احتیاط سهامداران

۱۳۹۷/۰۴/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۲۴۲

گروه بورس|

 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات روز گذشته با افت 2 واحدی به رقم 110 هزارو 849 واحدی کاهش پیدا کرد که این موضوع نشان از افزایش احتیاط سهامداران در راستای تعیین و تکلیف بازار ثانویه ارزی و ریسک‌های سیستماتیک بازار داشت. به هر حال در معاملات دیروز شاخص هم‌وزن هم ۶۴ واحد عقب‌نشینی کرد. همچنین شاخص بازار اول در حالی ۴۷ واحد افت کرد که شاخص بازار دوم رشد ۲۳۵ واحدی را به ثبت رساند. علاوه بر این، دیروز سرمایه‌گذاران بورسی بیش از ۷۴۸ میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی‌های مالی را در بازار دست به دست کردند که ارزش معاملات بیش از یک هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال بود و در ۵۷ هزار نوبت معاملاتی به ثبت رسید. از سوی دیگر در داد و ستدهای دیروز شاخص صنایع محصولات کاغذی و وسایل ارتباطی با بیشترین رشد در صدر پربازده‌ترین صنایع بازار قرار گرفتند.

همچنین گروه‌های فلزات اساسی، شیمیایی و کانه فلزی با بیشترین ارزش معاملات در صدر برترین گروه‌های صنعت قرار گرفتند. بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص نیز توسط صنایع محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و شرکت‌های چند رشته‌یی صنعتی ثبت شد. در مقابل صنایع خودرو و ساخت قطعات، قند و شکر و سرمایه‌گذاری‌ها بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. بر اساس این گزارش، نمادهای گل‌گهر، تاپیکو، پتروشیمی مبین، آسان پرداخت پرشین و بانک صادرات با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص مانع رشد این متغیر شدند. این در حالی بود که نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و فولاد مبارکه با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص مانع افت بیشتر این متغیر شدند. همچنین امروز چهارشنبه قرار است ۵ درصد از سهام شرکت پتروشیمی پارس در بورس عرضه شود و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به عنوان سهامدار عمده این شرکت دیروز مورد توجه بازار قرار گرفت و بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل ثبت کرد. افزون بر این صدرنشینی بازار دیروز نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای موتورسازان تراکتورسازی ایران، سپنتا، ملی سرب و روی ایران، حمل و نقل بین‌المللی خلیج‌فارس، کارتن ایران، فروسیلیس ایران و توسعه معدنی و صنعتی صبانور بود.

 کاهش آیفکس

از سوی دیگر در روزی که گذشت بیش از 360 میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از 2 هزار و 778 میلیارد ریال در 177 هزار و 500 نوبت معاملاتی در مجموع بازار‌های 9گانه‌ فرابورس جا‌به‌جا شد که بازار‌های اول و دوم 68 درصد از حجم کل معاملات را به خود اختصاص دادند. این در حالی است که روز سه‌شنبه نوزدهم تیرماه در مجموع دو بازار اول و دوم فرابورس نزدیک به 245 میلیون سهم به ارزش 433 میلیارد و 690 میلیون ریال دست‌به دست شد که نماد ذوب با در اختیار گرفتن بیش از 24 درصد از حجم معاملات در حدود 3 هزار نوبت معاملاتی و ارزش 77 میلیارد ریالی در این دو بازار صدر‌نشین حجم و ارزش شد. همچنین سه تابلو الف، ب و ج بازار پایه فرابورس نیز در روز گذشته میزبان معامله بیش از 81 میلیون سهم به ارزش 130 میلیارد ریال بودند. علاوه بر این نزدیک به 25 میلیون ورقه بهادار متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) به ارزش بیش از 425 میلیارد دیروز در بازار ابزار‌های نوین مالی فرابورس تغییر مالکیت یافت. در سمت دیگر بازار، در تابلو اوراق با درآمد ثابت معامله یک میلیون و 900هزار ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 711 میلیارد و 900 میلیون ریال ثبت شد که «اخزا623» با حجم معاملاتی به میزان بیش از 214 هزار ورقه به ارزش 129میلیارد ریال شاهد گرم‌ترین استقبال در معاملات مربوط به این تابلو از سوی معامله‌گران بود. بر این اساس نگاهی به آمار معاملات در تابلو تسهیلات مسکن حاکی از جا‌به‌جایی بیش از 95 هزار تسه به ارزش بیش از 66 میلیارد ریال است. در این میان اختصاص یافتن 20درصد از حجم معاملات معادل بیش از 19هزار ورقه به ارزش افزون بر 13میلیارد ریال به تسه خرداد 97 به معنی ثبت بیشترین حجم و ارزش برای این تسه است. همچنین در روزی که نماد‌های «دماوند» و «هرمز» هر یک با بیش از 2 واحد تاثیر بر آیفکس منفی‌ترین اهرم‌ها بر این نماگر در معاملات روز گذشته بودند، شاخص کل فرابورس با 2 واحد کاهش در ارتفاع 1237 واحدی ایستاد. در نهایت دومین عرضه اولیه فرابورس ایران در سال 97 با کشف قیمت 1524 ریالی برای هر سهم شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور در نماد معاملاتی «زبینا» و با مشارکت حدودا 119 هزار نفری معامله‌گران به پایان رسید. در طول این عرضه اولیه که 10 درصد از سهام این شرکت 400 میلیارد ریالی در بازه قیمتی 1480 تا 1524 ریالی و به روش ثبت سفارش آماده فروش به متقاضیان حقیقی و حقوقی بود، بیش از 99درصد سهام به حقیقی‌ها تخصیص داده شد.

 

ارسال نظر