جهانگیری و عارف در ۱۴۰۰ کاندیدا می‌شوند

۱۳۹۷/۰۸/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۰۷۲
جهانگیری و عارف در ۱۴۰۰ کاندیدا می‌شوند

در شرایطی که جریانات اصولگرا این روزها با جدیت در حال برپایی ستادهای انتخاباتی و رسانه‌ای خود برای انتخابات مجلس 98 و متعاقب آن انتخابات سرنوشت ساز 1400 هستند؛ برخی چهره‌های اثرگذار طیف اصلاح‌طلب تلاش می‌کنند تا از طریق شفاف‌سازی و تشریح درست عملکردها این واقعیت روشن را به افکار عمومی منتقل کنند که مسیری که از سال 92 برای بازگرداندن قطار مدیریت کشور به مسیر تصمیم‌سازی‌های عاقلانه آغاز کرده اند؛ همچنان در سال‌های پیش رو هم باید ادامه داشته باشد تا از طریق ثبات در شیوه‌های اجرایی و مدیریتی عبور از چالش‌های پیش روی کشور با کمترین هزینه به سرانجام رسد؛ الیاس حضرتی یکی از چهره‌هایی است که از هر فرصتی برای ایجاد ارتباط دو سویه با مردم و رسانه‌ها استفاده می‌کند؛ پرسش‌های اهالی رسانه از طیف‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی را می‌شنوند؛ با صراحت به آنها پاسخ می‌دهد؛ انتقادهای سازنده را قبول می‌کند و در نهایت راهبردهای منطقی برای عبور از مشکلات را نیز ارایه می‌کند.بر اساس این روحیه است که هم از دولت حمایت می‌کند و هم در زمان بروز سوءمدیریت‌ها زبان به انتقاد دولت و حتی دوستان نزدیکش می‌گشاید. حضرتی از موسسین حزب همبستگی و چندی دیگر از احزاب اصلاح‌طلب بود و سال 84 که حزب اعتماد ملی اعلام موجودیت کرد به عضویت شورای مرکزی این حزب درآمد. بعد از اختلافات اخیر در اعتماد ملی و استعفای رسول منتجب‌نیا از این حزب، حضرتی قائم‌مقام جدید این حزب شد و هم‌اکنون قائم مقامی دبیرکل حزب «اعتماد ملی» را به‌عهده دارد. نماینده مردم تهران در مجلس دهم در گفت‌وگو با تسنیم از کاندیدا شدن جهانگیری و عارف برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری و عدم کاندیدا شدن خود در انتخابات آتی مجلس خبر داد. اظهارنظرهایی که بلافاصله پس از طرح شدن بازتاب‌های فراوانی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها پیدا کرد.

   گلایه از دولت

حضرتی در این گفت‌وگو با بیان اینکه اصلاح‌طلبان نسبت به دولت گله‌مند شدند، می‌گوید: «این گله همچنان ادامه دارد الان هم از دولت گله‌مند هستند ولی همچنان حمایت خودشان را از دولت دارند. ضمن حمایت کلی و کلان از دولت، در مباحث و تصمیمات مختلف به دولت نقد‌های جدی دارند و این نقد‌ها را در برخی مواقع به‌صورت علنی می‌گویند.» عضو فراکسیون امید مجلس درباره علت استعفایش از این فراکسیون اظهار داشت: «بنده زمانی که مشاهده کردم اعضای فراکسیون با استیضاح وزیر اقتصاد موافق نیستند و از طرفی به‌دلیل اینکه بنده مصمم بودم که حتماً در جلسه استیضاح صحبت کنم، بنابراین یک سطر نامه به آقای عارف نوشتم که با توجه به اینکه فراکسیون تصمیم گرفته از وزیر حمایت کند استعفای خود را از فراکسیون امید اعلام می‌کنم و نامه استعفای خود را به آقای عارف دادم.» او افزود: «بنده معتقدم دولت انگیزه، تحرک و تلاش لازم را از خودش نشان نمی‌دهد و تبدیل به یک دولت بی‌حس شده است، بطور مثال 4 وزیری که اخیراً به مجلس معرفی شدند و رأی اعتماد هم گرفتند برخی‌شان نمی‌توانند بار سنگین وزارتخانه‌ها را به‌دوش بکشند و در حد دولتمرد نیستند.» قائم‌مقام حزب اعتماد ملی درباره احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی در انتخابات 1400 می‌گوید: «آقای لاریجانی یک انسان شایسته و لایق و توانمند است ولی باید دید در آن زمان چه اتفاقی می‌افتد ولی روند کلی این است که اصلاح‌طلبان کاندیدای خودشان را خواهند داشت. تا آنجایی که من خبردارم آقای عارف مصمم است در انتخابات 1400 کاندیدا شود، آقای جهانگیری قاعدتاً باید بیاید و علاوه بر اینها نفرات دیگری هم هستند.» حضرتی درباره اختلافات اخیر در حزب اعتماد ملی و اینکه آیا شورای سیاست‌گذاری موجب این اختلافات شد یا خیر، گفت: «این حرف کاملاً درست است. در اردوگاه اصلاح‌طلبان همیشه تعدد نظر وجود داشته و این جزو ویژگی‌های ذاتی آنها است. آقای منتجب‌نیا شخصیت بزرگوار و دانشمندی هستند که سابقه مبارزاتی ایشان قبل و بعد از انقلاب مشخص است و ایشان انسان بسیار بزرگواری هستند اما در آن داستان مقداری عصبانی شدند و حرفهایی زدند اما من همیشه با محبت و علاقه با ایشان برخورد کردم.»

     رویکرد اصلاح‌طلبان در خصوص مشکلات

او در مورد حمایت اصلاح‌طلبان از دولت گفت: «در مورد بحث دولت، اصلاح‌طلبان با تمام توان و ظرفیتشان هم در دولت اول آقای روحانی و هم در دولت دوم وی به میدان آمدند و از دولت وی پشتیبانی کردند و برای او رأی جمع کردند. اصلاح‌طلبان این اقدام را بیش از اینکه به عنوان منتی بر سر آقای روحانی بدانند، یک وظیفه ملی و در ارتباط با حل مشکلات کشور می‌دانستند و تا امروز هم از این اقدامی که انجام داده‌اند پشیمان نیستند.»

حضرتی درباره ماجرای اظهاراتش در جلسه استیضاح کرباسیان و انتقاداتی که از دولت مطرح کرد گفت: «صحبت بنده در متن استیضاح و نه در حاشیه استیضاح بود به دلیل اینکه بنده خودم یکی از استیضاح‌کنندگان بودم و تعمد داشتم که آخرین سخنران باشم و به فضل پروردگار صحبت بنده در مجلس موثر بود و باعث شد که وزیر اقتصاد بیفتد. در آن بحث بنده 2 مطلب را دنبال می‌کردم. مطلب اول این بود که بنده معتقدم اگر یک جریان، یک حزب، یک جناح، یک فراکسیون یا یک فعال سیاسی نسبت به دریافت اولویت‌بندی نیاز‌های مردمش نا آشنا، بیگانه یا بی‌تفاوت باشد توسط همان مردم کنار زده می‌شود.»

او در ادامه گفت: «ما همچنان از دولت حمایت می‌کنیم و معتقدیم که در این شرایط هم اصلاح‌طلبان که حامی دولت بوده‌اند و هم اصولگرایان باید پشتیبان کلان دولت باشند. به نظر بنده در این شرایط بین‌المللی تضعیف دولت جایز نیست و ما هم همچنان به خاطر منافع ملی حمایت کلان از دولت داریم.ولی در مباحث و تصمیم‌گیری‌های دولت، راجع به سیاست‌های ارزی، سیاست خارجی، سیاست‌های داخلی، راجع به انتخاب وزرا و تیم کابینه همچنان انتقاد‌های جدی داریم.».

 

ارسال نظر