ساعت 24 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: سه هزار هکتار از زمینهای زراعی و باغی گلستان بهویژه در اراضی شیبدار برای کشت محصول فندق مستعد است.
به گفته «رضاعلی جعفری»، هماکنون تنها ۳۰۰هکتار از اراضی این استان به کشت فندق اختصاص دارد که سالانه ۱۱۵تن محصول از آن برداشت میشود. وی بااشاره به برگزاری کارگاه آموزشی کشوری توسعه کشت و پرورش فندق در گلستان، افزود: در این کارگاه دو روزه کارشناسان و نیز بهرهبردارانی از استانهای «گیلان، قزوین، اردبیل، مازندران و سمنان» حضور داشتند. جعفری اضافه کرد: در این کارگاه آموزشی دکتر «حیدر کورت» از کشور ترکیه بهعنوان مدرس به بیان آخرین یافتههای توسعه و کشت فندق برای شرکتکنندگان پرداخت. وی اظهار داشت: انتخاب مدرس از ترکیه بهدلیل پیشرو بودن این کشور در کشت فندق و نیز استفاده از تجربیات و مشاوره وی در توسعه کشت این محصول در استانهای مستعد در ایران بود. به گفته وی، بازدید از باغات فندق استان گلستان از برنامههای جانبی این همایش ملی بود. فندق گیاهی یک پایه بهشمار میآید، گلهای نر و ماده آن روی شاخههای یکساله و بهطور جداگانه تشکیل میشود.