کاهش قیمت شوینده‌ها در ماه‌های پایانی سال

۱۳۹۷/۱۰/۰۸ - ۰۱:۰۰:۰۴
کد خبر: ۱۳۶۴۶۶

مدیرکل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت گفت: با توجه به افزایش نیاز مردم به مواد شوینده در ماه‌های پایانی سال، تولیدکنندگان برای اعمال تخفیف و کاهش قیمت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند. مهدی صادقی نیارکی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: 60 تا 70 درصد مواد اولیه مورد نیاز تولید مواد شوینده از جمله مواد پتروشیمی، املاح معدنی، کربنات، اسانس‌ها، برخی افزودنی‌ها و غیره وارداتی و مشمول ارز نیمایی است. بر پایه سیاست‌های جدید ارزی دولت که از نیمه مردادماه امسال اجرا شد، تخصیص ارز به همه اقلام وارداتی به جز کالاهای اساسی و ضروری از بازار ثانویه ارز (نیما) انجام می‌شود. در هفته‌های گذشته به دلیل تعدیل نرخ ارز، عامه مردم در انتظار کاهش قیمت‌ها هستند.

در چنین شرایطی، مدیرکل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت اعلام کرد: تهیه ارز نیمایی به دلیل نیاز واردکنندگان به پیدا کردن صراف فرایندی زمانبر است، با این حال برخی واردکنندگان به ثبت سفارش موفق نشده‌اند. همچنین برخی دیگر با ارز حاصل از صادرات خود به تامین مواد اولیه مورد نیاز پرداخته‌اند. او بیان کرد: در صورتی که قیمت این مواد که بخشی از آنها در بورس عرضه می‌شود کاهش یافته باشد، قیمت محصولات نهایی نیز باید کاهش یابد. صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: صنعت محصولات شوینده و آرایشی کاملا رقابتی است، بطوری که چند برابر نیازها واحد صنعتی در کشور وجود دارد و برندهای مختلف داخلی و خارجی با هم رقابت می‌کنند. به گفته این مسوول، در چنین شرایطی شرکت‌ها به دنبال افزایش سهم خود از بازار هستند و این مهم را از طریق کاهش قیمت‌ها و در نتیجه افزایش فروش شان دنبال می‌کنند. او ادامه داد: از آنجا که مواد شوینده و آرایشی جزو 25 قلم کالای اساسی دریافت‌کننده ارز رسمی نیستند، مشمول «رصد و پایش» بوده و در صورتی که قیمت‌هایشان خارج از عرف افزایش یافته باشد، با گزارش مردم یا سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز رییس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به این پرسش که «مردم می‌پرسند چرا با وجود کاهش نرخ ارز، قیمت کالاها پایین نمی‌آید؟» گفته بود: توقع کاهش قیمت باید به کالاهایی محدود شود که با ارز آزاد تامین می‌شوند؛ همچنین تاثیر زمان ثبت سفارش و تامین دوباره کالا نیز باید درنظر قرار گیرد. به گفته عباس تابش، بعد روانی افزایش قیمت دلار نیز در طیف وسیعی از کالاها تاثیرگذار بوده که برگشت قیمتی آنها با تاثیر روانی ثبات در اقتصاد اتفاق می‌افتد. او از انواع محصولات میلگرد و مشتقات فولاد، لوازم خانگی، موبایل، تخم مرغ و غیره به عنوان اقلامی نام برد که به تازگی با کاهش نرخ ارز قیمت آنها در بازار کاهش یافته است.

 

 

ارسال نظر