9 هزار سال تمدن آریایی مهمان ژرمن‌ها شد

۱۳۹۶/۰۱/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۴۲۸۱

مقصد، خیابان «فریدریش ایبرت» یا همان خیابان «موزه» شهر بُن پلاک ۴ است؛ جایی که تاریخ و هنر ۹هزار سال پیش ایرانی‌ها را بدون رنج سفر در چند قدمی شهر و خانه‌ آلمانی‌ها می‌برد؛ در مقصدی با عنوان«ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» در موزه و تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال آلمان در بُن.

به گزارش ایسنا ۴۴۶شیء تاریخی ایران از موزه‌های مختلف کشور به خصوص موزه ملی ایران انتخاب و 4ماه به آلمان امانت داده شدند تا آنها هم بهره‌یی از تاریخ کشورمان ببرند، بهره‌یی که بازدیدکنندگان موزه در دو روز نخست آن را با جان دل دیدند.

آلمانی‌ها با تهیه‌ کاتالوگی کتاب‌مانند به زبان انگلیسی در قطع رحلی اعتقادشان درباره این نمایشگاه را در کاتالوگ‌هایی که به بازدیدکنندگان آثار ایرانی می‌فروشند، این طور بیان کرده‌اند:«این نمایشگاه پرده از میراث نهفته تمدن‌های اولیه ایران که بین هزاره هفتم قبل از میلاد تا ظهور هخامنشیان در هزاره اول قبل از میلاد شکل گرفته، برمی‌دارد.»

۶۳ شیء از محوطه‌ جهانی شوش، ۶۳ شیء از محوطه ارزشمند جیرفت، ۳۲شیء از محوطه تاریخی جوبجی، ۲۰شیء از محوطه تاریخی شهداد، ۲۴شیء از تپه مارلیک، ۲۰شیء از تپه حسنلو، ۳۱شیء از محوطه تاریخی چغامیش، ۱۲شیء از تپه حصار، ۱۰شیء از محوطه جهانی چغازنبیل و 4پیکرک گلی از شهرستان سراب بخشی از آثار به نمایش درآمده در این موزه هستند.

۴۴۶ قلم شیء ایرانی را در 4دوره‌ تاریخی و هر بخش را با 4رنگ براساس اقلیم دوره‌های مختلف تقسیم کرده‌اند، مولتی مدیا از تاریخ باستانی محوطه‌هایی مانند جیرفت باستانی، شهداد، شهرسوخته، تپه‌حصار، جوبجی، مارلیک، زیویه و توضیح دوره‌ها در هر بخش به 3زبان آلمانی، انگلیسی و فارسی روی دیوارهای موزه نقش بسته‌اند به خصوص آثاری که برای نخستین ‌بار به نمایش درآمده‌اند جزو جدانشدنی این موزه‌ و دیگر موزه‌های شهر بُن هستند.

هزینه‌یی که برای این نمایشگاه انجام شده به گفته‌ برخی از مسوولان آلمانی نمایشگاه هزینه‌یی بسیار بیشتر از دیگر نمایشگاه‌های برگزار شده تا این تاریخ در این تالار و موزه است، این یعنی آلمانی‌ها قدر و منزلت آثار به نمایش درآمده در کشورشان را از سوی ایران می‌دانند تا امنیت، استحکام و فضایی ایمن برای این نمایشگاه تامین کنند.

«باغ ایرانی، تصویری از بهشت» بخش دیگری از نمایشگاه ایران است، نمایشگاهی که آجرهایش را از مراکش تهیه کردند؛ در قدم نخست فقط یک دیوار کاهگلی به چشم می‌خورد اما کافی است وارد شوید، نمونه‌ ساده بازسازی شده از یک باغ ایرانی که معرفی‌اش به آلمانی‌ها قرار است یکی از بخش‌های مهم در فستیوال تابستانی موزه‌های بُن باشد.

هر چند امروز همین نمونه باغ را در ایران به خصوص تهران بسیار کم داریم اما برای به رخ کشیدن این منظر طبیعی ایران به آلمانی‌ها به زبان از آن به «باغ بهشت» یاد می‌کنند و این طور توصیف می‌شود؛ «یک باغ ایرانی در مقابل این موزه مراجعه‌کنندگان را وادار می‌کند تا از جذابیت‌های آن لذت ببرند. باغ‌های متعددی از ایران به عنوان سایت‌های میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر