روی خط خبر

۱۳۹۵/۱۱/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۰۶۷۵

رونمایی از سامانه پایش شاخص‌های محیط کسب ‌و کار

گروه تجارت سامانه الکترونیکی«پایش شاخص‌های ملی محیط کسب‌وکار توسط بخش خصوصی» از سوی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران رونمایی شد. محمدرضا دوست‌محمدی، مدیر مرکز آمار اتاق ایران در جریان این رونمایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تدوین، سنجش و اعلام شاخص‌های ملی محیط کسب‌وکار در ایران براساس قانون بهبود محیط کسب‌وکار ‌باید به طور سالانه و فصلی و به تفکیک استان‌ها، بخش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی انجام شود، گفت: در راستای اجرای ماده 4 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار مصوب 1390 مجلس که اتاق‌‌های ایران، اصناف و تعاون موظف به پایش فصلی محیط کسب‌وکار هستند و مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران این طرح را برای نخستین ‌بار کلید زده و از تاریخ 23بهمن‌ ماه جاری به مدت 20روز در سراسر کشور توسط این مرکز و با همکاری اتاق‌های تعاون و اصناف ایران به مرحله اجرا درخواهد آمد. وی با تاکید بر اطلاع‌‌رسانی نتایج این پایش به سیاست‌گذاران کشور افزود: هدف کلی از اجرای این طرح، شناخت وضعیت جاری محیط کسب‌وکار در ایران و تغییرات آن به ‌صورت فصلی و سالانه است. دوست‌محمدی با اشاره به انتخاب 8 هزار عضو فعال اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و اتاق‌های اصناف و تعاون ایران به عنوان جامعه هدف این طرح خاطرنشان کرد: اجرای این طرح به روش نمونه‌گیری تصادفی بوده و در جریان برگزاری آن، جامعه هدف با مراجعه به پورتال خدمات الکترونیکی اتاق ایران یا مراجعه به آدرس لینک مستقیم سامانه پایش محیط کسب‌وکار با اعلام نظر خود در مورد وضعیت محیط کسب‌وکار کشور در فصل گذشته(پاییز 95) از طریق تکمیل پرسش‌نامه الکترونیکی مربوطه در این طرح آمارگیری ملی مشارکت می‌کنند. وی نحوه انتخاب این 8 هزار فعال اقتصادی عضو جامعه آماری این طرح را براساس نقشی که فعالان اقتصادی حقیقی و بنگاه‌های اقتصادی، اصناف و تعاونی‌های هر استان در GDP کشور دارند،؛ عنوان و تصریح کرد: بر این اساس ‌2هزار و 680 نمونه از اعضای اتاق ایران، 3هزار و 200نمونه از اعضای اتاق اصناف و مابقی از اعضای اتاق تعاون هستند. مدیر مرکز آمار اتاق ایران ادامه داد: در این طرح اطلاعات گسترده‌یی در زمینه 28مانع اصلی در محیط کسب‌وکار کشور جمع‌آوری و مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفته و پس از ترکیب یافته‌های آن با سایر داده‌های آماری موجود در کشور براساس مدل محاسباتی شاخص‌های ملی در طرح پژوهشی مربوط، وضعیت محیط کسب‌وکار در سطوح ملی، استانی، بخش‌های اصلی اقتصادی همچنین رشته فعالیت‌های اقتصادی عمده بر حسب طبقه‌بندی استاندارد فعالیت‌های اقتصادی(ISIC. Rev4) نهایی و تدوین خواهد شد. به گفته دوست‌محمدی براساس پیش‌بینی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران، ‌نتایج این طرح تا پایان سال جاری در اختیار بهره‌برداران طرح ازجمله سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.


