فعال‌سازی سیستم بانکی در مسیر بهبود تولید و اشتغال

۱۳۹۷/۱۱/۲۸ - ۰۱:۱۹:۱۲
کد خبر: ۱۳۹۷۲۵
فعال‌سازی سیستم بانکی در مسیر بهبود تولید و اشتغال

34 میلیارد دلار، میزان صادرات غیرنفتی کشور در 9 ماهه امسال

گروه بنگاه ها|

«دولت به دنبال آن است تا سیستم بانکی را در مسیر بهبود شاخص‌های تولید و اشتغال هماهنگ کند.»این عبارات بخشی از اظهاراتی است که رییس کل بانک مرکزی در جمع اهالی تولید و صنعتگران استان کردستان مطرح کرده است؛ عباراتی که نشان‌دهنده تلاش‌های دولت برای بهبود شاخص‌های تولید در استان‌هاست و گویای نقشی است که این بنگاه‌ها برای رشد اشتغالزایی ایفا می‌کنند.

همزمان با افزایش سفرهای استانی و دیدارهای میدانی اعضای کابینه از استان‌های مختلف، رییس کل بانک مرکزی نیز دیروز راهی استان کردستان شد تا ضمن شرکت در جلسه شورای دولت و بخش خصوصی در خصوص راهکارهایی که از طریق آن می‌توان فرآیند تامین مالی بنگاه‌ها در استان‌ها را تسریع بخشید؛ گفت‌وگو و صحبت کند. همتی با اشاره به اهمیت فرآیند تامین مالی بنگاه‌ها ابراز امیدواری کرد که سامانه بانکی کشور بتواند طرح‌های بزرگ صنعتی را در استان‌هایی همچون کردستان تامین مالی کند. رییس کل بانک مرکزی دیروز در حاشیه دیدار از پتروشیمی استان کردستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کارخانه پتروشیمی مهم‌ترین طرح صنعتی این استان است که با تامین مالی و فاینانس سامانه بانکی کشور راه‌اندازی شده لذا دیدار از این واحد در برنامه‌های سفر به کردستان قرار داده شد. امیدواریم سامانه بانکی کشور بتواند این نوع طرح‌ها را در مناطقی مانند کردستان تامین مالی کند تا هر روز شاهد اشتغال و تولید بیشتری باشیم. رییس کل بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی درصدد آن است که سامانه بانکی فعالیت بیشتری در این استان انجام دهد تا بانک بتواند به تامین مالی پروژه‌ها کمک کند و برای اشتغال و راه‌اندازی طرح‌ها فعال‌تر شود.

    اقتصاد در مسیر ثبات

اما قبل از حضور در واحدهای تولیدی استان کردستان، عبدالناصر همتی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به جنگ اقتصادی که دولت امریکا علیه ملت ایران راه انداخته است، اظهار کرد: خوشبختانه توطئه دشمن برای برهم زدن نظم اقتصادی کشور تا حد زیادی خنثی شد و با همت مردم و اقدامات دولت در حال حاضر ثبات نسبی بر اقتصاد کشور حاکم است و این ثبات به ما اجازه می‌دهد تا اقدامات اساسی در حوزه اقتصادی کشور انجام دهیم.

او افزود: تامین نیازهای اساسی و فوری مردم در شرایط سخت کنونی دغدغه اصلی دولت است و لذا ایجاد ثبات اقتصادی در کشور هدف اصلی ماست.

رییس کل بانک مرکزی، میزان صادرات غیرنفتی کشور در 9 ماهه امسال را قریب به 34 میلیارد دلار برشمرد.

    تلاش برای جبران آثار تحریم‌ها

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: دولت برای جبران آثار تحریم‌ها و اداره زندگی روزمره مردم اقدامات خود را در ابعاد مختلف پیش می‌برد تا بتواند در عین حال برنامه‌ریزی مناسب برای توسعه کشور نیز انجام دهد.

همتی میزان صادرات غیرنفتی کشور در 9 ماهه امسال را نزدیک 34 میلیارد دلار برشمرد و با تاکید بر اینکه واردات دارو و کالاهای اساسی در اولویت است، اعلام کرد: در 10 ماهه امسال 11.5 میلیارد دلار کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی وارد کرده‌ایم که نسبت به کل سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است. رییس کل بانک مرکزی گفت: طبیعتا افزیش فشار برای کاهش درآمدهای نفتی کشور موجب کندی در انجام پروژه‌ها و موارد با اولویت کمتر می‌شود که در حال برنامه‌ریزی برای تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های اولویت‌دار در کشور هستیم تا این مقطع را طی کنیم.

او با ابراز امیدواری در خصوص نتیجه بخش بودن تصمیماتی که در این سفر برای استان کردستان اتخاذ می‌شود، گفت: ظرفیت‌سازی برای استان کردستان بسیار مهم است و باید به گونه‌ای انجام شود که زمینه برای اشتغال و توسعه بیشتر این استان ایجاد شود؛ همچنین طرح‌های خوبی از طرف تولیدکنندگان کردستان پیشنهاد شد که اجرای آنها موجب افزایش میزان تولید و ارزش افزوده داخلی خواهد شد.

همتی در ادامه با اعلام اینکه نظام بانکی کشور آماده حمایت و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی است، افزود: کشور نباید از نظر سرمایه در گردش و واحدهای تولیدی فعال که نیاز به نقدینگی دارند دچار مشکل باشد و نظام بانکی آمادگی دارد که حمایت‌های لازم را انجام دهد.

    مخالفت با صادرات ریالی

رییس شورای پول و اعتبار خطاب به اعضای شورای گفت‌وگو با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با صادرات ریالی مخالف است، گفت: صادرات ریالی معنا ندارد، چرا که منابع انسانی و سرمایه‌ای کشور برای تولید به کار گرفته می‌شود و تولیدات به خارج کشور صادر می‌شود لیکن در مقابل، ارزی به کشور بازنمی گردد؛ لذا این روش با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست.

او خاطرنشان کرد: ارزش افزوده صادرات باید در داخل کشور و به چرخه اقتصادی بازگردد بنابراین طرح صادرات ریالی که نه ارزی به داخل کشور وارد شود و نه وارداتی در مقابل آن انجام گیرد، به هیچ‌وجه به نفع اقتصاد نخواهد بود، ضمن آنکه این روش در تضاد با اصول اقتصاد مقاومتی است.

همتی تاکید کرد: از صادرکنندگان انتظار می‌رود شرایط واردکنندگان را درک و گام‌های لازم برای کمک به جریان واردات کشور بردارند ضمن آنکه در این مسیر نیز بانک مرکزی به طرق مختلف بستر انتقال وجوه حاصل از صادرات را با کشورهای مورد تعامل مهیا کرده است.

 

ارسال نظر