تاکید اعضای مجمع بانک صنعت ومعدن بر نقش مثبت و کارآمد این بانک در عرصه اقتصادی کشور

۱۳۹۴/۰۶/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۷۴۳۲

مجمع عمومی سالانه بانک صنعت و معدن سال منتهی به پایان اسفند ماه سال1393 با حضور طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، سیف رییس کل بانک مرکزی، پورمحمدی معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، حسینی معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی و نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بانک صنعت و معدن، دکتر طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مجمع با بیان اینکه گزارش سالانه بانک نشان از روند رو به رشد بانک صنعت و معدن و نقش بسیار کارآمد این بانک در تامین مالی در پروژه‌های زیربنایی و ملی دارد، تصریح کرد: بانک صنعت و معدن را یک بانک نمونه می‌دانم که در چارچوب یک سیستم مالی منظم حرکت می‌کند.

وی درخصوص نقش بانک صنعت و معدن بیان داشت: ایجاد اشتغال، افزایش سطح رفاه عمومی و حل مشکلات اقتصادی کشور با رشد بخش صنعت و معدن کشور تحقق پیدا می‌کند و این بانک که ماموریت تامین مالی صنایع کشور را برعهده دارد از نقش موثری در اقتصاد کشور برخوردار است.

طیب‌نیا گفت: بانک صنعت و معدن که تاکنون و در شرایط تحریم به‌خوبی عمل کرده است، با برداشته شدن محدودیت‌های ناشی از تحریم و ایجاد شرایط جدید قطعا نقش پررنگ‌تر و موثرتری را در عرصه اقتصادی کشور ایفا خواهد کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه سخنان خود گفت: اگر بانک‌ها نتوانند وظیفه تامین مالی خود را به انجام برسانند کشور ما با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌شود.

وی تصریح کرد: فشار نقدینگی بر صنایع کشور ما سنگینی می‌کند و تنگنای اعتباری ناشی از مشکلات فروش باید از میان برداشته شود، این امر نیاز به تقویت بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه آنها دارد.

طیب‌نیا افزود: ما باید تلاش کنیم تا در بودجه سال آینده حجم بالایی از منابع به نظام بانکی اختصاص یابد تا از این طریق بتوانیم به صنایع کشورمان برای رهایی از مشکلات موجود کمک کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مفهوم بانک توسعه‌یی باید مورد توصیف دقیق‌تری قرار گیرد، تصریح کرد: این بانک‌ها حتی در کشورهایی با اقتصاد توسعه‌یافته نیز وجود دارند و از طریق اعطای تسهیلات با نرخ مناسب فعالیت می‌کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: افزایش سرمایه بانک‌های توسعه‌یی از هر امر دیگری در کشور ضروری‌تر است و باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

طیب‌نیا، در پایان از مدیرعامل، اعضای هیات‌مدیره، مدیران و کارکنان بانک صنعت و معدن به‌خاطر عملکرد سال1393 تقدیر و تشکر کرد.

نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه گفت: باید از همه روش‌ها برای افزایش سرمایه این بانک استفاده کرد، باید کاری کرد که این بانک، به‌عنوان تامین‌کننده مالی صنایع زیربنایی کشور بتواند بهتر خدمت کند زیرا بانک صنعت و معدن با این سرمایه اندک اقدامات زیربنایی بسیار مهمی را در عرصه صنعت و معدن به انجام رسانده است.

نعمت‌زاده افزود: اگر به‌دنبال انضباط مالی و ارائه خدمت مطلوب هستیم تنها راه، رفع مشکلات بخش صنعت و معدن و توسعه صنایع در کشور است که این امر با حمایت از بانک‌های توسعه‌یی مرتبط با این بخش‌ها سریع‌تر به نتیجه خواهد رسید. وی گفت: بدون انضباط، رشد صنعت تحقق پیدا نمی‌کند، در این مسیر باید با تمام توان‌مان حرکت کنیم زیرا کوچک‌ترین غفلت موجب می‌شود که ما نتوانیم به نتایج مطلوب در بخش صنعت دست پیدا کنیم.

نعمت‌زاده بااشاره به اهمیت تقاضا برای بخش صنعت کشور تصرح کرد: برای ایجاد رونق اقتصادی باید روش‌های مناسب برای تقویت تقاضا در ابعاد داخلی و خارجی اندیشیده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت منابع خارجی برای تامین مالی صنایع کشور گفت: ما برای رسیدن به رشد تولید در کشور باید به منابع بزرگ دست پیدا کنیم و برای این امر علاوه بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، بانک صنعت و معدن و دیگر بانک‌های توسعه‌یی باید وارد مذاکرات منظمی با بانک‌های خارجی شوند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه مدیرعامل بانک صنعت و معدن برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و هدایت آن در بخش‌های مختلف صنعتی کشور دارای تبحر ویژه‌یی است و پس از اجرایی شدن توافق هسته‌یی، این امر مهم تحقق خواهد یافت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در بودجه سال آینده تا جایی که ممکن است باید سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا کند و این امر از الزامات رشد صنایع در کشورمان است.

نعمت‌زاده، ایجاد معاونت بانکی صنایع کوچک در بانک صنعت و معدن و حمایت ویژه این بانک از صنایع کوچک در بانک صنعت و معدن و حمایت ویژه این بانک از صنایع کوچک و متوسط را موردتقدیر قرار داد و ابراز امیدواری کرد که رشد این صنایع در کشور موجب افزایش میزان اشتغال و توسعه مناطق محروم کشور شود.

سیف، رییس کل بانک مرکزی نیز در جلسه مزبور گفت: بانک صنعت و معدن همواره از توان کارشناسی بالایی در اعطای تسهیلات به طرح‌های صنعتی برخوردار بوده و امر یاد شده جایگاه ویژه‌یی به این بانک در نظام بانکی کشور می‌بخشد.

