نقل و انتقال ارز شرکت‌های حمل و نقل با نرخ رسمی

۱۳۹۷/۰۲/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۸۶۵

گروه بانک و بیمه|

بانک مرکزی در بخشنامه‌یی به شبکه بانکی در راستای سیاست جدید ارزی ضوابط تامین و انتقال ارز بابت هزینه‌های شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی را ابلاغ کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در راستای اجرای بندهای (2)، (5) و (12) تصویبنامه 22 فروردین 97 هیات وزیران مبنی بر تبیین سیاست‌های جدید ارزی، تامین و انتقال ارز بابت هزینه‌ شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی به شرح زیر و به نرخ روز اعلامی از سوی بانک مرکزی صرفا از طریق سیستم بانکی و در صورت عدم امکان انجام حواله ارزی از طریق بانک با استفاده از خدمات صرافی‌های مجاز و به عاملیت بانک امکان‌پذیر خواهد بود.

 تامین و انتقال ارز بابت کرایه حمل کالاهای وارداتی در صورتی که ثبت‌سفارش کالای مربوطه به نام بانک صادر شده و بهای کالای پرداختی شامل کرایه حمل نباشد (خرید بر اساس ترم‌های گروه‌های E و F اینکوترمز)، پس از انجام ثبت خدمت، ارائه صورت‌حساب‌ کرایه حمل و نسخه‌یی از بارنامه‌/ راهنامه و با رعایت مفاد بخش دوم مجموعه مقررات ارزی بلامانع است. رفع تعهد ارزی بابت کرایه حمل مزبور منوط به رفع تعهد (تعهد ارائه پروانه گمرکی) از ثبت‌سفارش کالایی مربوطه است. در صورت درخواست واردکننده کالا و ارائه تاییدیه ذی‌نفع (شرکت حمل و نقل بین‌المللی خارجی)، پرداخت کرایه حمل به نمایندگان شرکت‌های حمل و نقل خارجی در داخل کشور بلامانع است. ضمنا انتقال وجوه دریافتی به شرح این تبصره، حسب تقاضای نمایندگی‌های مزبور (تا سقف کرایه‌های حمل مربوطه) به طرف خارجی مجاز خواهد بود.  تامین و انتقال ارز بابت هزینه‌های دموراژ و حق توقف پس از ارائه صورت‌حساب‌ها و مستندات مربوطه (سند ترخیصیه یا صورت‌حساب مبادله کانتینر) بلامانع است.

 نقل و انتقال موجودی حساب‌های ارزی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی (اعم از شرکت‌های ایرانی و نمایندگان شرکت‌های خارجی) در مقابل ارائه صورت‌حساب و مستندات مربوطه بلامانع است.

 قیمت سکه یک‌میلیون و 913هزار تومان

در بازار روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 97 نیز روند حرکت کاهش قیمت سکه ادامه یافت و سکه بهار آزادی طرح جدید به کانال یک‌میلیون و ۸۰۰هزار تومان بازگشت.

 قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یک‌میلیون و ۹۱۳ هزار تومان تعیین شد. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۴۴هزار تومان افت، یک میلیون و ۸۴۸ هزار تومان داد و ستد شد. همچنین هر قطعه نیم سکه بهار آزادی با ۲۵هزار تومان کاهش قیمت نسبت به روز دوشنبه، ۹۶۴هزار تومان و هر قطعه ربع بهار آزادی نیز با ۲۴هزار تومان افت ۵۶۳ هزار تومان معامله شد.

از سوی دیگر هر قطعه سکه گرمی با کاهش ۱۰هزار تومانی به قیمت ۳۵۲هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸عیار نیز با رشد ۲هزار و ۳۰۰تومانی به قیمت ۱۸۵هزار و ۳۰۰تومان ارزش‌گذاری شد.

