اخبار شهری

۱۳۹۶/۰۸/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۶۸۷

 بخشنامه ممنوعیت

جذب نیرو در شهرداری

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از پیشنهاد تاسیس سازمان خصوصی‌سازی شهرداری تهران برای ساماندهی نیروهای انسانی خبر داد.

مجید فراهانی در گفت‌وگو با مهر درخصوص ساز و کار مدیریت جدید برای ساماندهی نیروی انسانی در شهرداری تهران گفت: بر اساس آماری که ارائه شده، حدود ۶۸ هزار نفر به طور رسمی و قراردادی در شهرداری تهران کار می‌کنند اما شهرداری تهران بیش از ۱۰۰هزار نفر پرداختی دارد و طی این سال‌ها بدنه شهرداری رشد تورمی بالایی داشته است. اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز معاونت توسعه منابع انسانی را موظف کردند برنامه‌یی جامع برای ساماندهی نیروهای انسانی ارائه کند. وی ادامه داد: یکی از راهکارها آن است که کارها و پروژه‌هایی که در شهرداری برون‌سپاری می‌شد، توسط نیروهای شهرداری در قالب سازمان‌ها و شرکت‌های جدید اجرایی شود. همچنین شهرداری از کارهایی که وظیفه ذاتی خود نیست، دوری کند و با شناسایی سازمان‌های زیان‌ده که عملکرد مناسبی نیز ندارند، آنها را ساماندهی و این بدنه متورم را چابک‌سازی کند.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پیشنهاد ما، ایجاد سازمانی خصوصی‌سازی شهرداری تهران است در توضیح عملکرد این سازمان گفت: با بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها و شناسایی و تحلیل عملکرد سازمان‌ها تا آنجا که امکان دارد سازمان‌هایی که با وظیفه ذاتی شهرداری فاصله دارند واگذار شوند؛ ما مجبور به کوچک‌سازی و چابک‌سازی شهرداری هستیم.

فراهانی از صدور بخشنامه‌یی که اخیرا توسط معاونت منابع انسانی شهرداری صادر شده و جذب هر گونه نیروی جدید تحت عنوان ساعتی، پروژه‌یی، افتخاری، رایگان و... ممنوع کرده است، خبر داد و گفت: دیگر جذب نیروی جدیدی در شهرداری و سازمان‌های تابعه نخواهیم داشت، زیرا قصد داریم نیروهای فعلی را ساماندهی کنیم. در کنار این موضوع استفاده از بازنشستگان در شهرداری به صورت دایمی مورد بازنگری قرار می‌گیرد و افرادی که به شهرداری مامور به خدمت شده‌اند، عودت داده خواهند شد و تلاش می‌کنیم این بدنه متورم را با هر راهکاری چابک ‌سازیم. فراهانی تصریح کرد: درحال حاضر 70هزار نیروی استخدامی برای 18هزار پست سازمانی وجود دارد که بر این اساس بیش از 3برابر پست‌های سازمانی در شهرداری نیروی انسانی جذب شده است. وی با بیان اینکه 130هزار فیش حقوقی ماهانه در شهرداری صادر می‌شود، گفت: مابه‌التفاوت عدد موجود بین 70هزار نیروی انسانی و 130هزار فیش صادره متعلق به کارگران پیمانکاران است که شهرداری برای اطمینان از پرداخت حقوق کارگران مستقیما به حساب آنها واریز می‌کند.

