جزئیات ساخت فرودگاه جدید بوشهر و خروج فرودگاه نظامی

۱۳۹۶/۰۴/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۰۵۰

 کمال دهقان‌منشادی، مدیرکل فرودگاه‌های استان بوشهر خبر داد که ۵ هکتار زمین در ۲۴ کیلومتری شهر بوشهر در منطقه احمدی تحویل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران می‌شود تا عملیات انتقال فرودگاه به بیرون از شهر آغاز شود. وی گفت: توسعه بوشهر در گرو خروج همزمان فرودگاه و نیروی هوایی ارتش از این شهر است.  دهقان‌منشادی در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی افزود: با وجود درخواست ما از ایران‌ایر برای افتتاح مسیرهای هوایی جدید با هواپیماهای ATR شرکت هواپیمایی هما اعلام کرده است ATR‌ها بیشتر برای فرودگاه‌های شمالی که فاصله کمی تا تهران دارند، خدمات‌دهی خواهند داشت و فعلا از این ۴فروند سهمی به فرودگاه شما نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین تقاضای بوشهر برای مسیرهای مشهد و تهران است که به هواپیماهای دوربرد نیاز دارد، گفت: این درحالی است که ATR‌ها برای مسیرهای کوتاه و بیشتر برای فرودگاه‌های شمالی که فاصله کمی تا تهران دارند یا فرودگاه‌هایی که به فرودگاه‌های نزدیک‌تر خود پرواز دارند مناسب است. مثل فرودگاه بندرعباس برای برقراری پرواز به فرودگاه‌های قشم و کیش.

وی ادامه داد: البته برای استان‌های همجوار بوشهر یعنی شیراز و اصفهان درخواست زیادی برای افزایش پروازها داریم و این هواپیماها را برای به کارگیری در این مسیرها مناسب می‌دانیم.

 دهقان تصریح کرد: هم‌اکنون یک فروند از هواپیماهای برجامی هما (ایرباس ۳۲۰) در مسیر تهران -بوشهر در هفته دو پرواز دارد که تقریبا در هر پرواز با ظرفیت کامل بوشهر را به مقصد تهران ترک می‌کند.

به گفته کمال دهقان‌منشادی در حال حاضر فرودگاه بوشهر ۱۰۶ سورتی پرواز در هفته دارد و تنها مسیر خارجی این فرودگاه دوبی است که فعلا بدون هیچ تغییری ادامه خواهد داشت.

وی در خصوص آخرین وضعیت احداث فرودگاه جدید بوشهر گفت: کل شهر بوشهر ۵ هزار هکتار است و چیزی حدود ۲هزار هکتار را نیروی هوایی و فرودگاه گرفته است و نصف شهر در حال حاضر در دست فرودگاه و نیروی هوایی است و تنها در صورتی که نیروی هوایی و فرودگاه باهم از شهر بیرون بروند توسعه شهر رقم خواهد خورد.

به گفته دهقان‌منشادی تاکنون از ۲هزار هکتار زمینی که در دست فرودگاه و نیروی هوایی است تنها ۳۳۰ هکتار متعلق به فرودگاه و ۱۶۰۰ هکتار آن متعلق به نیروی هوایی ارتش بوده و موانع زیادی در مسیر توسعه فرودگاه فعلی به دلیل عدم همکاری نیروی هوایی وجود داشته است.

وی از جلسه مشترک فرودگاه با معاون عمرانی استاندار خبر داد و گفت: نتیجه این جلسه این شد که ۵ هکتار زمین در ۲۴ کیلومتری شهر بوشهر در منطقه احمدی تحویل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران شود تا با تکمیل پروسه تملیک زمین عملیات انتقال فرودگاه به بیرون از شهر آغاز شود.

مدیرکل فرودگاه‌های استان بوشهر توضیح داد: پروژه انتقال فرودگاه بوشهر ۱۰سال است شروع‌شده، اما به دلیل اینکه نیروی هوایی در منطقه احمدی منطقه تیر دارد تا الان مانع پیشرفت این پروژه شده بود اما در جلسه مشترک با استانداری قرار بر این شد که همزمان با کارهای انتقال زمین به شرکت فرودگاه‌ها پروژه جابه‌جایی میدان تیر نیروی هوایی نیز آغاز شود.

وی با اشاره به تاکیدات وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ضرورت اجرای حمل‌ونقل ترکیبی گفت: اگر فرودگاه جدید بوشهر در منطقه احمدی تاسیس شود، نخستین فرودگاهی می‌شود که به دلیل نزدیکی به خط ریلی، دریا و همچنین قرار گرفتن بزرگراه در سه سمت فرودگاه یک منطقه مناسب برای تحقق حمل‌ونقل ترکیبی است.

 

 

ارسال نظر