ضرورت ارتقای بهره‌وری در بنگاه‌های کوچک

۱۳۹۶/۰۹/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۷۱۷
ضرورت ارتقای بهره‌وری در بنگاه‌های کوچک

حمایت از کوچک‌ها ماموریت اصلی همه اقتصادهای جهان است

گروه بنگاه‌ها  

ایجاد و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه‌های توسعه اقتصادی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و نو توسعه یافته است.

چالش بهره‌وری در اقتصاد ازجمله موضوعاتی است که همواره در تیررس تحلیل‌های اقتصادی و ارزیابی‌های پژوهشی قرار داشته است. چالشی که تلاش می‌کند تا پاسخی برای این پرسش کلیدی بیابد که برای ارتقای مستمر بهره‌وری در بنگاه‌ها از چه روش‌هایی می‌توان استفاده کرد. تجربیات اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته در این زمینه نشان می‌دهد هر اندازه که فضای اقتصادی جوامع به سمت توسعه کسب وکار کوچک و متوسط که در واقع حضور بخش خصوصی واقعی در اقتصاد محسوب می‌شوند، گام بردارد به همان نسبت نیز بهره‌وری در شؤون مختلف چنین اقتصادهایی رو به تزاید خواهد بود.

واقعیتی که اقتصاد ایران امروز بیشتر از هر زمان دیگری نتایج عینی آن را دیده است و تلاش می‌کند تا زمینه توسعه بنگاه‌های خرد از یک طرف و متعاقب آن افزایش بهره‌وری در نظام اقتصادی کشور را ایجاد کند. این موضوعی است که در جریان دوره آموزشی بین‌المللی در زمینه «روابط نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط» در کشورمان روی ابعاد و زوایای گوناگون آن تاکید شد تا صاحبان بنگاه‌های اقتصادی تصویر روشن‌تری از آن داشته باشند. در همین اجلاس رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران بر نقش مدیریت بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در ارتقای بهره‌وری تاکید کرد. تاکیدی که می‌تواند توجه اهالی اقتصاد را به اهمیت موضوع بهره‌وری بیشتر از طریق رشد بنگاه‌های خرد سوق دهد.

 دوره آموزشی بین‌المللی

دوره آموزشی بین‌المللی در زمینه «روابط نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط» از روز گذشته آغاز و تا ۸ آذر ماه ۱۳۹۶ به میزبانی کشورمان برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان ملی بهره‌وری ایران در این دوره که با همکاری سازمان ملی بهره‌وری ایران و سازمان بهره‌وری آسیایی(APO) برگزار می‌شود، شرکت‌کنندگانی از ۱۲کشور عضو سازمان بهره‌وری آسیایی شامل ایران، بنگلادش، تایوان، فیجی، هند، اندونزی، مالزی، مغولستان، نپال، تایلند، سریلانکا و پاکستان حضور دارند.

اساتید بین‌المللی این دوره از کشورهای ژاپن و سنگاپور هستند که ضمن ارائه جدیدترین الگوهای روز دنیا در زمینه‌های مرتبط، دانش و تجارب خود را در زمینه‌های مربوطه به ‌اشتراک می‌گذارند.

بحث، بررسی و اشتراک‌گذاری وضعیت فعلی و مسائل مربوط به روابط مدیریت نیروی کار و شناسایی نقش دولت‌ها، اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های ملی بهره‌وری در دوران انقلاب صنعتی چهارم برای ارتقای روابط سازمانی، هماهنگی روابط مدیریت و نیروی کار از مهم‌ترین اهداف این دوره آموزشی است که دستیابی به این اهداف منجر به بهبود بهره‌وری پایدار خواهد شد. اساتید و شرکت‌کنندگان طی این دوره از برخی واحدهای صنعتی شهرک صنعتی کاسپین استان قزوین بازدید خواهند کرد.  شایان ذکر است که روابط مدیریت و نیروی کار به نظامی اشاره دارد که در آن کارفرمایان، کارکنان، نمایندگان آنها و دولت به طور مستقیم یا غیرمستقیم با یکدیگر برای تنظیم قوانین پایه برای مدیریت روابط کاری تعامل می‌کنند. نحوه ایجاد و حفظ رابطه دوستانه بین نیروی کار و مدیریت فرآیند مهمی است که سودمندی متقابل به همراه خواهد داشت. همچنین تجربه کشورهایی که سوابق بهره‌وری مناسبی دارند، ارتباط بین روابط مدیریت و نیروی کار با رشد بهره‌وری را به ‌روشنی نشان می‌دهد.

