بررسی آثار تاریخی مسیر آزادراه کرمان-بندرعباس

۱۳۹۶/۱۱/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۶۰۱۴
بررسی آثار تاریخی مسیر آزادراه کرمان-بندرعباس

بررسی و شناسایی باستان‌شناسی مسیر آزادراه کرمان-بندرعباس با هدف شناسایی، مستندنگاری، مطالعه و حفاظت از آثار فرهنگی و محوطه‌های تاریخی واقع در این مسیر انجام می‌شود.

امیر حشمدار سرپرست هیات باستان‌شناسی دیروز با اعلام این خبر گفت: انجام مطالعات باستان‌شناسی پیش از اجرای پروژه‌های عمرانی برای حفاظت از میراث فرهنگی و آثار تاریخی امر ضروری و گام ‌اساسی در راستای رسیدن به توسعه پایدار است. به گفته این باستان‌شناس، این مطالعات با هدف شناسایی، مطالعه و حفاظت از آثار و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی و انجام برنامه‌ریزی‌های جامع برای حفظ میراث فرهنگی در کنار اجرای برنامه‌های عمرانی انجام می‌شود. ‌او افزود: پروژه آزادراه کرمان-بندرعباس به طول حدود ۳۶۰ کیلومتر در دو استان کرمان و هرمزگان اجرا می‌شود و شهر کرمان و نواحی داخلی استان را به سواحل خلیج‌فارس مرتبط می‌کند.  حشمدار با بیان اینکه حدود ۲۵۰ کیلومتر از مسیر این آزادراه در استان کرمان واقع شده است که از مرز این استان با استان هرمزگان در جنوب شهرستان ارزوئیه آغاز می‌شود، تصریح کرد: این مسیر با عبور از ارتفاعات مرکزی استان در شهرستان‌های ارزوئیه، بافت، رابر، بردسیر و کرمان به غرب شهر کرمان منتهی می‌شود.

به گفته وی، بررسی باستان‌شناسی در این مسیر با هدف شناسایی، مستندنگاری، مطالعه و حفاظت از آثار فرهنگی و محوطه‌های تاریخی واقع در مسیر آزادراه در محدوده‌یی به طول ۲۵۰ و عرض حدود ۲ کیلومتر انجام می‌شود. این باستان‌شناس تاکید کرد: این بررسی اطلاعات لازم را برای انجام مطالعات باستان‌شناسی و حفاظتی در آینده و برنامه‌ریزی در زمینه اجرای پروژه آزادراه فراهم می‌کند و گام مهمی‌ در راستای حفاظت و مطالعه محوطه‌های موجود در مسیر است و می‌تواند قدمی‌ در زمینه شناخت وضعیت فرهنگی منطقه و مطالعه مواد فرهنگی آن در دوره‌های مختلف باشد.

 

ارسال نظر