روی خط شرکت‌ها

۱۳۹۷/۰۵/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۰۶۱

 مهم‌ترین شاخص‌های عملکرد دارویی‌ها: موج انتشار گزارش‌های سه ماهه کدال از روز شنبه آغاز و همچنان ادامه دارد که بررسی این گزارش‌ها عملکرد شرکت‌ها و به تبع آن صنایع بازار سرمایه را در بهار ۹۷ برای سرمایه‌گذاران شفاف می‌کند. بر این اساس، در این گزارش صورت‌های مالی و سود اعلامی هفت شرکت فعال در صنعت، مورد بررسی قرار گرفته است. شرکت‌های داروسازی زهراوی، داروسازی دکتر عبیدی، هلدینگ داروپخش، داروسازی زاگرس فارمد پارس، داروسازی کاسپین تامین، داروسازی تولید دارو و تولید مواد اولیه داروپخش با اعلام عملکرد سه ماهه خود، شرایط بازار و روند سودآوری این صنعت را در سه ماهه اول سال جاری شفاف کردند. آنچه در صورت‌های مالی این شرکت‌ها مشترک است افزایش بهای تولید و هزینه‌ها است که رشد قیمت ارز در سال جاری را می‌توان از مهم‌ترین عوامل این تغییرات دانست.

داروسازی زهراوی

داروسازی زهراوی در دوره سه ماهه سال جاری ۹۶۹ ریال زیان شناسایی کرد. این شرکت در سه ماهه سال گذشته در حالی ۱۴۶ ریال سود محقق کرده بود که در پایان دوره ۱۲ ماهه دو هزار و ۵۱۶ ریال زیان اعلام کرد. بر این اساس، «دزهراوی» درباره شناسایی زیان توضیح داده است کاهش فروش ناشی از مشکلات صنعت دارویی مخصوصا مشکلات بانکی این شرکت در امر گشایش اعتبارات اسنادی جهت تامین مواد مورد نیاز تولید بوده است. همچنین کاهش سود ناشی از افزایش بهای تمام شده به دلیل افزایش نرخ ارز بانک مرکزی و افزایش هزینه‌های مالی و کاهش فروش نسبت به دوره قبل است. این در حالی است که، بررسی صورت‌های مالی این شرکت حاکی از افزایش چشمگیر هزینه‌ها و کاهش فروش و سودآوری است. همچنین بخش سود و زیان عملیات در حال تداوم نیز از زیان خبر می‌دهد.

هلدینگ داروپخش

هلدینگ داروپخش در سه ماه منتهی به پایان خرداد ۹۷ به ازای هر سهم ۹ ریال سود محقق کرد. این شرکت در سه ماهه سال گذشته چهار ریال زیان شناسایی کرده بود اما در پایان دوره یک هزار و ۸۸۸ ریال سود برای هر سهم کنار گذاشت. این در حالی است که، سود انباشته پایان دوره نیز ۱۵ درصد بالا رفته است. هرچند جمع هزینه‌های عملیاتی این شرکت افزایش ۳۱درصدی داشته است اما رشد ۵۶۱ درصدی سایر درآمدها و هزینه‌های غیر عملیاتی و افزایش ۴۶۷ درصدی سود پایه هر سهم ناشی از عملیات متوقف شده در صورت‌های مالی این شرکت خودنمایی می‌کند.

داروسازی زاگرس فارمد پارس (داملران رازک)

«ددام» در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۶۱ ریال زیان اعلام کرد. این شرکت در مدت مشابه پارسال ۲ ریال سود محقق کرده بود اما در پایان دوره زیان ۴۴۸ریالی را کنار گذاشت. این در حالی است که، صورت‌های مالی این شرکت از افزایش ۶۰ درصدی زیان انباشته خبر می‌دهد. بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی نیز ۵۷ درصد زیاد شده، همچنین هزینه‌های فروش، اداری و عمومی، عملیاتی و مالی این شرکت بالا رفته است. شرکت سه ماهه برای عملیات در حال تداوم زیان شناسایی کرده است.

داروسازی کاسپین تامین

«کاسپین» در گزارش سه ماهه پایان خرداد با چهار درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل سود ۹۳۲ ریالی اعلام کرد. بررسی صورت مالی سه ماهه کاسپین نشان می‌دهد هزینه‌ها و بهای تولید در این مجموعه نیز بالا رفته است.

داروسازی تولید دارو

شرکت داروسازی تولید دارو در گزارش سه ماهه امسال با کاهش ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۸ ریال سود اعلام کرد. این شرکت در سه ماهه ۹۶ برای هر سهم ۱۷۰ ریال و در پایان دوره ۳۰۸ ریال سود کنار گذاشت. بر اساس این گزارش، سود انباشته پایان دوره در این شرکت ۵۰ درصد افت کرده است. بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در این شرکت در حالی تغییر نکرده است که سایر درآمدهای عملیاتی «دتولید» ۹۶ درصد کم شده است.

شرکت تولید مواد اولیه داروپخش

«دتما» با انتشار گزارش سه ماهه امسال از شناسایی ۱۵۷ ریال سود خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد کاهش یافته است. همچنین، سود انباشته پایان دوره در این شرکت ۶ درصد رشد کرده است. شرکت در پایان دوره سه ماهه سال قبل ۱۶۷ ریال و در ۱۲ ماهه ۸۴۲ریال سود برای هر سهم اعلام کرد.

داروسازی دکتر عبیدی

شرکت داروسازی دکتر عبیدی برای سال مالی منتهی به پایان آذر ماه امسال گزارش ۶ ماهه اعلام کرد. «دعبید» در ۶ ماهه منتهی به پایان خرداد امسال ۸۵۶ ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۴ درصد رشد کرده است. افزون بر این، این شرکت دارویی در پایان سال مالی ۹۶ به ازای هر سهم یک هزار و ۱۱۳ ریال سود شناسایی کرد. صورت‌های مالی این شرکت حاکی از افزایش بهای تمام شده تولید هزینه‌های عمومی و مالی است. سود پایه هر سهم ناشی از عملیات در حال تداوم – عملیاتی ۱۷۵درصد رشد کرده است. همچنین سود پایه نیز ۲۱۷ درصد بالا رفته و سود خالص نیز ۶۴درصد افزایش یافته است.

 

 

ارسال نظر