رویداد

۱۴۰۰/۰۴/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۱۲۸

اولین گزارش نظارت بر اجرای بودجه ۱۴۰۰ منتشر شد

دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که براساس وعده ارایه شده مبنی بر ارایه گزارش‌های ۲ ماهه از نظارت مستمر بر اجرای بودجه سال ۱۴۰۰ در فاصله ۴۵ روز پس از اجرا، نخستین گزارش منتهی به اردیبهشت ماه در ۱۵ تیرماه رسما منتشر شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از دیوان محاسبات کشور، این گزارش که تمامی دستگاه‌های ملی و استانی مشمول رسیدگی دیوان محاسبات، منطبق بر قانون را در برگرفته است، با همکاری قابل تقدیر خزانه‌داری کل کشور براساس شفافیت و انضباط مالی در بودجه بخش عمومی و جهت اثربخشی بودجه به نفع اقتصاد و معیشت مردم، مورد پیگیری دقیق قرار گرفته است.

براساس یافته‌های به دست آمده، از مجموعه ۱۱۶ تبصره، بند و جزء از احکام بودجه سال جاری، تا پایان اردیبهشت‌ماه فقط ۱۳ حکم (معادل ۱۱ درصد) در موعد مقرر به صورت کامل اجرا شده است و ۴۵ حکم (معادل ۳۹ درصد) ناقص اجرا شده و ۵۸ حکم (معادل ۵۰ درصد) کلا اجرا نشده است. همچنین، طبق قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه ۱۰ آیین‌نامه و دستورالعمل به تصویب برسد که به هیچکدام از آنها در موعد مقرر عمل نشده است.

بخش دیگری از گزارش دیوان محاسبات نشان می‌دهد طی ۲ ماه ابتدایی سال جاری، ۲۷ درصد منابع بودجه‌ای محقق شده که در مقابل ۴۴ درصد مصارف، حکایت از کسری بودجه در ابتدای سال می‌دهد و عدم تغییر در تحقق منابع و ادامه این رویه، به کسری بودجه شدید در پایان سال مالی کشور منجر خواهد شد.

نکته حائز اهمیت دیگر اینکه از مجموع ۱۱۱۸ دستگاه مشمول حسابرسی، ۸۱۲ دستگاه در موعد مقرر صورتحساب منتهی به اردیبهشت‌ ماه خود را ارایه کرده‌اند و ۳۰۶ دستگاه به عنوان حساب‌نداده شناخته می‌شوند.

بررسی‌های دیوان محاسبات در موضوع درآمدهای مالیاتی حکایت از آن دارد که تا پایان اردیبهشت ماه نزدیک به ۸۵ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق شده است و نمودارها در این بخش نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۶۴ درصد رشد را نشان می‌دهند اما درباره خودروهای لوکس، منازل گران‌قیمت و خانه‌های خالی به دلیل عدم تصویب آیین‌نامه در هیات وزیران، همانند سال گذشته فاقد وصولی است.

یادآور می‌شود گزارش‌های مستمر ۲ ماهه بر اجرای بودجه سال ۱۴۰۰ که رویکردی بدیع و مبتکرانه به حساب می‌آید، به دولت درباره رعایت دقیق اجرای بودجه و عدم انحراف از تکالیف قانونی کمک شایانی خواهد کرد.

صعود قیمت نفت به دنبال  لغو نشست اوپک‌پلاس 

به دنبال لغو نشست اوپک‌پلاس و مشخص نبودن تاریخ از سرگیری آن، که حاکی از نامعلوم بودن زمان افزایش عرضه است، قیمت نفت روز سه‌شنبه افزایش قابل توجهی را تجربه کرد.

به گزارش رویترز، پس از لغو نشست اوپک پلاس که قرار بود در آن برای میزان افزایش عرضه در واکنش به رشد تقاضای جهانی تصمیم گرفته شود، قیمت نفت روز سه‌شنبه به بالاترین سطح خود در طول چند سال اخیر صعود کرد و همچنین نفت خام وست تگزاس اینترمدییت امریکا به بالاترین قیمت خود از سال 2014 رسید

معاملات آتی نفت خام برنت 62سنت معادل 0.8درصد افزایش یافت و به 77دلار و 78سنت در هر بشکه رسید که این سطح از اکتبر سال 2018 دیده نشده بود.

همچنین معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدییت امریکا با 1.75دلار معادل 2.3درصد رشد، به قیمت 76دلار و 91سنت در هر بشکه معامله شد که بالاترین سطح این شاخص نفتی از نوامبر 2014 بود.

لازم به ذکر است مذاکرات کشورهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن (اوپک پلاس) که قرار بود روز دوشنبه برگزار شود، لغو شد. پس از اختلاف نظر میان اعضای این گروه برای سومین روز، تاریخی برای از سرگیری مذاکرات توافق نشد. امارات متحده عربی موافقت خود را با افزایش تولید اعلام کرد، اما به دلیل مخالفت این کشور با تمدید محدودیت‌ها تا پایان سال 2022، این توافق به جایی نرسید. برخی از منابع اوپک پلاس اظهار کردند که احتمالا اوپک پلاس مذاکرات خود را در ماه جاری از سر بگیرد و از ماه آگوست عرضه خود را افزایش دهد، در حالی که برخی بر این باورند محدودیت‌های فعلی ممکن است پابرجا باشد. تحلیلگران ING اذعان داشتند: «با توجه به کاهش قابل توجه موجودی، چه تولید بدون تغییر باقی بماند و چه 400هزار بشکه در روز افزایش یابد (از ماه آگوست)، احتمالا قیمت نفت به خوبی حمایت شود.» سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که دولت بایدن در تلاش برای یافتن یک راه‌حل مصالحه در مذاکرات است.

این سخنگو اظهار کرد: «ما در این گفت‌وگوها دخیل نیستیم، اما مقامات دولتی خواستار یافتن راه‌حلی توسط کشورهای مربوطه بوده که توافق برای افزایش تولید حاصل شود. »

احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور نمی‌خواهد قیمت‌ نفت به بالاتر از سطح فعلی صعود کند و امیدوار است که در طول 10روز آینده تاریخی برای نشست جدید اوپک‌پلاس تعیین شود.اقتصادآنلاین

 

ارسال نظر