کشاورزی

۱۳۹۶/۰۹/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۸۳۶

شالیکاران برای فروش برنج نگرانی نداشته باشند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: شالیکاران نگرانی در مورد فروش برنج تولیدی خود نداشته باشند؛ محصول آرام آرام جذب بازار شده و به فروش خواهد رسید.

محمود حجتی در حاشیه بازدید از طرح‌های تجهیز اراضی کشاورزی شهرستان لاهیجان در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد: کشاورزان نباید از عدم فروش برنج که مهرماه وارد کارخانه‌های شالیکوبی شده، نگرانی داشته باشند زیرا هنوز وقت کافی برای فروش وجود دارد و حتما برنج آنها به فروش خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با نظام تعرفه، سیاست‌هایی را دنبال می‌کند تا تعادل بین واردات، تقاضا و تولید برنج ایجاد و نگرانی کشاورزان رفع شود.

حجتی در توضیح سیاست‌های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی در مورد فروش برنج افزود: حجم رقم‌های وارداتی برنج در مقابل حجم مصرف برنج داخلی، قابل‌توجه نیست و نزدیک 70درصد برنج مصرفی، در داخل کشور تولید می‌شود و باید در سطح بازار، تقاضای عمومی رصد شود ضمن آنکه سیاست‌های دولت نگرانی عرضه و تقاضای کل را مدیریت می‌کند.

وی به بازدید از چند طرح تجهیز اراضی کشاورزی لاهیجان اشاره و اضافه کرد: در سفر رییس‌جمهوری به گیلان مصوب شد که سالانه، 10 هزار هکتار از اراضی استان و در یک دوره 5 ساله، معادل 50هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان، تجهیز و نوسازی شود که در این سال‌ها این تعهد به خوبی انجام شده است.

به گفته حجتی، دولت نیز تعهداتش را در مورد طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری شمال کشور انجام داده و امسال تجهیز حدود 7 هزار هکتار از اراضی درحال اجراست. وی درباره فواید و آثار تجهیز اراضی برای بهره‌برداران اظهار داشت: این کار بیشترین تاثیر را در رابطه با نظام آبیاری، مدیریت و مکانیزاسیون دارد؛ اراضی تجهیز شده اشکال هندسی می‌یابند، زه‌آب‌ها به‌خوبی به‌ویژه در آبیاری تخلیه شده و دسترسی به هر زمینی آسان می‌شود. وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح تجهیز اراضی، مقدمات کشت دوم را نیز فراهم می‌سازد و با تقویت این مهم، درآمد تکمیلی در کنار درآمد تک‌محصولی برنج برای کشاورزان ایجاد خواهد شد.

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جریان سفر به گیلان، از طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری روستای فتوپشته بخش رودبنه لاهیجان بازدید کرد. این طرح با قرارداد اولیه 10میلیارد و 880میلیون ریال در حال اجراست. شهرستان لاهیجان با دو بخش مرکزی و رودبنه، در 40کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع شده و از 23هزار و 800 هکتار اراضی شالیزاری آن، حدود 19هزار هکتار برای اجرای طرح تجهیز و نوسازی آماده است که تاکنون 13 هزار هکتار آن انجام شده است. بیش از 317 هزار بهره‌بردار در 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری گیلان فعالیت دارند و سالانه حدود یک میلیون و 160 تن شلتوک به دست می‌آورند که از این میزان، حدود 750 تن برنج سفید با کیفیت به دست می‌آید.

واردات گوشت به سقف رسید

واردات گوشت قرمز در 8 ماهه امسال به حدود ۹۰هزار تن یعنی سقف نیاز کشور که از سوی مسوولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌شود، رسید. در حالی که همچنان مذاکرات برای اضافه‌تر شدن کشورهای صادرکننده و میزان صادرات گوشت به ایران ادامه دارد.

بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی در 8 ماهه نخست امسال بیش از ۸۷هزار و ۷۸۰ تن گوشت قرمز به ارزشی بالغ بر ۳۹۰ میلیون و ۷۲۰ هزار دلار از کشورهای مختلف وارد شده است که از نظر وزنی ۴۶.۵۲درصد و از نظر ارزشی ۵۵.۳۶درصد رشد را نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته نشان می‌دهد. براساس این آمار، هر کیلوگرم گوشت قرمز وارداتی به صورت میانگین 4.4دلار به کشور وارد می‌شود که با در نظر گرفتن قیمت میانگین حدود ۳۵۰۰ تومانی برای نرخ ارز می‌توان گفت که هر کیلوگرم گوشت وارداتی حدود ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

این میزان از واردات گوشت نشان می‌دهد که کسری نیاز کشور تامین شده است و دیگر نیازی به واردات آن نداریم چراکه حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی در این باره به ایسنا گفت: برای تامین نیاز مردم به گوشت قرمز به عنوان یکی از محصولات پروتئینی اساسی به حدود ۹۰۰ هزار تن گوشت در سال نیازمندیم که ۸۲۰ هزار تن آن معادل ۹۰درصد نیاز بازار در کشور تولید می‌شود و مابقی نیاز ۱۰درصدی (حدود ۱۰۰ هزار تن) را نیز می‌توانیم از دیگر کشورها تامین کنیم اما با توجه به اینکه ۹۰درصد نیاز داخلی از محل تولید تامین می‌شود، همه نگاه وزارت جهاد کشاورزی حمایت‌ از تولیدکننده و نهایتا مصرف‌کننده در درجه اول است.

این در حالی است که نه تنها وزارت جهاد کشاورزی اعلام کفایت برای واردات گوشت قرمز نمی‌کند، بلکه از توافقات جدید برای واردات از کشورهای تازه وارد به بازار گوشت ایران برای صادرات این محصول خبر می‌رسد به گونه‌یی که مدیرکل دفتر ساماندهی توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی گفته است براساس توافقات صورت گرفته در پی سفر وزیر جهاد کشاورزی به روسیه و آستاراخان مقرر شد طرف مقابل بتواند مانند دیگر کشورها محصولات مختلفی مانند گوشت به ایران صادر کند.

به گفته جمال مدرسی، گوشت گوسفندی که از روسیه به ایران صادر می‌شود به صورت گرم و منجمد است به گونه‌یی که با توجه به نزدیک بودن مرزهای دو کشور، پس از کشتار به وسیله هواپیما یا ترانزیت زمینی به ایران حمل می‌شود و گرچه هیچ محدودیتی برای تامین گوشت از روسیه مانند دیگر کشورها مشخص نشده است، اما در این بازار رقابتی، قیمت حرف اول را می‌زند. از سوی دیگر ایران براساس نیازمندی‌ خود در سطح کلان نسبت به واردات گوشت قرمز اقدام می‌کند که قطعا بیش از نیاز نخواهد بود.

بر این اساس به نظر می‌رسد که وزارت جهاد کشاورزی دیگر نباید نسبت به واردات گوشت قرمز اقدام کند، چراکه به حد کفایت وارد شده و حتی اگر از امروز واردات آن را ممنوع کند یا برای آن محدودیت‌هایی ایجاد کند، ثبت سفارش‌های گذشته آن‌قدر هست که در ماه‌های پیش رو واردات را به بیش از ۱۰۰ هزار تن برساند.

 

 

ارسال نظر