تعرفه واردات

ورق‌های فولادی کاهش یافت

گروه معدن پس از ۱۰ماه کش‌وقوس سرانجام دولت با کاهش تعرفه واردات ورق‌های فولادی به‌دلیل ناتوانی تولیدکنندگان داخلی موافقت کرد؛ موضوعی که از ابتدای افزایش تعرفه، موردانتقاد بخش خصوصی قرار داشت. چندی پیش، نمایندگان ۱۴تشکل و سندیکای بخش خصوصی با اشاره به مشکل تامین مواد اولیه چند هزار شرکت خصوصی و شرکت‌های زیرمجموعه این تشکل‌ها در داخل خواستار برداشته شدن معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و جلوگیری از ارزان‌فروشی مواد اولیه صادراتی توسط برخی تولیدکنندگان خصولتی و شبه‌دولتی شدند. در پاسخ به این مطالبه، دولت با اصلاح برخی اقلام تعرفه‌یی محصولات فولادی موافقت کرده است. بر این اساس، در نامه‌یی که نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور در تاریخ ۲۸ آذر ۹۵ نوشته، آمده است: به استحضار می‌رساند تعرفه‌های فولاد در سال‌های ۹۴ و ۹۵ به‌دلیل کاهش شدید قیمت‌های جهانی و سرازیر شدن فولاد از سایر کشورها به‌ویژه از کشور چین و پاره‌یی از کشورهای CIS بنا به صلاحدید دولت افزایش داده شد.


تولیدکنندگان تایر خواستار تعرفه 40درصدی واردات

گروه صنعت افزایش واردات تایر در سال 93 موجب کاهش تولید واحدهای داخلی تولید تایر شد، اما با پیگیری‌های صورت گرفته در سال 94 روند رو به رشد واردات متوقف شد. اما ظاهرا دوباره روند واردات تایر شدت گرفته و در همین راستا، عباس عباسی‌ابیانه عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی صنعت تایر، از روند افزایش واردات تایر طی دو ماه گذشته ابراز نگرانی کرد و افزود: واردات تایر طی ماه‌های آذر و دی معادل 40درصد از کل واردات ماه‌های قبل از آن بوده و این نگرانی بیشتر مربوط به واردات تایرهای رادیال سنگین است که حجم واردات رقمی معادل 100هزار حلقه را دربر می‌گیرد و این درحالی است که مجموع واردات ماه‌های ماقبل آن 250هزار حلقه بوده است. وی با اشاره به اینکه توسعه صنعت تایر نیازمند حمایت تعرفه‌یی است، افزود: در حال حاضر حدود 80درصد از واردات تایر به کشور از چین صورت می‌گیرد و قطع به یقین تعرفه 20درصدی برای این میزان واردات به هیچ‌وجه کافی نیست و مشکلات متعددی را برای صنعت داخلی ایجاد می‌کند. به گفته مدیرعامل گروه صنعتی بارز، این درحالی است که کشوری مانند ترکیه 60درصد و امریکا نیز از 30 تا 100درصد تعرفه گمرکی برای برندهای تایر چینی اعمال می‌کنند تا بتوانند با دامپینگ این برندها مقابله کنند. وی با بیان اینکه ایران به‌راحتی می‌تواند سهم 500هزار تنی از بازار تایر منطقه خاورمیانه را به دست آورد، تصریح کرد: درخواست انجمن صنفی صنعت تایر از وزارت صنعت اتخاذ تعرفه 40درصدی برای واردات تایر بوده تا این حمایت تعرفه‌یی زمینه ایجاد ظرفیت‌های جدید و سرمایه‌گذاری در این صنعت را فراهم کند و در سال‌های بعد با افزایش رقابت‌پذیری این صنعت تعرفه‌ها به صورت تدریجی و پلکانی کاهش یابد. عباسی با اشاره به افزایش قیمت 50 تا 80درصدی مواد اولیه طی سه ماه گذشته، افزود: در حال حاضر قیمت کوئوچو پتروشیمی داخلی تا 100درصد و کائوچو وارداتی از 1.5 تا 2.4دلار در بازارهای جهانی افزایش داشته و حدود 30درصد بر قیمت تمام شده تولید تایر تاثیر داشته است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر