آغاز پروژه توسعه پایدار استانی با محوریت اشتغال‌زایی

۱۳۹۶/۰۶/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۹۱۰
آغاز پروژه توسعه پایدار استانی با محوریت اشتغال‌زایی

گروه بنگاه‌ها|

بعد از مشخص شدن ترکیب کابینه دوازدهم و تکمیل شدن اکثر قطعات جایگاه‌های دولتی، روز گذشته 7 استاندار برای به دست گرفتن سکان هدایت استان‌های قزوین، هرمزگان، کهگیلویه‌وبویراحمد، البرز، لرستان، خراسان‌جنوبی و فارس از جلسه هیات وزیران رای اعتماد گرفتند تا رسما فعالیت‌های اجرایی خود را در استان‌ها فراهم کنند. در جلسه دیروز هیات دولت به ‌ریاست روحانی، فریدون همتی، عبدالمحمد زاهدی، موسی خادمی، محمدمهدی مروج‌الشریعه، اسماعیل تبادار، محمد احمدی و محمدعلی نجفی به‌ترتیب به عنوان استانداران استان‌های هرمزگان، قزوین، لرستان، خراسان‌جنوبی، فارس، کهگیلویه‌وبویراحمد و البرز از هیات‌وزیران رای اعتماد گرفتند. هیات دولت همچنین از زحمات استانداران قبلی تشکر کرد.

براساس اظهارات روز گذشته رییس‌جمهوری مهم‌ترین مطالبه‌یی که دولت از این ترکیب استانداران دنبال می‌کند، اشتغال‌زایی و بهبود محیط کسب و کار در استان‌ها است که نمایندگان عالی دولت در استان‌های مختلف باید پیگیری کنند. بعد از رای اعتماد کابینه به این 7 نفر، برخی استانداران در گفت‌وگو با خبرنگاران بخشی از برنامه‌های خود برای توسعه پایدار استانی را تشریح کردند.

 5 سفارش و تاکید رییس‌جمهور به استانداران

رییس‌جمهور دیروز در جلسه هیات دولت با تبریک و آرزوی موفقیت برای 7 استاندار جدید توجه استانداران به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال را مورد تاکید قرار داد و گفت: آمار سه ماهه اول امسال نشان داد که در مسیر درستی قرار گرفته‌ایم، لذا باید تلاش کنیم تا رشد اقتصادی موجود به رونق ملموس اقتصادی در کشور تبدیل شود و در این راستا ضرورت دارد به عوامل و لوازم ایجاد رونق اقتصادی توجه شود.

روحانی اضافه کرد: امروز برای توسعه نیازمند سرمایه و تکنولوژی هستیم و استانداران با برداشتن موانع و جذب بخش خصوصی و سرمایه‌ ایرانیان خارج از کشور و نیز سرمایه خارجی می‌توانند در توسعه شتابان استان‌ها تاثیرگذار باشند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه هر استانی ویژگی و استعداد خاص خود را دارد و برای ایجاد رونق و توسعه باید به این ویژگی‌ها توجه شود، اظهار داشت: موضوع اصلی در آمایش سرزمینی این است که هر استانی از یک استعداد و امتیاز برخوردار است و تجربه نشان داده که اگر براساس آمایش سرزمینی حرکت کنیم موفق خواهیم بود و در غیر این صورت پیشرفت و موفقیت قابل‌توجهی ایجاد نخواهد شد و مانند حرکت برخلاف جریان رودخانه خواهد بود.

روحانی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال پایدار باید اصلی‌ترین مساله در استان‌ها باشد، گفت: در این راستا دولت از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد، اما موفقیت اصلی استانداران در این عرصه استفاده از توان بخش خصوصی و مردم است و چنانچه این بخش‌ها با همه توان وارد عرصه شوند می‌توانند شرایط را دگرگون کنند و وظیفه اصلی استانداران و مسوولان در این زمینه بهبود و ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حضور کامل و تمام وقت استانداران در استان محل ماموریت خود، گفت: استاندار و خانواده وی باید در محل ماموریت خود به‌طور کامل و با همه وجود برای خدمتگزاری مستقر شود.

 برنامه توسعه استان هرمزگان تدوین می‌شود

فریدون همتی با بیان اینکه همه مردم ایران امروز با نقش مهم هرمزگان در اقتصاد ملی آشنایی دارند، اظهار داشت: خونگرمی مردم هرمزگان در کنار ظرفیت‌های طبیعی و استراتژیک، این استان را به یکی از ظرفیت‌های مهم کشور تبدیل کرده است. وی ادامه داد: به واسطه حضورم در دیوان محاسبات کشور و مجلس شورای اسلامی مسائل استان‌ها را مورد بررسی قرار می‌دادیم و به همین دلیل شناخت عمیقی از حوزه توسعه و امور ‌اجرایی استان هرمزگان دارم.

استاندار جدید هرمزگان افزود: پس از استقرار در هرمزگان و با استفاده از دیدگاه‌های تمام نیروهای شایسته و توانمند این استان برنامه توسعه هرمزگان را در ادامه برنامه‌های موجود توسعه‌یی استان که در این سال‌ها دنبال شده است، در مدت دو ماه آینده تنظیم و به مرحله اجرا درخواهیم آورد.

همتی گفت: امیدوارم با دنبال کردن این برنامه و به‌کارگیری نیروهای توانمند استان، بتوانیم در راستای اهداف دولت دوازدهم در هرمزگان گام‌برداریم. فریدون همتی پیش از این استاندار قزوین بود. همتی سابقه مدیرکلی در صدا و سیمای مراکز لرستان، ایلام و آذربایجان‌غربی را دارد؛ همچنین نماینده مردم حوزه انتخابیه ایلام در مجلس هفتم شورای اسلامی بود.

از دیگر سوابق وی می‌توان به مشاور عالی رحمانی فضلی و مسوولیت امور استان‌های دیوان محاسبات کشور و معاونت حقوقی و پارلمانی دیوان محاسبات کشور اشاره کرد.

 توسعه گردشگری از برنامه‌های استاندار قزوین است

عبدالمحمد زاهدی نیز اظهار داشت: با توجه به پست‌های مدیریتی سابق شناخت خوبی نسبت به استان قزوین دارم و در چند روز گذشته نیز مطالعه ویژه‌یی در زمینه مشکلات استان قزوین داشتم.

وی بیان کرد: در بخش‌های صنعت، مدیریت آب، کشاورزی و گردشگری باید برنامه‌ریزی جدی در استان قزوین صورت گیرد.

استاندار جدید قزوین تصریح کرد: استفاده از بانوان در پست‌های مدیریتی و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت جوانان از برنامه‌هایم در استان قزوین است. «زاهدی» 10 آذرماه 92 به عنوان استاندار کردستان منصوب و مراسم تودیع وی 18 آذرماه 92 در سنندج برگزار شد.

«زاهدی» از سال 60 به عنوان کارشناس وارد وزارت کشور شده و 3 سال در آن پست خدمت کرده و از سوابق وی می‌توان به 2 سال مسوولیت امور استان‌های وزارت کشور، 4 سال و 6 ماه معاونت سیاسی استانداری سیستان‌وبلوچستان و نزدیک به

 7 سال معاونت سیاسی استانداری کرمانشاه، استاندار استان مرکزی در سال 84 قبل از روی کار آمدن دولت نهم و استاندار کردستان اشاره کرد.

 برنامه توسعه کهگیلویه‌وبویراحمد

علی محمد احمدی نیز در واکنش به این انتخاب و در تشریح برنامه‌های اجرایی‌اش اظهار داشت: به‌زودی برنامه‌هایم برای کمک به توسعه کهگیلویه‌وبویراحمد باتوجه به پتانسل‌های موجود در این استان در بخش‌های مختلف اعم از آب، کشاورزی، گردشگری، صنعت و... اعلام می‌کنم.

وی با تقدیر از حسن اعتماد دولت دوازدهم در انتخابش به‌عنوان استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد، افزود: برای توسعه این استان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنم و امیدوارم برنامه‌های پیش بینی شده با همکاری و مشارکت مردم، مدیران و مجمع نمایندگان محقق شود.

علی‌محمد احمدی دارای مدرک دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران و نمایندگی مردم حوزه جنوب استان ایلام در مجلس نهم را در کارنامه خود داشته و هم‌اکنون به عنوان مشاور عالی وزیر نفت مشغول فعالیت است.

عضویت در شورای پژوهشی وزارت اقتصادی و امور دارایی، عضویت در کارگروه مشترک بررسی عملکرد وزارت آموزش و پرورش، عضویت در شورای راهبری سازمان ملی بهره‌وری ایران، نمایندگی مردم دهلران، آبدانان و دره شهره بدره در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، نایب‌رییسی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و عضویت در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و سیاست‌های اصل 44 مجلس شورای اسلامی از جمله سوابق استاندار جدید کهگیلویه‌‌وبویراحمد است.

احمدی سوابق متعدد دیگر از جمله عضویت در هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، ریاست پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در شورای تخصصی پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در شورای پژوهشی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، عضویت در شورای عالی بیمه سلامت ایران، ریاست کمیته آموزش کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی و مدیریت‌کل دفتر برنامه‌ریزی منابع مالی و بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در کارنامه خود دارد.

 

ارسال نظر