وزارت بهداشت به مبتلایان کرونا داروخانه معرفی کرد

۱۳۹۸/۱۲/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۵۷۴۴
وزارت بهداشت به مبتلایان کرونا داروخانه معرفی کرد

سخنگوی وزارت بهداشت درحالی آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را اعلام کرد که با معرفی داروخانه‌هایی که داروی افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا را عرضه می‌کنند، نشان داد بی‌مبالاتی و بی‌تدبیری در تصمیم‌های ساده‌ مسوولان وزارت بهداشت نقش مهمی در شیوع این بیماری دارد.  در حالی که بیمارستان‌ها باید برای جلوگیری از شیوع کرونا، داروی این بیماران را پیش از ترخیص به آنها تحویل دهد، آدرس داروخانه به آنها ارایه می‌کند تا خود یا خانواده‌شان که می‌توانند ناقل ویروس باشند، به داروخانه مراجعه کنند و دارو بگیرند.  سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۱۰۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹در کشور خبر داد و گفت: متاسفانه ۱۲۹ نفر نیز طی ۲۴ ساعت به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.

کیانوش جهانپور گفت: از ظهر یکشنبه تا ظهر دیروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۰۵۳ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع مبتلایان به این بیماری در کشور به۱۴۹۹۱ نفر رسید. وی ادامه داد: متاسفانه از بین بیماران جدید شناسایی شده، ۱۲۹ نفر نیز جان خود را از دست دادند و مجموع درگذشتگان بیماری کووید۱۹ در کشور تا دوشنبه به ۸۵۳ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۹۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.  سخنگوی وزارت بهداشت همچنین اسامی داروخانه‌های عرضه‌کننده نسخ بیماران مشکوک و مبتلا به کروناویروس در سطح شهر تهران را اعلام کرد. جهانپور با اشاره به دستور وزیر بهداشت برای افزایش شمار داروخانه‌های منتخب در تهران برای نسخه پیچی بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا، گفت: به دلیل تراکم مراجعین در داروخانه‌های منتخب شهر تهران مقرر شد جهت تسهیل امور مراجعین و کاهش ازدحام، علاوه بر مراکز بهداشتی و درمانی، چند داروخانه دیگر در تهران نیز از امروز تحویل داروی نسخ بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا را بر عهده گیرند. او گفت: بر این اساس داروخانه شهید کاظمی، داروخانه‌های هلال احمر (هلال احمر در خیابان طالقانی و هلال احمر در شهرری)، جشنواره و سوم خرداد، بیماری‌های خاص در خیابان استاد نجات‌اللهی، داروخانه دکتر علی هوشمند در میدان ولی‌عصر و داروخانه ۲۹ فروردین نسخه پیچی بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا در تهران را بر عهده خواهند داشت.

     از قرنطینه غول بی‌شاخ و دم ساختند

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان‌شهر تهران نیز با تاکید بر ضرورت تحقق الزامات در خانه ماندن مردم و با تاکید بر اینکه اگر سطح مداخلات افزایش نیابد اپیدمی تا پایان خردادماه به طول می‌انجامد، گفت: ما با یک رخداد بسیار پیچیده بیولوژیک روبرو هستیم که تقابل با آن مانند یک جنگ تمام‌عیار فرسایشی است که ممکن است مدت آن هم طولانی‌تر از چیزی باشد که انتظار می‌رود.

علیرضا زالی با بیان اینکه باید بیش از گذشته بحث کرونا و کویید ۱۹ در تهران جدی گرفته شود، اظهار کرد: ایران متاسفانه در شرایطی به استقبال این مهمان ناخوانده رفت که در عرصه جهانی این بیماری به پاندمی تبدیل شد. در سال‌های اخیر کمتر با واژه پاندمی یا همه‌گیری جهانی رو به رو بودیم و این مساله ابعاد موضوع را خیلی پیچیده‌تر می‌کند.

