تفاهمنامه 3 هزار و 776 میلیارد ریالی برای توسعه هرمز

۱۳۹۶/۱۱/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۵۹۷
تفاهمنامه 3 هزار و 776 میلیارد ریالی برای توسعه هرمز

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در راستای تحقق تدابیر رهبر معظم انقلاب در زمینه محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی با استانداری هرمزگان برای توسعه، پیشرفت و آبادانی همه‌جانبه جزیره هرمز تفاهمنامه ۳۷76میلیارد ریالی منعقد کرد.

با حضور محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و فریدون همتی استاندار هرمزگان تفاهمنامه توسعه و پیشرفت همه‌جانبه و پایدار جزیره هرمز در راستای تحقق تدابیر رهبر معظم انقلاب در زمینه محرومیت‌زدایی و‌ اقتصاد مقاومتی با اعتبار ۳۷76میلیارد ریالی منعقد شد.

توسعه و پیشرفت همه‌جانبه و پایدار جزیره هرمز، محرومیت‌زدایی، آبادانی و ریشه‌کن کردن فقر، توانمندسازی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم، ایجاد مشارکت مردم، دولت و بخش‌های غیردولتی، کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش رضایت‌مندی و امید به زندگی در مردم، افزایش جمعیت و مهاجرت معکوس به جزیره و کمک به توسعه زیرساخت‌های زیربنایی مورد نیاز جزیره از جمله اهداف این تفاهمنامه عنوان شده است.

براساس این تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از طریق بنیاد برکت، برنامه‌ریزی، آماده‌سازی و اجرای الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت همه‌جانبه و پایدار جزیره هرمز را به عهده خواهد داشت.

جلب مشارکت‌ها و سرمایه‌های داخلی و خارجی، طراحی ساختار مدیریت و راهبری طرح، انتخاب مشاور مادر برای راهبری طرح، ارائه خدمات مشاوره و توانمندسازی جامعه محلی و تامین منابع مالی سهم ستاد هم از دیگر تعهدات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این تفاهمنامه است.

استانداری هرمزگان نیز به موجب این تفاهمنامه‌، تعهداتی همچون تسهیل‌گری و کمک به رفع موانع اجرایی، فراهم‌سازی شرایط و امکانات، کمک به جذب تسهیلات ارزان‌قیمت‌ بانکی و تامین منابع مالی سهم استانداری را عهده‌دار خواهد بود. علاوه بر اینها، مساعدت در تامین نیروی انسانی، همکاری برای صدور مجوزهای مورد نیاز در ساخت، اجرا و بهره‌برداری، اعمال مدیریت یکپارچه در اجرای تمام مراحل طرح و تشکیل و راه‌اندازی ساختار اجرایی طرح از دیگر تعهدات استانداری در این تفاهمنامه است.

«ستاد راهبری اجرای طرح پیشرفت و آبادانی پایدار جزیره هرمز» در سطح استان هرمزگان به ریاست استاندار و با عضویت مدیرعامل بنیاد برکت به عنوان مجری طرح، رییس سازمان برنامه و بودجه (دبیر ستاد)، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت

امام (ره) در استان، روسای تمام دستگاه‌های دولتی در سطح استان، امام جمعه، بخشدار، رییس شورای شهر، شهردار و نمایندگان منتخب سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در جزیره، حداکثر هر دو ماه یک‌بار تشکیل جلسه خواهد داد. زمان اجرای این تفاهمنامه ۵ سال است و بر اجرای آن کمیته‌یی متشکل از نمایندگان دو طرف نظارت خواهند کرد.

محمد مخبر در آیین امضای این تفاهمنامه‌ بیان داشت: در ستاد اجرایی فرمان حضرت

امام (ره)، مطابق بودن طرح‌ها با اقتصاد مقاومتی، رفع محرومیت و بهره‌گیری از ظرفیت مردم، چارچوب اصلی اقدامات است. ستاد توسعه و پیشرفت جزیره هرمز هم باید مردم را محوریت کارها قرار دهد.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران کارهای سنگین و خوبی انجام شده است، اظهار داشت: لازم است از رقابت‌های سیاسی و جناحی دست برداشت و هیچ کاری نباید اولویتش از ساماندهی اشتغال بالاتر باشد. باید با بهره‌گیری از مردم، ظرفیت‌های اشتغال را در کشور ایجاد کنیم.

مخبر عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور دمیدن در شیپور ناامیدی است و برخی برای آنکه جریان سیاسی مقابل را تخریب کنند دست به ناامیدی مردم می‌زنند و مردم را نسبت به حاکمیت و نظام مایوس می‌کنند. اینان با رفتارهای غیرمنطقی و با ناامید کردن مردم برای تخریب رقیب سیاسی به نظام و ملت به نوعی خیانت می‌کنند. باید امیدواری را با کار، تلاش،  تولید و اشتغال در جامعه ایجاد کنیم.

رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم نظام و دولت‌ها در ایجاد اشتغال ۶میلیون نفر مانده است درست نیست، بلکه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های نادرست باعث شده برخی پروژه‌ها روی زمین بمانند و شاهد عدم تحقق برخی وعده‌ها باشیم. زمانی که صنایع فولادی و صنایعی را که نیاز به آب دارد، در کویر و مناطق کم‌آب احداث می‌کنیم و برای انتقال آب از دریا به این پروژه‌ها میلیاردها تومان هزینه می‌شود، همین سیاست‌های اشتباه موجب عدم تحقق وعده‌ها می‌شود.

وی با اظهار اینکه توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ۸۴هزار میلیارد ریال در قالب ۲۵هزار و ۵۰۰پروژه در ۳۱ استان کشور سرمایه‌گذاری شده است، افزود: جزیره هرمز به دلیل ویژگی‌هایش یک استثناست. می‌شود از این ویژگی‌ها و ظرفیت‌ها در راستای رفع محرومیت و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی جزیره و ایجاد اشتغال بهره گرفت.

صبح امروز هم چهار پروژه مدرسه‌سازی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با 33 کلاس درس و حجم سرمایه‌گذاری 47میلیارد ریال در شهرستان‌های بندرعباس و میناب با حضور مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و مسوولان استانی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

دبیرستان ۱۵کلاسه برکت روستای قلعه‌قاضی و ۳ مدرسه ۶کلاسه برکت در روستاهای دودو، دماغ ریگ و کنار ترش شهرستان میناب، چهار مدرسه‌یی بودند که توسط رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) افتتاح شد. در این مراسم عملیات اجرایی ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه برکت بلال حبشی در جزیره قشم نیز آغاز شد.

در بازدید رییس‌ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از جزیره هرمز هم عملیات اجرایی 27 پروژه پیشگام و محرک توسعه‌ و پیشرفت همه‌جانبه و پایدار جزیره آغاز شد.

 

 

ارسال نظر