امضای 2 تفاهمنامه با شرکت‌های ژاپنی و روسی

۱۳۹۶/۰۴/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۲۲۹

گروه انرژی  با به ثمر نشستن توافق هسته‌یی و تولد برجام شاهد رفت و آمد شرکت‌های مختلف خارجی برای ارزیابی بازگشت مجدد به صنعت نفت ایران یا ابراز تمایل برای سرمایه‌گذاری جدید بودیم. تفاهمنامه‌هایی که مهم‌ترین ثمره آنها تا به امروز قرارداد توسعه فاز 11پارس جنوبی با کنسرسیوم به رهبری شرکت توتال بوده است. روز گذشته نیز دو تفاهمنامه جدید دیگر با دو شرکت ژاپنی و روسی به امضا رسید تا روند امضای تفاهمنامه‌های مطالعاتی شرکت‌های خارجی کماکان ادامه داشته‌ باشد.

نخستین تفاهمنامه با حضور غلام‌رضا منوچهری و مدیران شرکت‌های پتروپارس و شرکت مهندسی تویو ژاپن و با هدف نوسازی تاسیسات و افزایش تولید میدان گازی سلمان به امضا رسید. تویو پیش از این نیز سابقه حضور در فازهای پارس‌جنوبی را داشته و به نظر می‌رسد، انتخاب این شرکت برای حضور در میدان سلمان ریشه در عملکرد مثبت ژاپنی‌ها در عسلویه دارد. به گزارش«تعادل» به نقل از شانا، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در این نشست با اشاره به سابقه همکاری خوب شرکت پتروپارس با شرکت تویو در فازهای ۶، ۷و ۸ پارس جنوبی گفت:«این شرکت هم از نظر کمی و هم کیفی، عملکرد خوبی در این فازها داشت».  منوچهری با اشاره به افزایش قدرت چانه‎زنی ایران در دوران پسابرجام و با بیان اینکه ایران همچنان از همکاری اقتصادی با کشورهای آسیایی استقبال می‎کند، ادامه داد: با امضای این تفاهمنامه، بار دیگر زمینه همکاری این مجموعه ژاپنی با صنعت نفت ایران در بخش بالادست ایجاد شده است.

منوچهری با اشاره به افت تولید در شرکت نفت فلات قاره ایران طی سال‎های گذشته گفت:«بسیاری از تاسیسات این شرکت با توجه به قدمت، نیازمند بازسازی، نوسازی و ارتقا هستند و نگاه مجدد به برخی مخازن و انجام مطالعات جدید با هدف اتخاذ تصمیم بهینه برای اعمال فناوری‎های روز در بخش‎های مختلف مثل حفاری و ازدیاد برداشت ضروری است».

وی در تشریح جزییات مالی این تفاهمنامه توضیح داد:«منابع مالی فعالیت‎ها در مرحله مطالعاتی که با امضای تفاهمنامه آغاز می‎شود از سوی هر دو شرکت تامین می‎شود اما در صورتی که این تفاهمنامه به توافقنامه و در مرحله بعد به قرارداد منتهی شود در قالب EPCF اجرایی شده و تامین منابع مالی بر عهده شرکت ژاپنی خواهد بود». دومین تفاهمنامه امضا شده در روز گذشته، میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت زاروبژنفت روسیه و با هدف مطالعه میدان‎های شادگان و رگ‎ سفید به امضا رسید.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، تفاهمنامه(MOU) مطالعاتی توسعه میدان‎های شادگان و رگ سفید، صبح روز دوشنبه ۲۶تیر ماه میان حمید دریس، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و الیوس خامیتوف، مدیر توسعه میدان‌ها و سرمایه‌گذاری شرکت زاروبژنفت امضا شد.

به گزارش«تعادل» به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، این تفاهمنامه مطالعاتی هشتمین تفاهمنامه‌یی است که براساس مدل قراردادی پیشنهادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که به تصویب هیات‌مدیره شرکت ملی نفت ایران رسیده است، امضا و زاروبژنفت متعهد می‌شود در زمان حداکثر ۹ماه، طرح پیشنهادی خود را برای توسعه این میدان‌ها ارائه کند.

به گزارش«تعادل» زاروبژنفت، یکی از 4 شرکت روسی است که در آخرین به روزرسانی لیست شرکت‌های خارجی صاحب صلاحیت برای فعالیت در بخش بالادستی صنعت نفت ایران به این فهرست افزوده شد. این شرکت کم نام و نشان روسی، پیش از این نیز تفاهمنامه‌هایی در باب مطالعه فنی 2میدان مشترک«پایدار غرب» و «آبان» را به امضا رسانده‌ بود که هنوز خبری از تحویل نتایج این مطالعات منتشر نشده است. میدان رگ سفید در حوزه عملیاتی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری قرار دارد و تولید فعلی آن از مخازن آسماری و بنگستان صورت می‌گیرد و مخزن خامی تاکنون تولیدی نشده است.

 

ارسال نظر