او با بیان اینکه در روزهای آغازین این بیماری برخی حرف‌ها و اظهارنظرها متاسفانه باعث شد که مردم با سطح غیرمتعارفی از تساهل با بیماری برخورد کنند و فکر کنند که کویید ۱۹ یک بیماری ساده مثل آنفلوانزای فصلی است، تاکید کرد: متاسفانه این‌طور نیست و آماری که در کشور ایتالیا و کره جنوبی به دست آمده نشان می‌دهد که مرگ و میر این بیماری با آنچه در چین اعلام شد متفاوت است.

زالی گفت: در ذهن مردم از قرنطینه یک غول بی‌‌شاخ و دم ساخته شده است، درحالی که قرنطینه چهار فاز مختلف دارد و حالتی که هیچ فردی در شهر تردد نمی‌کند فاز چهارم قرنطینه است و قبل از آن باید از فازهای پیشین قرنطینه عبور کرد. فرم‌های مختلفی از قرنطینه‌سازی را در کشورهای اروپایی و شرق آسیا دیده‌ایم. در این رابطه پیام روشنی که به مردم منتقل می‌شود نباید باعث حساسیت‌زدایی از این موضوع شود، زیرا بسیاری از مردم رفتارهای خود را با پیام‌هایی که از ما دریافت می‌کنند تغییر می‌دهند.

او با بیان اینکه بسیاری از مردم تصور می‌کنند این بیماری تنها افراد خاصی را قربانی می‌کند، تصریح کرد: واقعا این‌طور نیست و حتی اگر یک فرد سالخورده هم بر اثر این بیماری فوت کند تاسف‌انگیز است و چه کسی می‌خواهد پدر یا مادرش که ذخیره معنوی خانواده است بر اثر کووید ۱۹ فوت کند. البته علاوه بر افراد مسن، مشاهده شده که برخی از قربانیان این بیماری افراد ورزشکار و نیروهای ارزنده کادر پزشکی بودند. رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: اگر می‌خواستیم که امروز ریتم متفاوتی از امور اداری، اجرایی و مدنی را شاهد باشیم باید الزامات آن را هم فراهم می‌کردیم. فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان‌شهر تهران یادآور شد: به نظر می‌رسد برخی از مسوولان اجرایی و اداری ما در کشور و در برخی از موارد مردم، جدیت و حساسیت موضوع را در نظر نگرفته‌اند و برخی از اظهارنظرها حاکی از آن است که شاید ما نتوانستیم مفاهیم مهم و حساسیت‌زای این بیماری را به سمع و نظر همه اعم از مردم و مسوولان برسانیم.

     ریتم زندگی با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد

زالی با اشاره به وضعیت ترددها در شهر تهران، گفت: آیا واقعا ریتم زندگی ما در تهران با شرایط یک اپیدمی همخوانی دارد؟ مطلقا نه. این نشان می‌دهد که هنوز نه مردم و نه مسوولان اهمیت موضوع را درک نکرده‌اند، اپیدمی تعارف ندارد، فقیر و غنی نمی‌شناسد و شوخی ندارد. ما نباید مردم را دچار تناقض کنیم باید حتما افزایش اعتماد عمومی صورت بگیرد. برای مثال ما به مردم می‌گوییم در خانه بمانید که راهبرد درستی هم است، اما مردم گلایه می‌کنند و می‌گویند برای ماندن در خانه یک الزاماتی وجود دارد و این الزامات در جامعه محقق نشده و چون این الزامات محقق نشده ممکن است مردم به پیام‌های هشدارآمیز ما توجه کمتری کنند.

او با اشاره به نتایج افکارسنجی گفت: مردم به ما گلایه می‌کنند و می‌گویند که شما از ما می‌خواهید در منزل بمانیم اما وقتی که اداره تعطیل نیست چگونه در خانه بمانیم؟ این حرف درستی است و اگر ریتم ادارات مانند ماه‌های گذشته ادامه یابد، الزامات لازم محقق نمی‌شود.

     وزیر از ضرورت تشکیل کمیته خرید اقلام  می‌گوید

بسیاری از بیمارستان‌ها با مشکل کمبود اقلام حفاظتی برای پرستاران و بیماران رو‌به‌رو هستند. حالا بعد از نزدیک به یک ماه، وزیر بهداشت و رییس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، در نامه‌ای به دکتر جمشیدی، دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، بر تشکیل کمیته‌ای جهت تسریع در خریداری اقلام مورد نیاز برای مقابله با کووید ١٩، تاکید کرد.

در متن نامه دکتر سعید نمکی خطاب به جمشیدی آمده است: «باتوجه به اینکه خریدهای ضروری جهت مقابله با بیماری کرونا باید در اسرع وقت انجام شود و از سوی دیگر نظارت بر این امور ضروریست. لذا لازم است سریعا کمیته‌ای متشکل از نماینده آقای تقوی نژاد و آقایان دکتر عبداللهیان و دکتر حیدری تشکیل و کلیه خریدها را بررسی و صورت‌ جلسه مربوطه را تایید کنید. همین ترکیب در استان‌ها نیز با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیر حراست، دفتر بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات کلیه دانشگاه‌ها باید تشکیل شود.»

     ابتلای ۱۷ مددجوی آسایشگاه کهریزک

اما خبر خطرناک اینکه مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با بیان اینکه تاکنون ۱۷ مددجو و چند نفر از پرستاران آسایشگاه خیریه کهریزک به کروناویروس مبتلا شده‌اند، در عین حال از کمک ۳ میلیاردی بنیاد مستضعفان به این مجموعه برای تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و بهداشتی به منظور جلوگیری از شیوع کروناویروس خبر داد.

محمدرضا صوفی‌نژاد با بیان اینکه تاکنون ۱۷ نفر مددجو و چند نفر از پرستاران آسایشگاه خیریه کهریزک به کروناویروس مبتلا شده‌اند، گفت: این مجموعه حدود ۱۳۰۰ نیکوکار و حدود ۹۰۰ کارمند دارد که به هر حال به مجموعه رفت و آمد داشته‌اند. البته این آسایشگاه تا حد ممکن میزان رفت و آمدها را محدود کرده است. همچنین پذیرش، ترخیص، جابه‌جایی و ملاقات‌ها در این مجموعه ممنوع شده است و پرسنل نیز به شکل ۱۵ روزه قرنطینه شده‌اند.

او با اشاره به اینکه بنیاد مستعضفان نیز با شرایط ایجاد شده طی تماسی با این آسایشگاه در جریان نیازها و شرایط قرار گرفت و کمک ۳ میلیاردی را به حساب این مجموعه واریز کرد تا صرف تهیه مواد ضدعفونی‌کننده، گان، مواد شوینده و... شود، به ایسنا گفت: از بین ۱۷ نفر مددجوی این آسایشگاه که به کروناویروس مبتلا شده‌اند نیز ۲ نفر تاکنون جان باخته‌اند و بقیه نیز در مجموعه قرنطینه شده‌اند که امیدواریم هرچه سریع‌تر بهبود پیدا کنند. این افراد در بخش جداگانه‌ای نگهداری می‌شوند تا بیماران در بخش‌ها پراکنده نباشند. صوفی نژاد ادامه داد: آسایشگاه خیریه کهریزک ۱۷۵۰ سالمند، معلول جسمی حرکتی و بیماران‌ام اس را به صورت شبانه روزی نگهداری می‌کند، شاخص پذیرش برای این افراد بی‌کسی و فقر است. در حال حاضر جهان درگیر کروناویروس است اما به هر حال این بیماری بیشتر برای سالمندان عواقب وخیمی دارد.  مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک افزود: همچنین محل استراحت و خوابگاهی نیز برای حضور ۱۵ روزه همکاران و پرسنل مجموعه پیش‌بینی شده است.

 

ارسال نظر