اخبار

۱۳۹۷/۰۱/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۸۷۴

  ادامه کش و قوس‌ها بر سر قیمت گندم

نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی پس از 7ماه تاخیر و کش و قوس هنوز تصویب و ابلاغ نشده است و با وجود اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر افزایش نیافتن قیمت گندم، یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد که حجتی همچنان روی حرف‌های خود برای افزایش یافتن نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اصرار دارد. به گزارش ایسنا، براساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی مصوب سال ۱۳۶۸ دولت موظف است پیش از فصل کشت هر سال(‌تا پایان شهریور ماه) نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی مورد اشاره در این قانون را تصویب و اعلام کرده و محصولات مورد نظر را در فصل برداشت‌شان از کشاورزان خریداری کند. این درحالی است که پس از گذشت حدود 7ماه از آنچه که این قانون برای دولتمردان مشخص کرده هنوز خبری از نرخ‌های تضمینی نیست و کشاورزان بلاتکلیف‌اند. جالب‌تر اینکه دو محصول گندم و کلزا به فصل برداشت رسیده و به گفته حسن حنان، معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی تاکنون بالغ بر ۱۲هزار و ۴۳۱تن گندم به ارزش ۱۶میلیارد و ۱۶۰میلیون تومان و بیش از ۹۹۳۳تن کلزا به ارزشی بالغ بر ۲۷۶میلیون و ۶۴۵ هزار تومان از کشاورزان استان‌های ایلام، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و هرمزگان به صورت علی‌الحساب و با نرخ تضمینی سال گذشته خریداری شده است.

وی افزود: با توجه به اظهارات اخیر سخنگوی دولت مشخص نیست که این قیمت افزایش پیدا می‌کند یا خیر بنابراین محصولات خریداری شده از کشاورزان طی هفته‌های گذشته براساس نرخ سال گذشته و بدون تغییر محاسبه شده‌اند و از این پس نیز با قیمت‌های پارسال گندم و کلزا را خریداری می‌کنند.

این اظهارات و خبرهای منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اعلام شدن نرخ خرید تضمینی گندم بدون تغییر درحالی مطرح شده که یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی در این باره به ایسنا گفت هنوز هیچ نرخی برای محصولات کشاورزی که در قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی نیز به آن اشاره شده است در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ نشده و شخص وزیر جهاد کشاورزی همچنان روی نرخ‌های پیشنهادی محاسبه شده در این وزارتخانه اصرار دارد. وی افزود: گرچه همچنان شاهد مخالفت سخنگوی دولت برای افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم هستیم ولی حتی اگر دولت بنایی برای افزایش قیمت این محصولات ندارد باید آن را در شورای اقتصاد تصویب کرده و ابلاغ کند که هنوز هیچ چیز مشخص نیست. این مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: حجتی طی ماه‌های اخیر به این دلیل روی افزایش نرخ تضمینی محصولات کشاورزی اصرار و تاکید داشته که هزینه تولید برای کشاورزان افزایش یافته و باید نرخ‌ها به گونه‌یی ابلاغ و تصویب شود که جبران‌کننده این هزینه‌ها باشد و کشاورزان بتوانند به عنوان یکی از زحمت‌کشت‌ترین تولیدکنندگان در کشور از حاصل دسترنجشان حداقل سود منطقی را ببرند؛ بنابراین همچنان شاهدیم که آقای وزیر روی قیمت‌های پیشنهادی وزارتخانه‌اش اصرار دارد و هیچ چیز به صورت قطعی مشخص نیست.  در چنین شرایطی کشاورزان درحالی که محصولاتشان به فصل برداشت رسیده و آنها را به دولت تحویل می‌دهند و بلاتکلیف هستند و نمی‌دانند چقدر دولت می‌خواهد به آنها بابت خرید محصولشان پول پرداخت کند.

   عرضه گسترده گوشت قرمز و مرغ

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: برای تنظیم بازار شب عید و ایام نوروز ٣٨هزار تن گوشت قرمز گرم و منجمد، مرغ منجمد و تخم مرغ وارداتی با نرخ‌های مصوب دولتی در سراسر کشور عرضه شد.

«حمید ورناصری» روز گذشته در گفت‌وگو با ایرنا افزود: از ابتدای اسفند عرضه محصولات گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ به شکل گسترده شروع شد و در سال جدید نیز ادامه یافت. وی اظهار کرد: در پیک ایام نوروز به تفکیک ٢٠هزار تن گوشت مرغ، ١٢هزار تن تخم مرغ و بیش از ٦ هزار تن گوشت قرمز گوسفندی و گوساله منجمد از سوی این شرکت توزیع شد. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور اضافه کرد: در این مدت هر کیلوگرم گوشت مرغ منجمد به قیمت 62 هزار ریال، هرشانه 2کیلوگرمی تخم مرغ ١٢٦هزار ریال، هر کیلوگرم لاشه گوشت گوساله منجمد 230هزار ریال و هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی گرم با قیمت 330هزارریال به دست مصرف‌کنندگان رسید. وی گفت: دولت توانست با اقدمات تنظیم بازاری و پیشگیرانه خود در شب عید و ایام نوروز، آرام‌ترین شرایط را برای جلوگیری از نوسانات محصولات پروتیینی در بازار فراهم کند. ورناصری با تاکید بر اینکه ذخایر محصولات پروتیینی تنظیم بازاری امسال نیز تامین است، افزود: این محصولات بدون هیچ محدودیتی در فروشگاه‌های زنجیره‌یی، سازمان‌های میادین، مراکز مصرف عمده، سازمان‌ها و تعاونی‌های مصرف همه استان‌ها عرضه می‌شود. وی گفت: متقاضیان می‌توانند برای دریافت گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود به ادارات کل شرکت پشتیبانی امور دام استان‌ها مراجعه کنند. شرکت پشتیبانی امور دام کشور به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی مسوولیت تامین و ذخیره‌سازی اقلام پروتیینی و عرضه آنها برای جلوگیری از نوسانات قیمتی در پیک بازار مصرف را برعهده دارد.

  کاشت بدون سود هندوانه

رییس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: کشاورزان چابهاری که محصول آنها با هزینه زیاد و قیمت کم به بازار می‌رسد در بد‌ترین شرایط به سر می‌برند و این کاشت برایشان هیچ سودی نداشته است. باید اطلاع‌رسانی برای کاشت محصول به آنها می‌شد تا به این میزان زمین‌ها را زیر بار کشت هندوانه نبرند و در این شرایط بحران آب و خشکسالی این میزان آب را برای کاشت هندوانه هدر ندهند. حسن صابری، رییس اتحادیه بارفروشان تهران در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص وضعیت هندوانه اظهار کرد: قیمت هندوانه بسیار بد گزارش شده است. این محصول در میادین به کیلویی ۵۰۰ تومان رسیده است درحالی که ۳۰۰تومان هم هزینه حمل و نقل آن است و صرفه تولید و فروش را ندارد. وی افزود: مسوولانی که ادعا می‌کنند هر هندوانه حدود ۳۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند چرا اجازه تولید بی‌رویه این محصول را می‌دهند تا به این صورت به بازار عرضه شود که به خاطر تولید بالا به نازل‌ترین قیمت خرید و فروش شود. صابری در ادامه تصریح کرد: هندوانه بالغ بر یک هفته در بازار می‌ماند و خریداری برای این حجم از محصول وجود ندارد و محصولات نامرغوب هم به گاوداری‌ها انتقال داده می‌شود. رییس اتحادیه بارفروشان تهران در رابطه با قیمت این محصول در میادین میوه و تره‌بار خاطرنشان کرد: هندوانه مرغوب و جداسازی شده در بالا‌ترین قیمت هر کیلو۷۰۰تومان به فروش می‌رسد و به صورت درهم ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود. صابری با اشاره به وضعیت کشاورزان چابهاری گفت: کشاورزان چابهاری که محصول آنها با هزینه زیاد و قیمت کم به بازار می‌رسد در بدترین شرایط به سر می‌برند و این کاشت برایشان هیچ سودی نداشته است. باید اطلاع‌رسانی برای کاشت محصول به آنها می‌شد تا به این میزان زمین‌ها را زیر بار کشت هندوانه نبرند و در این شرایط بحران آب و خشکسالی این میزان آب را برای کاشت هندوانه هدر ندهند.

 

ارسال نظر