اقتصاد کشور با رهایی از دولتی و نفتی بودن سامان می‌یابد

۱۳۹۴/۰۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۴۶

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهوری شامگاه یک‌شنبه در پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس ضمن خوش‌آمدگویی به رییس مجلس شورای اسلامی، اعضای هیات رییسه و نمایندگان مردم، گفت: دولت در شرایط بسیار حساسی کار را تحویل گرفت اما توانستیم با همکاری مجلس و همه مردم و با رهنمودهای مقام معظم رهبری از مشکلات بسیاری در ۲۰ ماه گذشته عبور کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رییس‌جمهوری با اشاره به رقم ۱۸۰هزار میلیارد تومان درآمد و مصارف بودجه‌یی در سال۹۳، تخصیص ۳۲هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در این سال را قابل ملاحظه توصیف کرد و افزود: سال۹۳ را که سال سختی بود با نفت بشکه‌یی بالای ۱۰۰دلار آغاز کردیم و با قیمت حدود ۵۰دلار برای هر بشکه به پایان بردیم. در حالی که امسال از ابتدا، کار را با نفت حدود ۵۰ دلار آغاز کرده‌ایم و نمی‌دانیم تا پایان سال نیز چه وضعیتی بر بازار نفت حاکم خواهد بود. رییس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه اگر در مذاکرات هسته‌یی طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند و گفت‌وگوها در چارچوبی که مدنظر داریم به پیش برود، باز هم آثار اقتصادی آن در کوتاه‌مدت نمود چندانی نخواهد داشت، تصریح کرد: هم دولت و هم مجلس باید کاملا تمرکز کنیم که بار جدیدی بر دوش دستگاه اجرایی قرار ندهیم تا کشور آنگونه که مورد نظر مردم و رضایت خداوند است، اداره شود. دکتر روحانی بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را به طور طبیعی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دانست و خاطرنشان ساخت: اگرچه تقریبا از رکود عبور کرده‌ایم اما اگر بخواهیم کشور رونق بیابد، نیاز به جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی داریم، از سوی دیگر باید به انتقال تکنولوژی هم توجه کنیم و روی افزایش صادرات غیرنفتی متمرکز شویم.

رییس‌جمهوری ادامه داد: از سوی دیگر علاوه‌بر سایه تحریم بر اقتصاد کشور، مشکلات دیگری نیز داریم. از جمله اینکه هر موقع درآمد نفت خوب بوده، اقتصاد کشور به واردات بی‌رویه مبتلا شده و بعد که در دوره‌یی مثل این روزها با کاهش درآمدهای نفتی مواجه شده‌ایم، مشکلات مضاعف شده است. از طرف دیگر مشکلاتی اساسی نیز در ساختار اداری و اقتصادی کشور داریم که در کوتاه‌مدت قابل حل و فصل نیست.

دکتر روحانی با بیان اینکه اقتصاد کشور دولتی و نفتی است و اگر نتوانیم این معضلات را حل کنیم، نخواهیم توانست بر مشکلات اقتصادی فائق آییم، گفت: در مدت حدود ۲۰ ماهه سپری شده از دولت یازدهم موفقیت‌های خوبی در عرصه اقتصادی داشته‌ایم و توانسته‌ایم تورم را به شکل چشم‌گیری کاهش دهیم. رییس‌جمهوری با اشاره به اینکه تک‌رقمی شدن نرخ تورم تا پایان دولت یازدهم از اهداف مهم ما است، اضافه کرد: البته از این به بعد روند کاهش تورم کندتر خواهد بود، چراکه به هسته اصلی آن رسیده‌ایم و برای تداوم این روند بیش از گذشته به نزدیک شدن دل‌ها، دست‌ها و زبان‌ها نیاز داریم. دکتر روحانی با تاکید دوباره بر اینکه رفع معضلات به تنهایی از عهده دولت و مجلس برنمی‌آید، اظهار داشت: در حالی که در چند سال گذشته گرفتار یک رکود عمیق بودیم، با تلاش‌های صورت‌گرفته رشد منفی مستمر به رشد مثبت رسیده است. رییس‌جمهوری با اشاره به اینکه بعد از این ارتقای نرخ رشد نیز نسبت به سال۹۳ متعادل‌تر می‌شود، تصریح کرد: دولت تمایل داشت لایحه خروج از رکود که مردادماه۹۳ تقدیم مجلس شد، سریع‌تر در اختیار قرار می‌گرفت تا با اجرای آن در رفع مشکلات تسریع شود، اما به هر حال روال قانونی کار باید طی شود. دولت همچنان به کمک مجلس برای خروج از شرایط فعلی نیاز دارد. علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در این نشست با تبریک سال جدید و میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا (س)، از رییس‌جمهوری، وزیر خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی که در هفته‌های اخیر تلاش وافری برای هدایت مذاکرات هسته‌یی در مسیر صحیح داشتند، قدردانی کرد و گفت: این مذاکرات سخت و پیچیده بود و عبور از آن وقت و دقت بسیار می‌طلبید. رییس مجلس، مساله هسته‌یی را یک موضوع مهم در صحنه بین‌المللی برای ایران دانست و با اشاره به سنگ‌اندازی برخی کشورها در سطح منطقه‌یی و جهانی برای جلوگیری از نهایی شدن توافق در مذاکرات هسته‌ای، اظهار داشت: ایران در بحث‌های منطقه‌یی و بین‌المللی مستقل است و با وجود عدم همراهی برخی دولت‌ها، ملت‌ها به دلیل ماهیت انقلاب، همواره از ما حمایت کرده‌اند. بنابراین ما باید در همه مسائل روی پای خود بایستیم و نباید چشم امید به دیگران داشته باشیم. رییس‌مجلس بر انسجام درونی در کشور برای مقابله با چالش‌های بیرون تاکید کرد و نامگذاری امسال به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی از سوی رهبر معظم انقلاب را دقیق و مناسب دانست و گفت: در صحنه بین‌المللی و منطقه‌یی، عده‌یی دغل‌کاری می‌کنند تا میان ایران با کشورهای اسلامی و همسایه اختلاف بیندازند و هاله دروغین ایجاد کنند که اجماع جهانی علیه ایران وجود دارد.

وی گفت: یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته‌یی از بین رفتن هاله دروغین اجماع جهانی علیه ایران است و با توانمندی و توفیق در مذاکرات، منافع کشور بیشتر تامین خواهد شد.

رییس مجلس با تاکید بر لغو قطعنامه‌های تحریم اقتصادی علیه ایران همزمان با توافق، اظهارات رییس‌جمهوری امریکا در این خصوص را نقد کرد و گفت: مذاکره‌کنندگان کشور متوجه نگرانی منتقدان مذاکرات هسته‌یی بوده و هستند و خط قرمزهای تعیین شده را مدنظر دارند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر