جریمه ۵۰درصدی هم برای اضافه‌برداشت بانک‌ها توجیه دارد

۱۳۹۶/۰۴/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۰۸۶

گروه بانک وبیمه|  

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه اضافه‌برداشت بانک‌ها کنترل شده و رو به کاهش است، در واکنش به انتقادات به نرخ جریمه اضافه‌برداشت از منابع بانک مرکزی گفت: اگر در اختیار بنده بود این جریمه ۳۴درصد را ۵۰درصد می‌کردم چون این پول، پول داغ است و باعث افزایش تورم می‌شود.

به گزارش فارس، در سه ماه پایانی سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرد: بانک‌ها از منابع خودشان وام بدهند و ما اجازه اضافه‌برداشت نمی‌دهیم. به همین دلیل بدهی بانک‌های تجاری دولتی و تخصصی دولتی به بانک مرکزی در سال 95 به‌طور متوسط 13.5درصد کاهش یافت اما بدهی بانک‌های غیردولتی و خصوصی رشد 206درصدی را به ثبت رساند.

هر چند که بدهی بانک‌های غیردولتی در اسفند ماه نسبت به بهمن ماه 95، حدود 2هزار میلیارد تومان کاهش یافت اما این رشد شدید بیانگر اضافه‌برداشت‌های مکرر بانک‌های غیردولتی و خصوصی از منابع بانک مرکزی است.

در همین باره سید علی‌اصغر میرمحمدصادقی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی تا چه زمانی اجازه می‌دهد، بانک‌های غیردولتی اضافه برداشت کنند، اظهار داشت: ما بانک‌های غیردولتی را به سمت بازار بین بانکی هدایت کردیم و هم‌اکنون از بازار بین بانکی منابع جمع می‌کنند.

وی افزود: سامانه‌های بانکی را به‌گونه‌یی تنظیم کردیم که بانک‌ها به راحتی دست به اضافه‌برداشت نزنند. برای برخی بانک‌ها هم اقدامات تنبیهی اعمال کردیم و خوشبختانه هم روند اضافه‌برداشت‌ها رو به کاهش است و هم به صورت تدریجی در حال بازپرداخت بدهی خود به بانک مرکزی هستند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان بانکی معتقدند؛ جریمه 34 درصدی که برای اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی اعمال می‌شود، بازدارنده نیست و فقط مشکلات سیستم بانکی را بیشتر می‌کند، آیا بانک مرکزی فقط با ابزار جریمه 34درصد اضافه‌برداشت بانک‌ها را مدیریت می‌کند، گفت: خیر، این‌گونه نیست بانک مرکزی ابزارهای دیگری مانند ساتنا و سامانه‌های بانکی دارد و از آن ابزارها برای مدیریت اضافه‌برداشت‌ها استفاده می‌کند.

میرمحمدصادقی تصریح کرد: اگر در اختیار بنده بود این جریمه 34درصد را 50درصد می‌کردم چون این پول، پول داغ بانک مرکزی است و اضافه‌برداشت باعث افزایش تورم می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود بانک مرکزی به جای این جریمه‌ها، سقف برداشت تعیین می‌کرد، گفت: اگر بانک مرکزی سقف تعیین کند، همان روز اول بانک‌ها سقف مشخص شده را پر می‌کنند. ما تجربه داریم، اصلا نباید اجازه اضافه برداشت داد. وی در پاسخ به این نکته که با همه این جرایم بانک‌های غیردولتی در یک سال بیش از 26هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اضافه برداشت کردند، گفت: وقتی بانک‌ها مدیریت منابع و مصارف نمی‌کنند، این اتفاقات می‌افتد اما ما علاوه بر اعمال جریمه 34درصد از روش‌های دیگر مانند قطع کردن سیستم ساتنا، مانع از اضافه برداشت بیشتر می‌شویم و خوشبختانه از اواخر سال گذشته و اوایل امسال، اضافه‌برداشت بانک‌ها کنترل شده است.

 

 

ارسال نظر