باید پوست‌مان کلفت‌تر شود

۱۳۹۵/۰۹/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۷۱۶۳

گروه اقتصاد اجتماعی|

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با انتقاد از هجمه‌هایی که علیه برنامه‌های وزارت بهداشت اعمال می‌شود، گفت:«متاسفانه مشکل ما از هم‌لباس‌های خودمان و از داخل خود جامعه پزشکی است.» به گزارش ایسنا، او با اشاره به برخی برنامه‌های صدا و سیما برای تخریب وزارت بهداشت، ادامه داد: «پشت چنین برنامه‌هایی نیز هم‌لباس‌های خودمان هستند که در گذشته هم مسوولیت داشته و کارنامه غیرقابل قبولی از خودشان به جای گذاشتند. اما ما اکنون درحال تغییر مسیر ارائه خدمات هستیم و در این مسیر نیز به آقا بالاسر و پدرخوانده و کسانی که در گذشته در مقدرات بهداشت و درمان حاکم بودند، نیازی نداریم. جایی برای آنها وجود ندارد و این حرف‌ها نیز تلاش‌های نهایی این افراد است.»

وزیر بهداشت با اشاره به نزدیک بودن ایام انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:«درحال حاضر به انتخابات نزدیک می‌شویم و پوستمان باید کلفت‌تر شود، چراکه یکی از حوزه‌هایی که مورد هجمه قرار می‌دهند همین حوزه سلامت است و برخی قلب‌شان مریض است بنابراین بهترین کار این است که ما اقدامات خود را ادامه دهیم و طرح تحول سلامت را که هنوز ریشه ندوانده و ممکن است با نسیمی دچار مشکل شود را پایدار نگه داریم.»

هاشمی ضمن انتقاد از خاموش بودن جامعه پزشکی در پاسخ به این هجمه‌ها گفت: «همه جامعه پزشکی ساکت هستند و شاید هم مرعوب شده‌اند. در عین حال کسانی از جامعه پزشکی حرف می‌زنند که پایگاهی در بین جامعه پزشکی ندارند. البته منظور من دفاع از خودمان نیست بلکه صیانت از سلامت مردم است.»

هاشمی با بیان اینکه در هیچ دولتی در گذشته برای سلامت هزینه نشده است، ادامه داد:«بنابراین این میزان عقب‌ماندگی در حوزه سلامت ناشی از بی‌توجهی در طول 3 یا 4دهه است.»

وی همچنین گفت:«همین امروز من چانه‌زنی می‌کردم که درحال حاضر 9ماه از سال می‌گذرد و هنوز یک قران از پول هدفمندی یارانه‌ها را به ما ندادند و ما با سیلی صورتمان را سرخ نگه داشتیم و در عین حال همه هجمه به سمت ماست. حال برخی نمی‌پرسند که چرا پول وزارت بهداشت را نداده‌اید و من می‌دانم که هجمه از سوی چه کسانی است و جلسات‌شان را به چه صورت برگزار می‌کنند.»

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش به اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت اشاره و اظهار کرد: برای «تکمیل شبکه بهداشت شاهدیم که برخی دانشگاه‌ها کار را پشت سر گذاشتند و در حال تکمیل آموزش‌ها و مراحل‌شان هستند. البته برخی از دانشگاه‌ها نیز با تاخیر کار را آغاز کردند و هنوز بین راهند، اما راه‌اندازی شبکه در شهرها کار بسیار باارزشی است، اما باید حتما به خروجی کار فکر کنیم و بعدها ببینیم که چقدر توانسته‌ایم این شاخص‌ها را تغییر دهیم؛ چراکه مهم تغییر شاخص‌هاست.» هاشمی ضمن تشکر از معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای گسترش شبکه و ارتقای کیفیت خدمات ادامه داد:«کار شبکه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است که در 4 شهر به صورت پایلوت اجرا شده است. ما تردید نداریم که اولویت با پیشگیری است. پیشگیری هم برای مواردی به کار می‌رود که منجر به مرگ می‌شود و ما می‌دانیم که 75 درصد از مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های غیرواگیر رخ می‌دهد بنابراین برای پیشبرد این کار باید تیمی عالم و با مهارت داشته باشیم که ارتباط‌شان با مردم بسیار خوب باشد. در غیر این صورت سال‌ها بعد می‌گویند که شما با این پولی که گرفتید چه تغییری را ایجاد کردید بنابراین نباید 20سال دیگر حرف‌هایی که ما درباره مسوولان قبلی می‌زنیم به خودمان بزنند.» وزیر بهداشت همچنین از پیگیری برنامه پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های حوزه بهداشت قدردانی کرد و گفت: «حتی در داخل وزارت بهداشت هم کسانی بودند که کارمندان شما را تحریک می‌کردند تا این کار به نتیجه نرسد، اما شما با هوشمندی این کار را به عنوان اولویت‌تان قرار دادید و در حوزه بهداشت کار را سامان دادید. در عین حال فکر می‌کنم تا پایان امسال در حوزه دارو نیز این کار سامان یابد.» او ادامه داد:«درباره نظام ارجاع هم باید در سطح شهرهای زیر 50 هزار نفر آماده باشید. چراکه ما همه اقدامات را انجام می‌دهیم تا نظام ارجاع شکل بگیرد و پزشک خانواده مستقر شود.»

وزیر بهداشت در بخش پایان سخنانش گفت: «تاکید من ادامه همین مسیر است. فکر می‌کنم هیچ کس تردیدی نداشته باشد که این مسیر درست است و در صورت تداوم آن به نظام بهداشت مناسبی برای مردم دست می‌یابیم. فکر می‌کنم برخی از کسانی که نمی‌خواهند این موفقیت‌ها را ببینند این طور القا می‌کنند که وزارت بهداشت اجازه نقد نمی‌دهد. اما ‌ای کاش خودشان یک بار اجازه نقد خودشان را می‌دادند.»

هاشمی خطاب به معاونین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور گفت:«در عین حال شما حتما جلسات نقد را برگزار کنید و اگر کسی راهکاری برای اجرای بهتر برنامه‌ها داشت، آن را ارائه کند و اجازه دهید تا هرچه می‌خواهد بگوید. من بارها به کسانی که نسبت به نظام سلامت واکنش نشان می‌دهند گفته‌ام درباره این صحبت‌ها بنویسید، اما این کار را انجام نداده‌اند. در عین حال معتقدم همه ما در این حوزه تصمیم‌گیری کردیم و سیستم بالا به پایین هم نبوده است.» هاشمی گفت:«عده‌یی نشسته‌اند تا ببینند کسی چه زمانی زمین می‌خورد و از زمین خوردنش شادی می‌کنند.» او ادامه داد: «همواره شاهد بودیم که وقتی نزدیک انتخابات می‌شویم روند کارها آرام‌تر می‌شود اما رهبری هم بارها اعلام کردند که حق مردم این است که تا روزی که بر سر کاریم، اقدامات‌مان را پیش بریم. چراکه همه ما برای کمک آمده‌ایم نه برای پست و مقام بنابراین نگران نیستیم که چه اتفاقی می‌افتد.»

قاضی‌زاده‌هاشمی پیش‌تر نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود:«معتقدم اگر کسی به فکر مردم باشد، نباید با این طرح مخالفت داشته باشد. کسانی که با طرح تحول سلامت مخالفند، مباحثی چون دفاع از کارگر، دفاع از مردم و مراقبت از خزانه عمومی را پیش می‌کشند، اما از نظر من خلاف می‌گویند و مصداق آیه «فی قلوبهم مرض فزادهم‌الله مرضا» است و این کار با نقد کردن تفاوت زیادی دارد.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر