پیشگیری از هزینه‌های روانی خانوار با غربالگری در دوران بارداری

۱۳۹۴/۱۱/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۷۷۸۳

عضو کمیته اجرایی نخستین کنگره چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی گفت: غربالگری‌های سه ماهه اول و دوم، سونوگرافی و تست‌های تشخیصی باید در زمان مناسب انجام شود تا بتوان با تشخیص دقیق بیماری از تولد نوزادی با آنومالی‌های زیاد پیشگیری کرد. به گزارش انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران دکتر لیلا نظری اظهار کرد: غربالگری‌های دوران بارداری برای سنجش سلامت جنین دو نوع است که در سه ماهه اول و در سه ماهه دوم انجام می‌شود و شامل برخی تست‌های خونی است که طی آن خون مادر بررسی می‌شود.

وی افزود: همچنین یک سونوگرافی که در آن چند معیار بررسی می‌شود که مهم‌ترین آن بررسی اندازه استخوان بینی است که اگر در آن استخوان بینی کودک دیده شود مشکلی وجود ندارد اما اگر دیده نشود احتمال وجود برخی سندرم‌ها وجود دارد که شایع‌ترین آنها سندرم دان است.


غربالگری‌ها آسیب‌رسان نیستند

نظری ادامه داد: غربالگری سه ماهه اول جزو مواردی است که باید انجام شود اما اگر مشکلی در این غربالگری دیده شد، نمی‌توان تنها با این غربالگری تایید کرد که بیماری وجود دارد بنابراین نیاز به انجام غربالگری در سه ماهه دوم است. اگر در غربالگری دوم نیز مشکلی دیده شد، لازم است که آمنیوسنتز به عنوان یک تست تشخیصی انجام شود.

نظری در مورد عوارض ناشی از این غربالگری‌ها گفت: غربالگری‌ها به دلیل اینکه تست‌های تهاجمی نیستند و آسیبی به جنین و مادر نمی‌زنند، بسیار مفید هستند و هیچ عارضه‌یی برای مادر و جنین ندارند.

وی افزود: همچنین از آنجایی که هزینه چندانی ندارند، می‌توان به راحتی بیماری‌های احتمالی جنین را تشخیص داد و بعد از تشخیص به انجام اقدامات لازم در این رابطه پرداخت.

نظری با بیان اینکه سونوگرافی باید در حدود 11 تا 12هفتگی بارداری انجام شود زیرا اگر زودتر یا دیرتر انجام شود، ارزشی ندارد، اظهار داشت: اگر جواب آن مثبت باشد، باید به سرعت غربالگری سه ماهه دوم و تست‌های تشخیصی انجام شود تا اگر مشکلی تشخیص داده شد، با اجازه پزشکی قانونی ختم بارداری صورت گیرد.

وی گفت: بسیاری از سندرم‌ها به ویژه سندرم دان، بیماری‌های خونی مانند هموفیلی و بیماری‌های ارثی در این غربالگری‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هدف از انجام غربالگری‌ها را پیشگیری از تولد نوزادی با آنومالی‌های زیاد دانست و افزود: در واقع می‌توان با هزینه کمتر و روش‌های ساده‌تر از تولد یک نوزاد با آنومالی‌های زیاد و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی بر خانواده‌ها و جامعه جلوگیری کرد. نظری تاکید کرد: البته غربالگری‌ها به تنهایی نمی‌توانند وجود یک بیماری را تایید کنند بنابراین لازم است تست‌های تشخیصی نیز در کنار آنها انجام شود.

عضو کمیته اجرایی نخستین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی با بیان اینکه هرچه سن مادر بیشتر باشد، احتمال اینکه تست‌های غربالگری مثبت باشد بیشتر است، افزود: لازم است مادران باردار به این مساله توجه داشته باشند که اگر پزشک آنها توصیه به انجام غربالگری و تست‌های تشخیصی کرد، حتما این کار را انجام دهند و نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نباشند. نظری گفت: اگر مادر بالای 35سال سن داشته باشد، سابقه فامیلی بیماری‌های ارثی وجود داشته باشد یا یکی از زوجین بیماری خاصی داشته باشند، باید حتما این غربالگری‌ها را انجام دهند و حتی در برخی موارد به دلیل حساسیت موضوع توصیه می‌کنیم که از همان ابتدا تست‌های تشخیصی را انجام دهند و زمان طلایی تشخیص بیماری را با انجام غربالگری‌ها از دست ندهند.

وی تاکید کرد: غربالگری سه ماهه اول و سه ماهه دوم باید با هم تجمیع شوند و اگر مثبت باشند حتما باید با تست‌های تشخیصی بررسی‌های بیشتر صورت گیرد. نخستین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی از 27 تا 30بهمن ماه سال جاری با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی حوزه زنان در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.


ضرورت نظام‌مندی تولید و بازرگانی گیاهان دارویی ایران

وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت نظام مندی و یکپارچه‌سازی تولید، فرآوری و بازرگانی گیاهان دارویی در کشور تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در جلسه ستاد گیاهان دارویی که با حضور معاونان و مدیران ارشد این وزارت و نمایندگان و فعالان حوزه گیاهان دارویی برگزار شد، کاربردهای گیاهان دارویی در زمینه‌های غذا، دارو و بهداشت نقش این صنعت را در درآمدزایی، کسب و کار و تجارت مهم عنوان کرد و افزود: ایران با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع گونه‌های گیاهی، ظرفیت‌های منحصر به فردی در تولید گیاهان دارویی دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت بالفعل کردن این ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی و ایجاد نظامی یکپارچه و منسجم را ضروری خواند و گفت: این نظام باید حوزه‌های تولید، صنایع فرآوری و بازرگانی گیاهان دارویی را منسجم و یکپارچه کند.

مهندس حجتی تصریح کرد: نظام مندی حوزه تولید باید به حفظ و پایداری گونه‌های طبیعی، افزایش عملکرد و تنوع بخشی در کشت گیاهان دارویی و مردمی کردن فرآیند کشت بینجامد. وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر لزوم جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: برای ایجاد صنایع فرآوری و تولید مواد با ارزش افزوده بالا باید از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان بهره‌برداری شود. حجتی با بیان اینکه مدیریت بهره‌برداری از گیاهان دارویی در مراتع باید به افزایش ظرفیت، میزان باروری، حفظ و پایداری آنها بینجامد، اظهار داشت: این شیوه بهره‌برداری از مراتع باید نظام‌مند و مدیریت شود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر