اخبار

۱۳۹۵/۱۰/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۷۸۷۸

اصلاح نحوه محاسبه حق‌السهم دولت از خدمات ارزش افزوده موبایل

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نحوه محاسبه حق‌السهم دولت از خدمات ارزش افزوده تلفن همراه را اصلاح کرد.

دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات از اصلاح مدل محاسبه مبالغ تسهیم درآمد دولت از درآمدهای ارائه خدمات ارزش افزوده از سوی دارندگان پروانه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات خبر داد. علی‌اصغر عمیدیان گفت: در صورتی که دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات، به نیابت از مشترکان برای خدمات ارزش افزوده، مبالغی را از اعتبار آنان کم یا در صورتحساب آنان درج کنند، صرفاً سهم اپراتور از این مبلغ، براساس قرارداد با درخواست‌کننده ارائه خدمت، به عنوان درآمد اپراتور محسوب شده و حق‌السهم دولت نیز از این مبلغ دریافت می‌شود. پیش از این نیز نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات در این باره گفته بود: بر اساس این مصوبه سهم دولت از درآمد اپراتورهای موبایل برای ارائه خدمات به کسانی که تولید محتوا می‌کنند کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب تولیدکنندگان محتوا می‌توانند در جهت تولید محتوای بومی مشارکت داشته باشند و هزینه درآمدی اپراتورهای موبایل از این خدمات که باید بخشی از آن به دولت اختصاص یابد کاهش پیدا می‌کند.

سخنگوی رگولاتوری درباره امکان تخلیه و مصادره خطوطی که به صورت کامل قطع ارتباط می‌شوند نیز گفت: فعلا در این مرحله تلاش براین است که مشترکان نسبت به رفع مغایرت پرونده‌هایشان اقدام کنند. اما به هر ترتیب، ضوابط مربوط به تخلیه و مصادره خطوط تلفن همراه مطابق با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات باید باشد.


ارسال سیگنال‌های فضایی از ۲۰۱۸ با هدف جست‌وجوی حیات

تیکاک| یک موسسه غیرانتفاعی در سانفرانسیسکو امریکا از ۲۰۱۸ میلادی در جست‌وجوی حیات، به فضا سیگنال می‌فرستد.

هدف بنیاد METI جست‌وجو برای یافتن ساکنان دیگر فضا است. داگلاس واکوش مدیر این موسسه می‌گوید: دانشمندان در سال ۱۹۷۴ میلادی نیز با استفاده از تلسکوپ رادیویی Arecibo به فضا سیگنال‌هایی فرستاده بودند اما نتوانستند هیچ نتیجه مثبتی دریافت کنند. به همین دلیل دانشمندان موسسه METI تصمیم گرفته‌اند سیگنال‌های پیچیده‌تری به فضا بفرستند که برخی جزییات درباره منظومه شمسی، حیات روی زمین و انسان‌ها را در خود دارد. محققان این اطلاعات را به شکل دوگانه کد‌گذاری می‌کنند و موجودات فضایی می‌توانند این پیام‌ها را رمزگشایی کرده و از وجود انسان‌ها و حیات در زمین مطلع شوند. در هر حال برخی معتقدند ارسال پیام برای برقراری ارتباط با موجودات فضایی غیر ممکن است زیرا آنها میلیون‌ها سال نوری از ماجلوتر هستند. برخی دیگر نیز معتقدند برخورد دو تمدن با یکدیگر همیشه به انقراض یکی از آنها منجر می‌شود. بنابراین باید از ارسال پیام به فضا خودداری کرد.


گوگل به دنبال عرضه

دو ساعت هوشمند

بیزینس اینسایدر| گوگل در تلاش برای عرضه دو ساعت هوشمند است که مجهز به سیستم عامل

Android Wear 2.0 هستند. این نخستین بار است که خبری در مورد حضور رسمی گوگل در بازار ساعت‌های هوشمند منتشر می‌شود.

امکانات و ویژگی‌های این ساعت‌ها شباهت‌های فراوانی به گوشی‌های هوشمند نکسوس دارد. قرار است ساعت‌های مذکور در سه ماهه اول سال 2017 روانه بازار شوند.

گوگل امیدوار است با عرضه این ساعت‌ها سهم خود از بازار سیستم عامل‌های ساعت‌های هوشمند را افزایش دهد و بتواند مانند بازار تلفن همراه در این بازار هم خودی نشان دهد. در حالی که کنترل کامل بازار سیستم عامل‌های همراه در اختیار گوگل است و اندروید در این زمینه وضعیت بسیار ممتازی دارد در بازار ساعت‌های هوشمند شرایط متفاوت است و بررسی‌های‌ای دی سی نشان می‌دهد اپل با سیستم عامل watchOS حدود 52 درصد از بازار مذکور را به خود اختصاص داده است. در این شرایط سیستم عامل آندروید ویر با سهم 23 درصدی در رتبه دوم است. کارشناسان معتقدند استقبال از ساعت‌های هوشمند فعلا در حد مطلوب نخواهد بود. زیرا هنوز کاربردهای مطلوب این ساعت‌ها بر خلاف گوشی‌های هوشمند مشخص نیست. این ساعت‌ها از نظر قدرت پردازش محدودیت‌های بیشتری دارند و برنامه‌های کمتری را نیز می‌توانند اجرا کنند و به همین علت کمتر از یک درصد از مالکان گوشی‌های هوشمند در سال 2013 ساعت‌های هوشمند خریداری کردند و این رقم در سال 2015 به صرفا 2درصد افزایش یافت. یکی دیگر از نقاط ضعف ساعت‌های هوشمند گرانی آنهاست. ساعت‌های هوشمند اپل و سامسونگ 350 دلار قیمت دارند و مدل‌های ارزان قیمت‌تر این ساعت‌ها به قیمت 150 تا 250 دلار به فروش می‌رسند و کارکردهای انها به مراتب کمتر است. علاوه بر این باید توجه داشت که به روزرسانی نرم‌افزاری این ساعت‌ها هم با دشواری‌های فراوانی مواجه است.


مریخ‌نوردی با دسته عکسبرداری سلفی

دیلی‌میل| دانشمندان انگلیسی استراتژی جدیدی برای کشف حیات در مریخ به کار گرفته‌اند. آنها برای این منظور از یک روبات مجهز به دسته عکاسی سلفی که آیینه‌یی به آن متصل است، استفاده می‌کنند.

این روبات چرخ‌دار ExoMars نام دارد و در سال 2020 میلادی به فضا فرستاده می‌شود. دوربینی روی این مریخ‌نورد نصب شده تا بتواند از نقاطی که تاکنون کسی پا به آن نگذاشته عکسبرداری کند و چشم‌اندازی پانورامیک از سطح مریخ ارائه کند. این روبات مریخ‌نورد نخست مجهز به یک آینه با دسته عکسبرداری سلفی شد که به وسیله آن می‌تواند از خود روی مریخ عکسبرداری کند. سازمان فضایی اروپا این پروژه را رهبری می‌کند اما آیینه سلفی توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه آبریستویت طراح شده است. به اعتقاد دکتر ماتیو گان، رهبر این پروژه آیینه بخشی کلیدی از این برنامه فضایی به ارزش یک میلیارد دلار است. او در این باره می‌گوید: به وسیله این آیینه می‌توانیم سطح زیر چرخ‌های مریخ‌نورد را هم بررسی کنیم و هرگونه مانع را شناسایی کنیم. همچنین عکس‌هایی که مریخ‌نورد ثبت می‌کند، در یافتن بهترین مکان برای شناسایی حیات در این سیاره بسیار مفید است. همچنین ExoMars می‌تواند تا عمق دو متری سطح مریخ را حفاری کند. از آنجا که این دستگاه مجهز به تجهیزات تخصصی است، می‌تواند نمونه‌های خاک را تحلیل کند و مولکول‌های ارگانیک را جست‌وجو کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر