اضافه ‌برداشت 30 میلیون مترمکعبی از دشت‌های تهران

۱۳۹۵/۱۱/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۱۰۹۰

پاون محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌یی تهران در نشست خبری روز گذشته خود با بیان این مطلب که سد لار حداکثر قادر به نگهداری ۳۰میلیون مترمکعب آب است، اظهار کرد: این سد ۱۵۰تا ۲۰۰میلیون مترمکعب فرار آب دارد و قرار است از پایین دست مخزن به میزان 160میلیون مترمکعب آب از طریق تونل به تهران منتقل شود. وی ادامه داد: در مدت ۵ سال تونلی به طول ۳۰کیلومتر از محل فرار آب سد لار تا بالادست سد لتیان احداث می‌شود و آب فراری لار را که عمده آن هم‌اکنون به دریای خزر‌ می‌ریزد، مهار‌ شده و به مصرف تهران می‌رسد. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌یی تهران با اشاره به اینکه در ۱۵سال اخیر ۱۱۰میلیارد مترمکعب در کشور بیلان منفی داشتیم و بیش از آنچه که باید از منابع آب زیرزمینی استفاده کرده‌ایم، اظهار کرد: در استان تهران ۳۰میلیون مترمکعب اضافه برداشت صورت می‌گیرد. وی ادامه داد: درحالی که نباید بیش از4۰‌درصد از منابع آب تجدیدپذیر استفاده کنیم، افزود: در تهران ۶۰ تا ۶۵ درصد در کشور به صورت متوسط ۸۰ تا ۸۵‌درصد و در برخی استان‌ها تا ۱۱۵‌درصد از این منابع برداشت‌ می‌شود.

بختیاری با اشاره به بارندگی‌های اخیر در بهمن ماه جاری که باعث بهبود وضعیت بیلان آب تهران شده است، گفت: تا پایان دی‌ ماه وضعیت آب در تهران و سایر استان‌ها نگران‌کننده بود ولی با بارندگی‌های اخیر با وجودی ‌که بیلان آب کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته و متوسط درازمدت منفی است ولی در استان تهران این بیلان بهبود پیدا کرده و مثبت شده است.

وی میزان بارندگی تهران از ابتدای سال آبی جاری تا صبح روز دوشنبه را 141میلی‌متر عنوان کرد و افزود: این میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل یک‌درصد و نسبت به متوسط بلندمدت 8‌درصد افزایش داشته است.

محمدرضا بختیاری با اشاره به اینکه امروز بیلان بارش‌ها در تهران مثبت شده است، افزود: بیلان بارش‌ها در تهران از ابتدای سال آبی تا پایان دی ماه حدود 25‌درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشت ولی با بارش‌های بهمن ماه این بیلان تغییر کرد و هم‌اکنون مثبت شده است. وی ادامه داد: تا روز یک‌شنبه میزان بارش‌های کشور حدود 89 میلی‌متر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل(140میلی‌متر) 36‌درصد و نسبت به متوسط درازمدت 29‌درصد کاهش داشته است. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌یی تهران اظهار امیدواری کرد که این روند همچنان ادامه داشته باشد تا بتوانیم در پایان سال آبی 96-95 به متوسط بارندگی استان تهران 250میلی‌متر برسیم و برای تامین آب شرب پایتخت در تابستان آینده با مشکلی مواجه نشویم. وی حجم مخازن سدهای تهران را 580 میلیون مترمکعب ذکر کرد و در ادامه افزود: این میزان حجم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 میلیون مترمکعب افزایش داشته ولی نسبت به مدت مشابه درازمدت تغییری نداشته است. بختیاری با اشاره به اینکه وظیفه شرکت‌های آب منطقه‌یی تامین آب بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت، ‌شرب و خدمات عمومی و وظیفه شرکت‌های آب و فاضلاب توزیع آب است، افزود: در بیشتر استان‌ها بخش زیادی از آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود ولی در تهران به دلیل جمعیت زیاد این کلان‌شهر بخش عمده آب به شرب اختصاص دارد. وی با اشاره به اینکه 2.5میلیارد مترمکعب از آب مصرفی تهران از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود، اظهار کرد: از این میزان یک میلیارد و 150میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی، 800 میلیون مترمکعب در بخش شرب، 170میلیون مترمکعب در بخش صنعت، 330میلیون مترمکعب در بخش خدمات و 50 میلیون مترمکعب نیز در باغچه‌ها و باغ ویلاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌یی تهران با اشاره به اینکه مصرف سالانه آب شرب شهر تهران حدود یک میلیارد و 100میلیون مترمکعب است، افزود: حدود 750میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و سدها و 350میلیون مترمکعب نیز از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود. وی با اشاره به اینکه اگر سدهای تهران نبودند، امکان تامین آب برای این کلان‌شهر وجود نداشت، گفت: بیش از 70‌درصد آب مورد نیاز تهران از منابع آب سطحی و سدها و 30‌درصد از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود. بختیاری سپس از دشت‌های تهران به عنوان دشت ممنوعه بحرانی یاد کرد و افزود: تمام دشت‌های تهران ازجمله دشت شهریار و ورامین ممنوعه هستند و دشت آزاد برای برداشت آب نداریم. وی گفت: در دشت‌های جنوب شرقی و جنوب غربی تهران فرونشست صورت می‌گیرد و در جاهای مختلف شاهد ۳ تا ۳۰متر فرونشست زمین هستیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر