تحلیلگران چه می‌گویند

۱۳۹۶/۰۸/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۶۲۷

3صنعت با مزیت مطلق در کشور: ایران در سه صنعت نفت و گاز، گردشگری و خدمات فنی و مهندسی مزیت مطلق دارد. بخش قابل توجهی از شرکت‌های بازار سرمایه زیرمجموعه این صنایع هستند که می‌توانند بازدهی خوبی را برای سهامدارانشان به همراه داشته باشند. مصطفی صفاری مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان در خصوص روند بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با ورود بازار بدهی به دو بخش تقسیم شده است، گفت: در حال حاضر حدود

60 الی 70درصد حجم معاملات بازار متعلق به بازار بدهی است و سهم بخش بازار سهام از معاملات کمتر است. وی با اشاره به گزارش‌های مطلوب 6ماهه شرکت‌ها به خصوص در گروه صادرات‌محورها افزود: در گروه فلزات اساسی نیز گزارش‌ها خبرهای خوبی برای سهامداران داشتند اما همه صنایع گزارش‌های 6ماهه خوبی نداشتند. به عنوان مثال صنایع غذایی در گزارش‌های دوره‌یی شرایط خوبی نداشتند. وی با اشاره به اینکه گروه فلزات اساسی در 6ماهه اول سال صادرات خوبی داشتند، در گفت‌وگو با عصر مالی بیان کرد: گروه معادن و پتروشیمی‌ها نیز از افزایش نرخ ارز متاثر شدند. این کارشناس بازار سرمایه در بررسی صنایع پربازده کشور گفت: کشور ایران در سه صنعت مزیت مطلق دارد و در آینده اقتصاد ایران این صنایع در صدر قرار دارند. وی نخستین صنعت با مزیت مطلق در اقتصاد ایران را نفت و گاز دانست و گفت: کشور ما 10درصد ذخایر گاز و 13درصد ذخایر نفت دنیا را در اختیار دارد. به این ترتیب گروه‌های شیمیایی، پتروشیمی و پالایش‌ها منشا درآمد در آینده هستند. مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان صنعت دوم را گردشگری دانست و اظهار داشت: حجم بازار گردشگری برای کسب درآمد زیاد و درآمدهای کشور از این محل در حال افزایش است. صفاری سومین صنعت را گروه خدمات دانست و گفت: خدمات فنی مهندسی، تکنولوژی جاده‌سازی و راهسازی برای کشور ما دارای مزیت مطلق است که باعث صادرات خدمات فنی و مهندسی از طریق کشور ما می‌شود.

افزایش اعتماد سرمایه‌گذار خارجی: حضور شرکت‌های رتبه‌بندی بزرگ جهانی در بازار سرمایه کشور می‌تواند عاملی برای افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در بازار سرمایه باشد. پیمان مولوی مشاور سرمایه‌گذاری و کارشناس ارشد بازار سرمایه در خصوص روند جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار سرمایه ایران اظهار داشت: حضور نیروهای فعال در بازار سرمایه ایران کاملا مشهود است اما به نظر می‌رسد جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این بازار به حضور نیروهای جوانی که در خارج از ایران تحصیل کرده‌اند و با قشر سرمایه‌گذار خارجی و فرهنگ مربوط به آنها آشنایی دارند، نیازمند است. به گزارش سنا، وی در این خصوص بیان داشت: به نظر می‌رسد باید از تمام ظرفیت نیروهای تحصیلکرده ایرانی و ایرانی‌های خارج از کشور همزمان با هم استفاده کرد. تیم‌های جوان و فعال از گروه‌های مختلف موجب چرخش نخبگان خواهد شد و این نیروها با کمک یکدیگر می‌توانند مسیر چانه‌زنی با سرمایه‌گذار خارجی را به راحتی طی کنند. بدین‌ترتیب نهاد مربوطه در زمینه جذب سرمایه‌گذار خارجی تبدیل به برند می‌شود و اعتماد سرمایه‌گذار خارجی افزایش می‌یابد. مولوی در ادامه بیان داشت: بحث بعدی بهبود فضای بین‌المللی است. بازار سرمایه 100میلیون دلاری و GDP به ارزش 425میلیارد دلار باید رتبه بهتری در بازارهای جهانی داشته باشد.

 

ارسال نظر