ردپای عصر آهن در گرگان

۱۳۹۶/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۰۵۶

گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه شریف گرگان به کشف تدفینی متعلق به اواخر عصر آهن به همراه 3 ظرف سفالی و دو سردوک سنگی منجر شد.

به گزارش مهر حبیب‌الله رضایی، سرپرست هیات باستان‌شناسی گفت: با توجه به عبور لوله انتقال فرآورده‌های نفتی شرکت ملی نفت ایران از استان مازندران به شهرهای شرقی استان گلستان از عرصه شمالی این محوطه باستانی، درخواست گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این اثر به پژوهشگاه میراث فرهنگی ارسال و در نهایت با طرح انجام نجات‌بخشی گمانه‌زنی در عرصه و حریم این اثر موافقت و مجوز آن صادر شد.

او مواد فرهنگی به دست آمده از این گمانه‌زنی را قطعات سفال، قطعات شیشه، مصنوعات سنگی، قطعات آجر و بقایایی از تدفین انسانی اعلام کرد و افزود: با توجه به مطالعه آثار به دست آمده، مواد فرهنگی این محوطه مربوط به عصر آهن III، اشکانی و ساسانی است. به گفته وی، اشیا تدفینی به دست آمده از این گور شامل 3عدد ظرف سفالی و دو عدد سردوک سنگی(از جنس سنگ مرمر) است که دو عدد ظرف سفالی در کنار سر و درست در مقابل صورت اسکلت قرار گرفته است.

رضایی این دو ظرف را شامل یک عدد تنگ قرمز بدون دسته اعلام کرد که یک عدد کاسه ناودانک‌دار از جنس سفال آشپزخانه‌یی به صورت معکوس روی تنگ قرار دارد به طوری که کاملا روی تنگ را پوشانده و نقش درپوش تنگ را ایفا می‌کرده است. او با بیان اینکه دو عدد سردوک سنگی(جنس سنگ مرمر) نیز در این گور به دست آمد، گفت: سومین ظرف که در قسمت پای اسکلت به دست آمد، یک عدد عودسوز سفالی دارای پایه و دسته با شاموت شن درشت است. این باستان‌شناس افزود: نوع مواد فرهنگی به دست آمده، نشان از قدمت این تدفین به اواخر عصر آهن دارد. او از دیگر یافته‌های به دست آمده در این گمانه‌زنی را ساختار‌های معماری سنگی به همراه قطعات آجر در ضلع شمالی محوطه اعلام کرد.

 

ارسال نظر