 افزایش بهره‌وری در بنگاه‌های خرد

رویا طباطبایی‌یزدی در مراسم آغاز به کار دوره آموزشی بین‌المللی در زمینه «روابط نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط» با اشاره به این موضوع که حمایت از توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط به ماموریت اصلی همه اقتصادهای جهان تبدیل شده، افزود: دلیل این موضوع سهم قابل توجه این بنگاه‌ها در تولید، تجارت، اشتغال، رشد درآمد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو سازمان بهره‌وری آسیایی(APO) است. به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه به موازات توسعه مداوم بنگاه‌های کوچک و متوسط، ارتقای روابط هماهنگ و سازنده بین مدیریت و نیروی کار به عاملی کلیدی در موفقیت اقتصاد تبدیل شده است، تصریح کرد: اگر این امر به نحوی مطلوب مدیریت شود، مدیریت روابط کاری، پتانسیل بهبود بهره‌وری از طریق منابع انسانی موثر را داراست.  نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان بهره‌وری آسیایی اضافه کرد: از همه مهم‌تر، این موضوع به طور متقابل هم برای کارفرمایان و هم کارگران در دوران انقلاب چهارم صنعتی سودمند است. رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران در پایان اظهار امیدواری کرد که این دوره آموزشی فرصت مناسبی برای به اشتراک‌گذاری تجربه و تبادل ایده‌های جدید در زمینه رابطه نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط باشد.

«جونهو کیم» نماینده و کارشناس بخش صنعت سازمان بهره‌وری آسیایی نیز در این مراسم با قدردانی از ایران به ‌سبب میزبانی این دوره آموزشی به ‌تشریح این دوره و دیگر فعالیت‌های سازمان بهره‌وری آسیایی در زمینه ارتقای بهره‌وری در کشورهای عضو این سازمان پرداخت.  در این دوره آموزشی بین‌المللی که از روز چهارم آذر ماه آغاز شده و تا روز چهارشنبه هفته جاری با همکاری سازمان ملی بهره‌وری ایران و سازمان بهره‌وری آسیایی در تهران ادامه دارد، شرکت‌کنندگانی از 12کشور عضو سازمان بهره‌وری آسیایی شامل ایران، بنگلادش، تایوان، فیجی، هند، اندونزی، مالزی، مغولستان، نپال، تایلند، سریلانکا و پاکستان حضور دارند.

«یاسوهیکو اینوئی» از کشور ژاپن و «پرابا نایر» از کشور سنگاپور به عنوان اساتید دوره آموزشی بین‌المللی روابط نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط علاوه بر ارائه جدیدترین الگوها در این زمینه، دانش و تجارب خود را با شرکت‌کنندگان در این دوره به ‌اشتراک می‌گذارند. همچنین شرکت‌کنندگان طی دوره مذکور از برخی واحدهای صنعتی شهرک صنعتی کاسپین استان قزوین بازدید خواهند کرد.

در مراسم آغاز به کار دوره آموزشی بین‌المللی در زمینه «روابط نیروی کار و مدیریت در بنگاه‌های کوچک و متوسط» نماینده سازمان بهره‌وری آسیایی (APO)، اساتید برجسته و صاحبنام بین‌المللی و شرکت‌کنندگانی از جمهوری اسلامی ایران و 11کشور آسیایی در تهران حضور داشتند.

سازمان ملی بهره‌وری ایران در سال جاری تاکنون در کنار دیگر فعالیت‌های آموزشی خود 5 دوره آموزشی APO را برگزار کرده که در آن اساتید بین‌المللی از کشورهای آسیایی و اروپایی و شرکت‌کنندگانی از کشورهای عضو سازمان بهره‌وری آسیایی حضور داشتند.

 

 

ارسال نظر