فائو در زمینه مدیریت آبخیزداری و احیای آب در ایران فعالیت می‌کند

۱۳۹۷/۱۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۴۴۲
فائو در زمینه مدیریت آبخیزداری و احیای آب در ایران فعالیت می‌کند

گروه بنگاه‌ها|

رییس اتاق تعاون ایران دیروز با جرالد بودکر نماینده سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (FAO) در ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. دیداری که در جریان آن راه‌های توسعه مناسبات ارتباطی بخش تعاون ایران با سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (FAO) بررسی شد.

نماینده فائو در ایران گفت: قصد داریم تولید گندم را با همین سطح زیر کشت در مناطق آبی و دیم بالا ببریم و در این زمینه الگوی کشت، رقم گندم، مدیریت مزرعه و اصلاح ارقام گندم را مدنظر داریم تا بتوانیم مصرف کمتری در زمینه آب داشته باشیم و آن را مدیریت کنیم.

به گزارش تعادل از پایگاه خبری اتاق تعاون ایران، جرالد بودکر نماینده فائو در ایران در نشست مشترک کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران در رابطه با فعالیت‌های فائو در ایران اظهار کرد: فعالیت‌های ما تقریبا به صورت محدود است و در سطح محلی انجام می‌شود. به همین دلیل زمانی که لازم باشد بسته‌های آموزشی را به شما عرضه می‌کنیم. ما امیدواریم بتوانیم یک مشارکت فعال و خوب را با اتاق تعاون ایران داشته باشیم تا بتوانیم گستره فعالیت‌های فائو در ایران را از سطح محلی به تمام مناطق افزایش دهیم.

وی افزود: ما می‌خواهیم از این موقعیت استفاده کنیم تا اقدامات فائو در ایران به تمام این کشور برسد. تاکنون طرف مشارکت فائو در ایران وزارت جهاد کشاورزی بود البته تفاهمنامه‌هایی را با دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های دیگر هم داشته‌ایم اما با نهاد خصوصی تا به حال مشارکتی نداشته‌ایم. بودکر در رابطه با پروژه آبخیزداری خاطرنشان کرد: ما با سازمان جنگل‌ها پروژه‌ای را در زمینه مدیریت آبخیزداری در حال انجام داریم که هدف آن دید یکپارچه به کنترل آب و منابع آبخیزداری در ایران است تا تغییر الگوی بارش، سیلاب‌ها، تخریب و فرسایش خاک مدیریت و کنترل شود که این پروژه در حال نگارش است و شامل کنترل سیلاب، کنترل فرسایش خاک و کنترل رانش زمین می‌شود. وی با اشاره به تامین اعتبار این پروژه گفت: فائو این پروژه را به صورت UTF که صندوق امانی یکجانبه محسوب می‌شود راه‌اندازی کرده و دولت ایران پول آن را پرداخت خواهد کرد. تفاهمنامه‌های امضا شده با فائو برای هیچ کدام از طرفین بار مالی ندارد.

نماینده فائو در ایران در رابطه با همکاری با بخش خصوصی تصریح کرد: برای همکاری با بخش خصوصی ما نیاز به اجازه کار از دفتر فائو در رم داریم. البته فعالیت‌هایی که با شرکت‌های تجاری خصوصی انجام می‌شود قراردادهای مشخصی خواهد داشت.

وی با اشاره به پروژه بهره‌وری تولید گندم در ایران اذعان داشت: پروژه جدیدی که در مراحل اولیه آن هستیم در خصوص سیستم‌های گندم، افزایش بهره‌وری و عملکرد آن است که می‌تواند با پروژه دانه‌های روغنی به خصوص در زمینه ماشین‌آلات و کشاورزی حفاظتی منطبق شود. در این پروژه طرف ایرانی ما سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی است. ما برای فعالیت‌های مختلف در این منطقه نگاه‌مان بیشتر به کشورهای شمال ایران است که می‌تواند فعالیت‌های مشترکی را با ایران داشته باشد.

بودکر با اشاره به اهمیت تبادل اطلاعات و یادگیری تاکید کرد: تبادل اطلاعات و یادگیری در فائو بسیار مورد اهمیت است و ما بر آن تاکید داریم به همین دلیل زمینه همکاری و تبادل اطلاعات را بین کشورها فراهم می‌کنیم. البته این تبادل اطلاعات بین کشورهای جنوب- جنوب بسیار مهم است. ما می‌خواهیم از شما به عنوان شریک استفاده کنیم تا بتوانیم تمام مناطق ایران را به یک شکل مدیریت کرده و اطلاعات را به تمام نقاط تعمیم دهیم.

