خدمت سربازی مهارت‌محور می‌شود؟

۱۳۹۶/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۴۴۷
خدمت سربازی مهارت‌محور می‌شود؟

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تا پایان امسال 100 هزار سرباز جوان تحت عنوان «سرباز مهارت» آموزش مهارتی می‌بینند.

محمدمهدی تندگویان در ستاد ساماندهی امور جوانان استان سمنان با بیان اینکه طرح سرباز مهارت مورد تاکید ویژه مقام معظم رهبری است اظهار کرد: حوزه جوانان وزارت ورزش، جدا از برنامه‌هایی که در حوزه سمن‌ها و برخی طرح‌های دیگر پیش‌بینی کرده، آمادگی دارد تا با ارائه تفاهم نامه‌یی در این زمینه کمک کند تا از این طریق به حوزه جوانان و اشتغال و مهارتاموزی آنها کمک کند. او با اشاره به اهمیت این طرح بیان کرد: در سال‌های آتی هر سال بر میزان جذب سربازان مهارت در سطح کشور افزوده خواهد شد. تندگویان ضمن دعوت از جوانان به حوزه کارآفرینی افزود: چنانچه تفاهم نامه‌یی در این زمینه امضا شود ما می‌توانیم در زمینه کسر خدمت سربازی و اخذ امریه برای انجام خدمت سربازی در مراکز کارآفرینی به آنها کمک کنیم. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از حمایت مالی از تشکل‌های فعال حوزه جوانان در این بخش خبر داد و اضافه کرد: اگر طرح‌های خوبی از سوی تشکل‌های جوانان در این بخش عرضه شود تا سقف 100میلیون تومان تسهیلات با نرخ چهار درصد در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

او به نقش مهم تشکل‌های مرتبط با جوانان در کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: براساس پایش واقعی که در وزارتخانه انجام شده هر شهر و استان به میزانی که در زمینه شکل‌گیری تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه جوانان فعالیت کرده به همان میزان موفق به کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز شده است به عبارتی میزان افزایش ثبت تشکل‌های مردم‌نهاد جوان ارتباط مستقیم با کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد. او با بیان اینکه جوان با شکل‌گیری تشکل‌های مردم‌نهاد یک پایگاه پیدا می‌کند خاطرنشان کرد: هرچه این پایگاه‌ها بیشتر شود طبیعتا با کاهش محسوس آسیب‌هایی همچون طلاق، اعتیاد، نزاع و... روبرو خواهیم بود.

تندگویان از وجود 1700تشکل مردم‌نهاد فعال ثبت شده در کشور خبر داد و افزود: تا سال آینده تعداد تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در کشور به 3000تشکل خواهد رسید.

وی با بیان اینکه حدود 400 هزار جوان در این تشکل‌ها ساماندهی شدند تصریح کرد: به زودی و در دی‌ماه امسال مجمع ملی تشکل‌های مردم‌نهاد با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور تشکیل و زمینه تبدیل آن به عنوان یک سندیکای مهم فراهم می‌شود. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با گلایه از آنچه بی‌توجهی به توان جوانان در مدیریت‌های اجرایی می‌خواند گفت: در آغاز انقلاب تقریبا قاطبه مدیریت کشور به جوانان سپرده شد و همین اعتماد سبب شد که انقلاب به سرعت تثبت و گام‌های بلندی برداشته شود ضمن اینکه در جنگ تحمیلی نیز جنگ به جوانان سپرده شد و همین سبب شد که به پیروزی برسیم. او با بیان اینکه در انقلاب همه عرصه‌ها و از جمله حکومت‌داری و جنگ به جوانان سپرده شد، ادامه داد: در آن سال‌ها به جوانان اعتماد شد و جوانان نیز کشور و جنگ را آنگونه که همه می‌دانیم به خوبی مدیریت کردند اما متاسفانه در سال‌های بعد کم‌کم نقش جوان‌ها کمتر شد و نتوانستیم بدنه جوان نسل بعدی را جذب کنیم.

تندگویان با طرح این پرسش که چرا امروز به جوانان اعتماد نمی‌شود؟ اظهار کرد: باید در مدیریت کشور جابه‌جایی نیرو صورت گیرد و نیروهای جوان وارد امور اجرایی شوند تا با کار اجرایی و آزمون و خطا برای مدیریت‌های کلان‌تر آماده شوند.

