تامین مالی طرح تعادل‌بخشی از صندوق توسعه ملی

۱۳۹۶/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۸:۰۹
کد خبر: ۱۱۸۲۱۰

 

پاون| معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه در سال جاری 34درصد اعتبارات طرح ملی احیا و تعادل‌بخشی تخصیص یافته است، گفت: در تلاشیم با کمک شورای عالی آب این طرح مهم در قالب پروژه‌های صندوق توسعه ملی دیده شود تا با منابع قابل اطمینان این صندوق بتوانیم، صیانت از 50 درصد منابع آب کشور را تحقق بخشیم.

«رحیم میدانی» با تاکید بر اینکه مدیریت منابع آب کشور را نباید در سدسازی خلاصه کنیم، ادامه داد: راه‌حل رفع معضلات آب کشور تنها در سدسازی یا احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی نیست. مدیریت منابع آب دارای فهرست بلندی از فعالیت‌هاست که یکی از آنها می‌تواند اجرای پروژه‌های سدسازی باشد.

وی با اشاره به اینکه در اجرای پروژه‌های سدسازی باید تمام مسائل را به صورت جامع در نظر بگیریم، گفت: گاهی در یک محدوده‌ سدی را مطالعه ‌می‌کنیم ولی از حقابه محیط ‌زیست آن غافل می‌شویم در صورتی که باید توجه ویژه‌یی به حقابه زیست محیطی داشته باشیم و حتی اگر در گذشته این اشتباه را انجام داده‌ایم و دقت لازم را نکرده‌ایم باید در حال حاضر که دریاچه‌ سدهای کشور در اختیار ماست این نواقص را جبران کنیم.

میدانی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از آب تجدیدپذیر کشور در حوضه‌های آبریز و کف رودخانه‌ها تبخیر می‌شود، ادامه داد: بر اساس آخرین بیلان استخراج شده مشخص شد که 28درصد از نزولات آسمانی تبدیل به آب‌های سطحی و زیرزمینی شده و بقیه آن تبخیر می‌شود بنابراین این تمام حجم آبی است که باید روی آن برنامه‌ریزی کنیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم تمام آب تجدیدپذیر کشور را در بخش‌های مختلف استفاده کنیم، تصریح کرد: پیش از این اگر از وزارت نیرو سوال می‌شد که سهم محیط زیست از منابع آب تجدیدپذیر به چه میزانی است هیچ عددی در این بخش وجود نداشت ولی در دو سال اخیر با فعالیت‌های کارشناسی صورت گرفته توانستیم حدود 11میلیارد مترمکعب از منابع آب تجدیدپذیر کشور را به عنوان حقابه محیط زیست به رسمیت بشناسیم و با تشکیل کارگروه مشترک میان وزارت نیرو و سازمان محیط زیست راجع به نحوه تحویل این 11 میلیارد مترمکعب تصمیم بگیریم.

وی ادامه داد: ستاد احیا هر ساله برای ما تکالیفی را مشخص می‌کند و متناسب با آورد هر سال در فصلی که حتی کشاورزان نتوانند آب را برداشت کنند، ما حقابه رودخانه‌ها و تالاب‌ها را رهاسازی می‌کنیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه طرح احیا و تعادل‌بخشی از هر پروژه سدسازی یا توسعه روش‌های نوین آبیاری هم مهم‌تر است، عنوان کرد: در حال حاضر 54 میلیارد مترمکعب از آب مصرفی ما مربوط به منابع تجدیدپذیر است که این رقم باید به 40میلیارد مترمکعب کاهش یابد. طرح مهم احیا و تعادل‌بخشی منابع آب‌های زیرزمینی هم‌اکنون این هدف را در گام نخست با بستن چاه‌های غیرمجاز دنبال می‌کند.

 

 

ارسال نظر