک بحث جدی است و هم اکنون نیز فرآیند پذیرش چند شرکت به انجام رسیده و با موافقت سهام‌دار عمده، این شرکت‌ها قابلیت عرضه در بورس را دارند. مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران خاطرنشان کرد: زمانی که بازار سرمایه با رشد همراه می‌شود، لزوما به معنای رشد یکسان همه سهام نیست، اما در مجموع بازار سرمایه در شرایط فعلی محل مناسب و مطمئنی برای سرمایه‌گذاری است و تنوع خوبی هم دارد. قالیباف اصل گفت: هم اکنون دارایی‌های ارزشمند، سهام شرکت‌های مهم و بنگاه‌های پایه اقتصاد کشور، در بازار سرمایه حضور دارند، بر این اساس، یک پتانسیل و محل خوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم است؛ اما افراد حتما با مطالعه وارد شوند و اگر مطالعه ندارند از نهادهای مالی بازار سرمایه استفاده کنند و از سرمایه‌گذاری به شکل مستقیم خودداری کنند.

 وی همچنین بار دیگر به سرمایه‌گذاران توصیه کرد بازار سرمایه را بلندمدت ببینند و بنگاه‌های اقتصادی نیز فرصت‌های متعدد برای تامین مالی از طریق این بازار را مغتنم بشمارند. قالیباف اصل سپس از سهامداران عمده دعوت کرد اگر شرکت‌هایی را در اختیار دارند که می‌توانند آنها را به بورس بیاورند، از این مسیر برای تامین مالی خود اقدام کنند. وی در پاسخ به سوالی درخصوص راه‌های حمایت دولت از بازار سرمایه گفت: کمک به شفافیت و ایجاد رقابت سالم در این فضا بهترین حمایت از بازار خواهد بود. مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران توضیح داد: بازار سرمایه برای دولت و سیاست‌گذاران هم فضای خوبی است که با شفاف‌سازی فضای کسب و کار بتوانند اعتماد و قابلیت پیش‌بینی را در اقتصاد بالا ببرند و اجازه دهند که کشف قیمت در بازارها انجام شود. قالیباف‌اصل با بیان اینکه این اقدام می‌تواند یک گام مثبت در جهت ارتقای بازار مالی در اقتصاد کشور نیز باشد، گفت: اگر کشف قیمت در همه بازارها از جمله بازارهای مالی کشور شکل بگیرد و داد و ستدها بر اساس مکانیسم بازار باشد، شاهد رشد و توسعه بیشتر بازار سرمایه خواهیم بود.

 

ارسال نظر