اخبار

۱۴۰۰/۱۱/۰۳ - ۰۲:۳۰:۵۶
کد خبر: ۱۸۶۲۳۷

اولویت‌بخشی بر دیپلماسی اقتصادی

مصطفی صفاری، کارشناس بازارهای مالی درباره اقتصاد کشور و وضعیت موجود به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: با توجه به سیاست‌های کلی نظام که مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است، اقتصاد باید درون زا و برون‌گرا باشد. اگر پتانسیل‌های مطلق و نسبی موجود در داخل کشور سنجیده شود، می‌توان در اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات از آنها استفاده کرد. صفاری با بیان اینکه با وجود تحریم‌ها باید به دیپلماسی اقتصادی به عنوان اولویت نگاه شود، ادامه داد: معاونت اقتصادی وزارت امورخارجه مسوول مرتبط کردن بازرگانان به بازارهای خارجی هستند. کشور می‌تواند در زمان انجام سفرها و قراردادهای بین‌المللی از تیم‌های اقتصادی استفاده کرده و با راه‌اندازی نمایشگاه‌های بین‌المللی راه‌های ارتباط تجاری بازرگانان و تولیدکنندگان را گسترش دهد. وی اظهار کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته از دیپلماسی اقتصادی استفاده مطلوبی نشده زیرا برای داشتن یک دیپلماسی اقتصادی موفق باید به نکاتی توجه شود که یکی از اصلی‌ترین نکته‌ها، نظام بانکداری آن کشور است. صفاری تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم نظام بانکداری کشور در یک نظام بسته فعالیت می‌کند و بانک‌های کشور با بانک‌های خارجی ارتباط ندارند. این روند باید متحول شود زیرا در سایه تحریم‌ها نقل و انتقال پولی هم در مبادلات تجاری ممکن نیست. این کارشناس بازارهای مالی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با تغییر در رویکردها می‌تواند سرمایه خارجی جذب و مشکلات اقتصادی را مرتفع کند. وی افزود: مورد بعدی کالاهایی است که در داخل کشور تولید می‌شود. این کالاها باید مطابق سلیقه جهانی باشند تا بتواند به بازارهای جهانی راه پیدا کنند. نکته بعدی، ارایه خدمات و نیروی انسانی است. جوانانی که با دستمزدهای پایین مشغول به کار هستند و نرخ بیکاری بالا در کشور باید مدنظر مدیران و سیاست‌گذاران قرار گیرد. صفاری گفت: با توجه به اصل اقتصاد مقاومتی، با ایجاد توافق‌نامه‌های دوجانبه، بانک مرکزی و سایر بانک‌ها می‌توانند منجر به بازاریابی و فروش محصولات در بازار مشترک شوند.

مقایسه پراید با بورس و طلا

انتشار آمار جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تورم سالانه یا همان ۱۲ ماهه همچنان رقمی بیشتر از ۴۰ درصد است. در ۱۰ ماهه نخست امسال نیز میانگین تورم چندان تفاوتی با وضعیت تورم سالانه نداشته است. طبق محاسبات منتشر شده تجارت‌نیوز و دنیای اقتصاد در این دوره قیمت دلار ۱۲ درصد، قیمت سکه ۱۱ درصد و قیمت مسکن هشت درصد رشد و شاخص کل بورس دو درصد افت داشته است. البته شاخص هم‌وزن که شاید نشانگر بهتری برای وضعیت سبد سهامداران باشد بیشتر از این میزان و حداقل بیشتر از ۲۰ درصد افت داشته است. اما در همین مدت قیمت پراید با ۵۰ درصد افزایش از ۱۲۳ میلیون تومان تا ۱۸۵ میلیون تومان رسیده است. این رشد قیمت درحالی است که وزیر صمت وعده کاهش قیمت را داده بود و خودروسازان نیز قرار بود با افزایش تولید به تنظیم بازار کمک کنند. با این حال مقایسه این میزان افزایش با بازدهی بازارهای مالی نشان می‌دهد متوسط سود بازارهای مالی در ۱۰ ماهه نخست امسال یک هفتم افزایش قیمت پراید هم نبوده است. با این روند نگرانی‌ها نسبت به قبل بیشتر هم شده که احتمالا پول‌های سرگردان به سمت بازارهایی مثل خودرو سوق پیدا کرده است. پیش از این، بانک مرکزی درباره روند سرمایه‌گذاری در دو بخش صنعت و ساخت‌وساز گزارش داده بود که در هر دو بخش رشد آنها منفی شده که این گزارش نیز تایید می‌کرد سرمایه‌ها در حال حرکت به سمت صنعت و ساخت‌وساز نیست. طی نیمه نخست امسال شش میلیارد دلار نیز از کشور خارج شده است. گزارش اخیر بانک مرکزی نشان می‌داد که در نیمه نخست امسال معادل کل پارسال سرمایه از کشور خارج شده است. این آمار هشدار رییس اتاق بازرگانی تهران را هم به همراه داشته است. مسعود خوانساری اخیرا گفته است: خروج سرمایه از کشور طی نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۳ درصد بیشتر شده. در این شرایط به نظر می‌رسد اجرای مالیات بر سرمایه و عایدی که از سوی دولت در پیش گرفته شده، به سود اقتصاد کشور نباشد. با این روند به نظر می‌رسد در دوره شدت گرفتن خروج سرمایه از کشور، کمتر بودن بازدهی بازارهای مالی نسبت به تورم دو بازار خودرو و خروج سرمایه از کشور وضعیت متفاوت و عجیبی را پشت سر گذاشته‌اند. در همین حال طی ۱۰ ماهه نخست امسال بخشی از پول‌ها نیز در بانک‌ها سپرده‌گذاری شده‌اند که البته علت آن می‌تواند افزایش غیررسمی نرخ سود بانکی باشد. برخی بانک‌ها حتی وعده پرداخت سود ۲۴ درصدی یکساله را می‌دهند اما بانک مرکزی پیش از گذشته اصرار و تاکید دارد که نهایت سود سالانه ۱۵ درصد است و مردم باید مراقب وعده‌های بانک‌ها باشند.

انتقال سه نماد فرابورسی به «پایه نارنجی»

مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس با انتشار اطلاعیه‌ای در خصوص طبقه‌بندی شرکت‌های درج شده در بازار پایه فرابورس ایران در تابلوهای پایه زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه اعلام کرد: در راستای اجرای دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل‌وانتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران در تاریخ ۲۵ فروردین ماه ۱۳۸۸ هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و اصلاحیه‌های بعدی و مصوبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۰ کمیته درج شرکت فرابورس، طبقه‌بندی شرکت‌های درج شده در بازار پایه در قالب تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز صورت گرفت. همچنین، طبقه‌بندی ناشر، نافی تکالیف و مسوولیت‌ها در قبال الزامات قانونی و مقررات مربوطه از جمله قانون بازار اوراق بهادار قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید نیست. زمان توقف نمادها در تابلو پایه زرد و بازگشایی آنها در تابلو نارنجی توسط مدیر عملیات بازار فرابورس اطلاع‌رسانی خواهد شد. بر اساس این اطلاعیه، فهرست شرکت‌های انتقالی به تابلوی پایه نارنجی شامل شرکت‌های صنایع بسته‌بندی ایران با نماد «فبیرا»، گروه صنعتی ناب با نماد «غناب» و ماشین‌سازی نیرو محرکه با نماد «تمحرکه» می‌شود.

ارسال نظر