او افزود: بسیاری از افراد حاضر به پذیرش ریسک برای اجرایی‌سازی تجربیات و تحقیقات فائو نیستند و این ترویج را اتاق تعاون ایران می‌تواند برعهده بگیرد. اتاق تعاون می‌تواند راه را برای همکاری‌های بیشتر و افزایش سطح پروژه‌ها هموار کند.

نماینده فائو در ایران گفت: تغییر اقلیم و افزایش جمعیت در سرزمین خشکی مانند ایران مشکل ایجاد کرده اما فائوی ایران هم بر این موضوع تمرکز دارد و در زمینه حسابرسی آب فعالیت می‌کند. پروژه‌هایی در زمینه تولید وجود دارد که قصد داریم تولید گندم را با همین سطح زیر کشت در مناطق آبی و دیم بالا ببریم و در این زمینه الگوی کشت، رقم گندم، مدیریت مزرعه و اصلاح ارقام گندم را مدنظر داریم تا بتوانیم مصرف کمتری در زمینه آب داشته باشیم و آن را مدیریت کنیم.

     بررسی زمینه‌های همکاری در دستور کار

  بهمن عبداللهی رییس اتاق تعاون ایران، در این نشست با بیان اینکه تعداد کثیری از تعاونی‌ها در بخش کشاورزی فعال هستند و بخش عمده‌ای از تولیدات شیلات در بخش کشاورزی تعاون تولید می‌شود، ارتباط با این سازمان بسیار مهم است.

وی در ادامه به مهم‌ترین بخش‌های مورد نیاز در بخش کشاورزی تعاون اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین اولویت در بخش کشاورزی دستیابی به فنون جدید کشاورزی در حوزه‌های مختلف است. وی افزود: باید توجه داشت که ۹۰ درصد تولیدات شیلات در بخش تعاون تهیه می‌شود و این بخش نیازمند فناوری و آموزش‌های جدید است.

این مقام مسوول در بخش دیگری از نشست به مدیریت منابع آب کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه کشور در منطقه کم آب و خشک قرار دارد، به‌شدت نیازمند آموزش مدیریت در حوزه منابع آب هستیم.

عبداللهی تصریح کرد: یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی از نکات مهم حوزه کشاورزی است که کمتر رعایت شده و امکان روش‌های مکانیزاسیون را کمتر کرده است بهره‌گیری از این روش‌ها و افزایش راندمان نیاز دیگر ماست.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: ایران یکی از کشورهای تولیدکننده اصلی میوه در دنیاست و تنوع میوه در ایران با توجه به اقلیم، زیاد است. اما نبود صنایع تبدیلی، این حوزه را با مشکل مواجه می‌کند و نیازمند این هستیم که در حوزه صنایع تبدیلی میوه از کمک‌های فائو بهره مند شویم.

عبداللهی افزود: تولید عسل و زنبورداری صنعت سنتی و قدیمی کشور است اما شرایط اقلیمی در چند سال اخیر به این صنعت لطمه زده است و تولید عسل را کاهش داده است و نیازمند استفاده از روش‌های نوین هستیم.

در ادامه این مقام، از اعلام آمادگی اتاق تعاون برای برگزاری دوره‌های آموزشی در داخل و خارج کشور با استفاده از متخصصین فائو خبر داد.

در ادامه این نشست جرالدبودکر نماینده سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (FAO) در ایران، آمادگی سازمان متبوعش را برای زمینه کشاورزی و عسل اعلام کرد و گفت: در بعضی بخش‌های کشاورزی در حال فعالیت هستیم و بررسی شرایط موجود و اقلیمی در حال انجام است.

وی ادامه داد: در بخش شیلات و آبزی پروری در داخل ایران مشغول هستیم. وی گفت: ما نیاز داریم در بخش آموزش در بخش کشاورزی و خاک در ماه آینده بررسی کنیم. وی خاطرنشان کرد: در نهایت باید زمینه‌های همکاری با اتاق تعاون با توجه به پتانسیل‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

عبداللهی افزود: برای انجام همکاری با سازمان فائو در قالب یک تفاهمنامه بین اتاق تعاون ایران و سازمان فائو برنامه‌ریزی کنیم که وظایف هر طرف مشخص شود و در آینده نزدیک برای کارهای کشاورزی به نقطه مشترک برسیم.

 

 

ارسال نظر