او با بیان اینکه در چند دهه اخیر این اتفاق نیفتاده است گفت: جوانان امروز به دلیل سطح بالای دسترسی به اطلاعات، شناخت عمیق، قدرت تحلیل و انطباق با مسائل و توان و انگیزه بالا می‌توانند در حوزه اجرایی کشور تحول ایجاد کنند. معاون وزیر ورزش با بیان اینکه دولت هرجا به جوانان اعتماد کرده جواب گرفته است اضافه کرد: در برخی وزارتخانه‌ها مثل وزارت نفت خوشبختانه توجه ویژه‌یی به جوانان شده بطوری که هم معاونین و مدیران جوانی در این حوزه انتخاب شده و هم قراردادهای مهم و بزرگی مثل توتال از سوی یک تیم جوان انجام شده است.

او تحول در انتصاب مدیران جوان را لازم دانست و افزود: من اساسا با طرح مشاوران جوان مخالفم چرا که مشاوران باید از بین افراد باتجربه و پخته انتخاب شوند لذا باید نیروهای جوان را وارد امور اجرایی کرد و مدیریت‌ها را به افراد جوان سپرد و افراد با تجربه را به عنوان دستیار و مشاور در کنار آنها قرار داد تا کم‌کم جوانان به حوزه اجرا بیشتر وارد شوند. وی ادامه داد: ما به مدیران جوان نیازمندیم و باید این جابه‌جایی مدیریتی صورت گیرد وگرنه با ادامه روندی که در این دو سه دهه داشتیم دچار یک بحران در مدیریت خواهیم شد.

او با بیان اینکه بسیاری از مدیران کشور همان جوانان‌های اول انقلاب هستند اظهار کرد: متاسفانه این جابه‌جایی مدیریتی و انتقال تجربه مدیریتی به خوبی در کشور انجام نشده و همین به مدیریت کشور در آینده آسیب خواهد رساند.

 واکنش کمالی به خبر جذب «سرباز مهارت»

رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح به اظهارات معاون وزارت ورزش جوانان درخصوص جذب سرباز مهارت واکنش نشان داد و توضیحاتی را درباره طرح مهارت آموزی به سربازان ارائه کرد.

موسی کمالی درباره اینکه گفته می‌شود طی امسال و سال آینده بناست 600 هزار نفر به عنوان سرباز مهارت جذب شوند، اظهار کرد: چیزی به نام سرباز مهارت نداریم و اینطور نیست که مانند سرباز معلم یا... جذبی تحت عنوان سرباز مهارت نیز انجام شود بلکه منظور آموزش مهارت به سربازان است. او ادامه داد: امسال طی برنامه‌یی که در توافق با وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌یی داشتیم قرار شد که به تعدادی از سربازان آموزش مهارت داده شود و سال آینده تعداد این افراد افزایش پیدا کند. رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه مهارت‌آموزی به این افراد با توجه به مدرک تحصیلی و... انجام خواهد شد، به ایسنا گفت: همچنین به دنبال این هستیم که برخی از افراد پیش از اعزام به سربازی مهارت تخصصی را کسب کرده و در دوران سربازی از آن بهره مند شوند. به گفته او، این افراد یا مهارتی را یاد گرفته یا با توجه به تخصصی که دارند در حوزه‌های کارآفرینی فعالیت خواهند کرد؛ اما این اقدامات به این معنا نیست که این سربازان دیگر دوران سربازی خود را طی نکنند، چراکه اصل سربازی برای دفاع از حریم و امنیت کشور است و بنیه دفاعی کشور نیز وابسته به سربازان است. بنابراین نمی‌توان آنان را جدا کرد و مثلا به مراکز کارآفرینی برد.

کمالی درباره اینکه گفته می‌شود قرار است به برخی از این سربازان کسر خدمت یا امریه داده شود به ایسنا گفت: این موضوع به شکلی که مطرح شده نیست، ما تصمیم گرفتیم برای آنکه سربازان یا خانواده‌هایشان به مهارت‌آموزی توجه کنند، مشوق‌هایی را برایشان در نظر بگیریم که البته تاکنون به نتیجه قطعی در مورد این مشوق‌ها نرسیده و در حال بحث و بررسی در این خصوص هستیم؛ اما پیشنهاداتی در این زمینه مطرح شده است که به عنوان مثال امکان تعیین تاریخ اعزام و محل خدمت، افزایش حقوق و مرخصی یا قرار گرفتن در اولویت امریه از جمله این پیشنهادات است.

 

ارسال نظر