با این حال بر اساس اعلام بانک مرکزی، قیمت هر دلار امریکا بدون تغییر نسبت به روزهای گذشته ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است. افزون بر این، هر یورو با ۱۴ تومان کاهش نسبت به روز گذشته ۵ هزار و ۱۱ تومان و هر پوند با ۴ تومان افت در مدت مشابه ۵ هزار و ۶۹۵ تومان ارزش‌گذاری شد. مسعود خاتونی عضو هیات‌مدیره بانک ملی با تاکید بر اینکه تمام مشتریانی که در طرح پیش‌فروش سکه ثبت‌نام کرده‌اند دارای کارت سکه هستند، گفت: حدود ۴۵۰هزار سکه تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه تحویل متقاضیان در این طرح‌ شده است. وی در پاسخ به این پرسش که در طرح پیش‌خرید سکه چند نفر به‌ جای سکه، کارت سکه دریافت کرده‌اند، گفت: با توجه به شرایطی که در جامعه حاکم بود، بسته‌های مختلفی در این طرح اجرا شد. در آخرین سیاست ابلاغی بانک مرکزی، تحویل سکه‌ها یک هفته زودتر از موعد مقرر انجام شد و از ۷۹۰ هزار سکه پیش‌فروش شده در این طرح تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه در حدود ۴۵۰هزار سکه به مشتریان تحویل داده‌ شده است.

بر این اساس در 9 روز پایان اردیبهشت حدود 340 هزار سکه دیگر باید تحویل مشتریان شود.

 نوسانات ارزی مهار شد

از سوی دیگر رحیم زارع سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به روند ساماندهی بازار ارز گفت: روند رو به کاهش نوسانات ارزی

مشهود است.

وی با اشاره به اقدامات دولت به ویژه بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز گفت: در حال حاضر اقدامات مناسبی برای ساماندهی این بازار از سوی بانک مرکزی صورت گرفته و با اعمال محدودیت در واردات که در تعامل میان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و همچنین معاون اول رییس‌جمهور صورت گرفته، مصرف ارز ساماندهی خواهد شد. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری جلسات مکرر کمیسیون اقتصادی مجلس با تیم اقتصادی دولت افزود: بحث کاهش تقاضا نیز از دیگر مواردی بود که از سوی بانک مرکزی به خوبی مدیریت شده و نتیجه آن در روند رو به کاهش نوسانات ارزی مشهود است.

زارع با بیان اینکه مدیریت بازار ارز به ویژه برای کالاهای اساسی و دارو به خوبی در جریان است، تصریح کرد: بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت اقدامات کارآمدی در جهت جلوگیری از خروج سرمایه از کشور انجام داده‌اند، از این‌رو صادر‌کننده مکلف شده که ارز خود را در قبال صادرات وارد کشور کند که این از خروج سرمایه جلوگیری خواهد کرد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه برای اعمال مدیریت اقتصادی، دولت نیازمند یک‌سری اطلاعات دقیق است، گفت: همه گروه‌ها اعم از مجلس، نیروهای مسلح، قوه قضاییه و ارگان‌های مختلف باید اطلاعات دقیق خود در حوزه ارزی را در اختیار دولت قرار دهند، زیرا تنها با اطلاعات موجود دولت به نتیجه نخواهد رسید. زارع با بیان اینکه قطعا اگر بخواهیم، مدیریت اقتصادی خوب داشته باشیم نیازمند اطلاعات همه‌جانبه هستیم، افزود: دولت در این مسیر گام برداشته اما باید با حمایت سایر دستگاه‌ها این رویه تکمیل‌تر شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر جو خوبی بر بازار ارز حاکم شده است، تصریح کرد: انتظار داریم وضعیت از این نیز بهتر شود از این‌رو دولت باید هوشمندی داشته باشد که خود را برای اعمال محدودیت‌های بیشتر آماده کند. اعمال محدودیت‌های بیشتر در حوزه ارزی به مدیریت بهتر بازار و در نتیجه ایجاد تقاضای واقعی منجر می‌شود. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: رصد تقاضای واقعی ارز به ویژه برای واردکنندگان نیاز است، زیرا بدون کنترل از این حیث ارز در محل مورد نظر هزینه نشده و در نهایت خروج از کشور و خرید ملک در کشورهای همسایه مانند گرجستان رخ می‌دهد.

 

 

ارسال نظر