اخبار پرونده کلان

۱۳۹۸/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۲۳۴

ساماندهی صیادان در قالب تعاونی

معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به طرح توسعه کسب و کار صیادان با دستگاه ماهی‌یاب بیان کرد: در این طرح قرار است صیادان در قالب تعاونی ساماندهی شوند و با یک دستگاه ماهی‌یاب به فعالیت خود ادامه دهند.

عیسی منصوری، معاون اشتغال وزارت کار در گفت‌وگو با تسنیم، درباره سیاست‌های اشتغالزایی گفت: نظام حکمرانی در جمهوری اسلامی یک اشکال اساسی دارد و تا زمانی که اشکال حل نشود مشکلات باقی می‌ماند.

 وی ادامه داد: برای ساماندهی کسب و کارها  در دفتر توسعه و کسب و اشتغال پایدار تکاپو ایجاد شد، در هر استان یک برنامه داریم، در سیستان و بلوچستان برنامه تجهیز صیادان به فیش وایندر (ماهی‌یاب) را داریم. در حال حاضر نحوه صید ماهی‌ها به روش سنتی و با قایق‌های بدون یخچال انجام می‌شود. منصوری افزود: در این طرح صیادان در قالب تعاونی ساماندهی می‌شوند و یک دستگاه ماهی‌یاب به آنها داده می‌شود، تا بتوانند به راحتی ماهی صید کنند. از سوی دیگر به آنها وام می‌دهیم تا یک کشتی یخچال‌دار خریداری کنند. قایق‌های متعدد همزمان با هم به داخل دریا می‌روند و با ماهی‌یاب صید انجام می‌دهند و در یخچال نگهداری می‌کنند و ریسک خراب شدن ماهی‌هایشان هم صفر است. معاون اشتغال وزارت کارگفت: ما از بین 97 هزار آبادی و 44 هزار روستای ثبت نام شده و 38 هزار روستای فعال، 4996روستای کانونی که بیشترین داده‌ستانی اقتصادی و اجتماعی را با روستاهای همجوار خود داشتند شناسایی و اقدامات توسعه‌ای خود را در این روستاها متمرکز کردیم. در سال 97 اقدامات توسعه‌ای را برای 128 روستای کانونی آغاز کردیم. ما به این روستاها وام ندادیم اما بازگشت به روستا داشتیم و زمانی که گزارش آن برای مقام معظم رهبری ارسال شد، ایشان خیلی ابراز رضایت داشتند که بدون پرداخت وام بازگشت به روستا اتفاق افتاده است. وی افزود: یکی از طرح‌های موفق در طرح‌های اشتغالزایی تأمین مالی مبتنی بر قرارداد یک الگوی اساسی است. بر اساس این قرارداد بنگاه‌ها موظف هستند که به یک شرکت بزرگ متصل باشند و برای شرکت بزرگ شرایطی ایجاد کنیم که به بنگاه‌های کوچک بپیوندند این یعنی بنگاه کوچک به زنجیره جهانی ارزش وصل شده است.

جذب ۱۵۰۰ فارغ‌التحصیل بخش کشاورزی به بازار کار

مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو می‌گوید با اجرای طرح تولید مبتنی بر قرارداد، بیش از ۱۰۰ هزار کشاورز تحت پوشش قرار گرفته و زمینه اشتغال به کار ۱۵۰۰ فارغ‌التحصیل کشاورزی فراهم می‌شود. رضا تازیکی در گفت‌وگو با ایسنا، با تشریح جزییات طرح تولید مبتنی بر قرارداد گفت: تمام اجزای این طرح به‌طور کامل دیده شده تا طرح انحراف نداشته باشد و تسهیلات در آن به درستی هزینه شود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات بانکی در گذشته دچار انحراف زیادی می‌شد لذا طرح تولید مبتنی بر قرارداد را در دستور کار قرار دادیم که در قالب این طرح، تسهیلات به تولیدکننده یا کشاورز پرداخت نمی‌شود بلکه این تسهیلات نزد بانک می‌ماند و زمانی که کشاورز در قبال قرارداد با تولیدکننده، محصول خود را به شرکت تحویل داد با مراجعه به بانک پول خود را به شکل نقدی دریافت می‌کند.

مدیر طرح ملی توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) با بیان اینکه در طرح تولید مبتنی بر قرارداد قیمت محصولات خریداری شده از کشاورز بالاتر از نرخ روز بازار است، اظهار کرد: در طرح تولید مبتنی بر قرارداد تاکنون ۱۰ هزار کشاورز تحت پوشش قرار گرفته‌اند و تلاش شده تا در این طرح علاوه بر ارتقای بهره‌وری محصول، فروش محصول نیز تضمین شود و درآمد کشاورزان نیز از محل بهره‌وری افزایش یابد. تازیکی بیان کرد: کشاورزانی که محصول خود را در قالب طرح تولید مبتنی بر قرارداد به فروش برسانند علاوه بر ارتقای تولید و بهره‌وری، درآمدشان هم افزایش می‌یابد و سودی که در گذشته نصیب دلالان و سودجویان می‌شد نصیب آنها و تولیدکنندگان می‌شود.

وی متذکر شد: هدف ما این است که در قالب طرح تولید مبتنی بر قرارداد ۱۰۰ هزار کشاورز را تحت پوشش قرار دهیم و محصولات آنها را با این روش تأمین مالی به صورت تضمینی خریداری کنیم. ما با ۲۰۰۰ میلیارد تومان می‌توانیم ۱۰۰ هزار کشاورز را به لحاظ کمی و کیفی ارتقا بدهیم. نتیجه حاصله این است که از این محل دست‌کم ۱۵۰۰ فارغ‌التحصیل کشاورزی وارد بازار کار می‌شوند و با این روش، بهره وری طرح بالا می‌رود و کشاورز در رشد و توسعه اقتصادی و ارزش افزوده محصول سهیم می‌شود.

مدیر طرح ملی تکاپو در عین حال درباره اشتغالزایی طرح تولید مبتنی بر قرارداد گفت: در حال حاضر ۴۵ درصد کل بخش کشاورزی در امریکا به شکل قراردادی است ولی ما کشاورزی قراردادی نداریم، اما از یک‌سال و نیم گذشته طرح تولید مبتنی بر قرارداد را در کشور عملیاتی کرده‌ایم. در حال حاضر ۸ درصد کشاورزان استان خراسان رضوی تحت پوشش کشاورزی قراردادی قرار گرفته‌اند و از این طریق محصول خود را عرضه می‌کنند. به گفته تازیکی اگر محصول کشاورزان در بازارهای جهانی صادر شود و پول جدید وارد کشور شود به تثبیت اشتغال و افزایش تولید و ارزآوری کشور کمک می‌کند.

 

ارسال نظر