 مرمت ۵۰ دستگاه پل سواره‌رو در نیمه‌نخست سال

یکی از پیمانکاران پرو‍ژه‌های شهری از مرمت ۵۰ دستگاه پل در نیمه نخست سال جاری خبر داد. به گزارش مهر، مرتضی اسکندر افزود: طی ۶ ماه نخست امسال، تعمیرات تخصصی ۵۰ دستگاه پل در قالب ۴۱ تقاطع غیرهمسطح با موفقیت به اتمام رسیده است. وی تعویض و مرمت درزهای انبساط، پیاده‌راه‌ها، روکش آسفالت، سیستم زهکشی و هندریل‌ها را از شایع‌ترین اقدامات ترمیمی انجام شده روی پل‌های سواره‌رو شهر تهران دانست و افزود: فعالیت‌های انجام شده به لحاظ پراکندگی در گستره شهر ۱۷منطقه از مناطق ۲۲گانه پایتخت را در برمی‌گیرد. این پیمانکار پرو‍ژه‌های شهری با بیان آنکه طی ۶ ماهه منتهی به اول مهر ماه سال ۱۳۹۶ بیش از ۳۴۰۰پیام در رابطه با مشکلات و آسیب‌های پل‌های سواره‌رو در سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۷ثبت شده است، یادآور شد عملیات اجرایی متناسب با ۹۸درصد از این درخواست‌ها توسط شرکت یادمان سازه انجام شده و سایر موارد نیز در دست اقدام است.

 تغییر نقش شهرداری‌ها از نهاد خدماتی به اقتصادی

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: شهرها قریب به دوسوم از تولید ناخالص جهان را در اختیار خود دارند و یک‌صد شهر بزرگ جهانی به تنهایی بیش از یک‌‌سوم از GDP جهانی را خلق می‌کنند.

به گزارش مهر، سیدمحسن طباطبایی‌مزدآبادی، نایب رییس و دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به سخنان اخیر شهردار تهران در «سومین نشست شهرداران قهرمان برای رشد فراگیر» در سئول گفت: نگاه ویژه شهردار تهران به ابعاد اقتصادی شهرداری، ویژگی مهمی است که می‌تواند چالش‌های توسعه شهری در پایتخت را بطور چشمگیری حل و فصل کند.

وی با اشاره به اینکه امروز دغدغه تهران، دغدغه نخواندن دخل و خرج‌ها با هم است، افزود: از سوی دیگر توجه به نقش شهرها در توسعه اقتصادی کلان مساله‌یی بوده که در چندسال اخیر مغفول مانده است.

 طباطبایی با تاکید بر اینکه اغلب، شهرداری‌ها را نهادهای خدماتی و اجتماعی تصور می‌کنند، گفت: گسترش شهرنشینی و تغییر معادلات اقتصادی سبب شده تا مدیران شهری به عنوان مدیران توسعه اقتصادی نیز مطرح شوند. این کارشناس مسائل اقتصاد شهری به آماری درخصوص سهم شهرها از تولید ناخالص جهانی اشاره کرد و افزود: شهرها قریب به دوسوم از تولید ناخالص جهان را در اختیار خود دارند و یک‌صد شهر بزرگ جهانی به تنهایی بیش از یک سوم از GDP جهانی را خلق می‌کنند. طباطبایی با اشاره به آمار ارائه شده از سوی شهردار تهران در خصوص سهم پایتخت از تولید ناخالص داخلی کور گفت: بر این اساس تهران در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۰۰میلیارد دلار یعنی حدود ۲۰درصد از GDP را در اختیار خود داشته است و عملا پایتخت تجاری ایران به حساب می‌آید. وی با تاکید بر اینکه مدیران شهری باید به رسالت‌های خود در زمینه توسعه اقتصادی عمل کنند، یادآور شد: تنها نتایج یک تحقیق علمی گواه است که ۱۰درصد افزایش در کارآفرینی شهری بعد از ۱۰سال می‌تواند موجب رشد 1.5درصدی اشتغال همان شهر شود و تا 3.5درصد نیز درآمد شهر را ارتقا دهد. دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در نهایت بستر‌سازی برای رونق کسب وکارهای خرد و متوسط SMEها، حمایت از کارآفرینی و کاهش مصارف انرژی را مهم‌ترین اولویت‌های اقتصادی برای کلان‌شهرها در حوزه پیشروی اقتصادی عنوان کرد.

 

ارسال نظر