وی افزود: دانش کارشناسان بانک صنعت و معدن در فرآیند اعطای تسهیلات موجب شده که بانک‌های دیگر از سال‌های دور از آموزش‌های این کارشناسان بهره گیرند.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه سخنان خود بااشاره به فعالیت سندیکایی که توسط بانک صنعت و معدن انجام می‌شود این امر را بسیار ارزشمند و قابل‌تقدیر توصیف کرد.

سیف، صورت‌های مالی بانک صنعت و معدن در سال1393 را مطلوب دانسته و گفت: این گزارش نشان‌دهنده مدیریت شایسته علمی این بانک است.

رییس کل بانک مرکزی، نظارت این بانک بر بازار پولی کشور را برای هدایت نقدینگی به سمت تولید را ضروری دانست.

پورمحمدی، معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه بانک صنعت و معدن سخن گفته و بیان داشت: این بانک از دو ویژگی برخوردار است که موجب ممتاز شدنش در نظام بانکی است و آن دو ویژگی منظم بودن و تاثیرگذاری این بانک است. وی درخصوص منظم بودن بانک صنعت و معدن تصریح کرد: این بانک هیچ‌گونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشته و امر یاد شده قابل تقدیر است و باید به‌عنوان نمونه و الگوی دیگر بانک‌ها قرار گیرد.

پورمحمدی بیان داشت: بانک صنعت و معدن برای بخش صنعت بسیار ضروری و حیاتی است، زیرا 15درصد از تامین مالی این بخش را برعهده دارد. معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: بانک صنعت و معدن به‌خوبی اداره می‌شود، نحوه برخورد با مشتری در این بانک جای قدردانی دارد، من کمتر دیده‌ام که صنعتگران از این بانک انتقاد کنند، در این بانک با روی باز و براساس اصل مشتری‌مداری با مشتریان رفتار می‌شود.

وی افزود: حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، ‌معدن و تجارت و رییس کل بانک مرکزی در مجمع عمومی بانک صنعت و معدن نشان‌دهنده ارزش و اهمیت این بانک است.

پورمحمدی در ادامه سخنان بااشاره به تفاوت بانک‌های توسعه‌یی با دیگر بانک‌ها پیشنهاد کرد که این بانک‌ها از نظر سرمایه و سطح اختیارات نیز باید متمایز بوده و میزان سرمایه و سطح اختیاراتش افزایش پیدا کند.

وی گفت: اختیارات مدیریتی بانک‌های توسعه‌یی باید مطابق با ریسکی که با آن روبه‌رو هستند افزایش پیدا کند و این درحالی است که در کشور ما اختیارات مدیریتی در یک بانک توسعه‌یی با یک بانک قرض‌الحسنه در یک سطح قرار دارد.

این مقام اقتصادی کشور ما در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در شرایط پس از تحریم، بانک‌ها عامل ارتباط سرمایه‌گذاران خارجی با داخل کشورمان هستند و این امر ضرورت آمادگی بانک‌ها برای شرایط یادشده را روشن‌تر می‌سازد.

وی افزود: این بانک‌ها هستند که باتوجه به توان کارشناسی که دارند، می‌توانند بهترین شرایط سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران خارجی شناسایی کرده و شرکای مناسب داخلی را به آنها معرفی کنند.

حسینی، معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه بانک صنعت و معدن گفت: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در تامین مالی طرح‌های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بانک صنعت و معدن در این زمینه پیشرو محسوب می‌شود.

حسینی افزود: بانک صنعت و معدن باتوجه به توان کارشناسی بالا توانسته استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، برای اعطای تسهیلات به صنایع کشور را به‌خوبی عملیاتی کند و از این طریق نقش خود را در توسعه صنعتی کشور به‌خوبی ایفا نماید.

وی نقش بانک‌های توسعه‌یی در توسعه اقتصادی و صنعتی کشورمان را بسیار موثر توصیف کرده و تصریح کرد: بانک‌های توسعه‌یی، 16درصد از سپرده‌ها را در نظام بانکی جذب کرده و با استفاده از آن 34درصد تامین اعتبار می‌کنند و این امر نشان‌دهنده موفقیت و تاثیرگذاری این بانک‌هاست.

معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی ضمن تقدیر از بانک صنعت و معدن به‌عنوان بانکی منظم گفت: اگر این بانک به‌درستی عمل کرده و به همه دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها پایبند است باید ابزارهای تشویقی نیز برای این امر وجود داشته باشد.

حسینی گزارش عملکرد بانک صنعت و معدن در سال93 را نشان دهنده موفقیت این بانک دانسته که در روند توسعه اقتصادی کشور ماموریت خود را به شایستگی به انجام می‌رساند. بعد از ارائه گزارش عملکرد بانک صنعت و معدن در سال1393 ازسوی مدیرعامل، اعضای هیات‌مدیره و معاونان همچنین سخنان اعضای مجمع عمومی، پاریزی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در بانک صنعت و معدن و تاکید بر سیستم نظام‌مند مالی این بانک در سال1393 همچنین نظرات مثبت اعضای مجمع عمومی، صورت‌های مالی این بانک را در سال1393 مصوب اعلام کرد.

وی تاکید کرد: سخنان اعضای مجمع عمومی بانک صنعت و معدن درخصوص عملکرد این بانک در سال1393 نشان می‌دهد بانک صنعت و معدن باوجود تمام محدودیت‌ها توانسته روند رو به رشدی را در اجرایی کردن برنامه‌های خود در سال1393 به‌دست آورد و ان‌شاءالله در سال1394 شاهد موفقیت‌های بیشتری ازسوی این بانک در عرصه اقتصادی کشور باشیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر