وظیفه اعضای برجام عادی‌سازی روابط اقتصادی ایران است

۱۳۹۸/۰۳/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۰۸۰
وظیفه اعضای برجام عادی‌سازی روابط اقتصادی ایران است

گروه ایران|

وزیر امور خارجه گفت: وظیفه‌ای که اروپایی‌ها و بقیه اعضای برجام دارند این است که شرایط روابط اقتصادی ایران عادی‌سازی شود و اینها باید بگویند تا به حال چقدر این موضوع عادی شده است.

به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف روز گذشته در حاشیه برنامه‌ای با عنوان « ماموریت من » در مدرسه علامه حلی در جمع خبرنگاران در خصوص سفر قریب الوقوع مقامات خارجی به تهران اظهار داشت: سفر نخست وزیر ژاپن و وزیر امور خارجه آلمان و همچنین سفر آقای روحانی به بیشکک و دوشنبه و دیدار با رهبران این دو کشور، فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران است تا ضمن تبیین سیاست‌های خود، درباره آینده پیش‌رو و همچنین پیدا کردن راه‌حل برای برخورد با سیاست‌هایی که همه دنیا را هدف قرار داده، تبادل نظر کند.

وزیر امور خارجه درباره مذاکرات روز دوشنبه هیات آلمانی و ایرانی و اینکه آیا آلمان جوابی برای بدعهدی‌های اروپا خواهد داشت یا نه، گفت: اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند که از ایران حتی در حوزه‌هایی که به برجام ربطی ندارد، انتقاد کنند.

وی با بیان اینکه سیاست‌های غرب در منطقه ما جز خسارت چیزی نداشته است، اظهارداشت: برخی کشورها مثل آلمان فروش تسلیحات به عربستان برای بمباران مردم یمن را متوقف کردند اما درمجموع غرب به رژیم‌های خودکامه اجازه می‌دهد که جنایت انجام دهند.ظریف خاطرنشان کرد: وظیفه‌ای که اروپایی‌ها و بقیه اعضای برجام دارند این است که شرایط روابط اقتصادی ایران عادی‌سازی شود و اینها باید بگویند تا به حال چقدر این موضوع عادی شده است. در برجام اقدام مهم نیست بلکه نتیجه مهم است. اینکه گفته شود ما تلاش کردیم و نشد، خُب ما هم می‌توانیم از این به بعد تلاش کنیم و نشود.وزیر امور خارجه درخصوص ضرب الاجلی که ایران برای اروپایی‌ها تعیین کرده است، گفت: بحث ضرب الاجل مطرح نیست بلکه بحث برنامه جمهوری اسلامی ایران است. ما برنامه خود را اعلام کردیم و گفتیم در ۶۰ روز اول این اقدام را انجام می‌دهیم و در ۶۰ روز بعدی اقدامات دیگری انجام خواهیم داد و بعد هم برای اقدامات بعدی تصمیم خواهیم گرفت. ظریف یادآورشد: لذا بحث ضرب‌الاجل نیست و آنها می‌توانند اگر اقدامی انجام می‌دهند بر اساس وظایف خودشان باشد و ما هم اقدامات خود را یا متوقف می‌کنیم یا به تناسب اقدامات آنها تصمیم‌گیری خواهیم داشت.

  فشار امریکا علیه ایران از روی ضعف

و استیصال است

وزیر امور خارجه همچنین در مراسمی با عنوان«ماموریت من » گفت: امریکا از سر ضعف و استیصال به ایران فشار وارد می‌کند ولی ما این فشارها را پشت سر خواهیم گذاشت.

ظریف درباره تحریم‌های یکجانبه امریکا علیه ایران اظهارداشت: امروز در شرایط ضعف نیستیم در شرایط قدرتیم؛ امریکا اشتباهات بزرگی کرده و احساس کرد خودش در منطقه و همدستانش در موضع ضعف هستند. در سوریه عراق، یمن و لبنان به اهداف خود نرسید چون مقاومت و مردم، سیاست‌های تحلیلگرانه امریکا را نپذیرفتند.وی با اشاره به تصمیم روسیه و چین برای حذف دلار گفت: قدرت امریکا به دلار است و کشورها اگر دلار را از نظام اقتصادی خود حذف کنند مقدار زیادی ازاین قدرت اقتصادی امریکا افول می‌کند.وزیر امور خارجه تصریح کرد: اگر تحلیل می‌کنید بدانید امروز نظام اسلامی نه از موضع ضعف بلکه از موضع قدرت وارد معادله شده است در منطقه با داعش، النصره، رژیم صهیونیستی و کسانی که یمنی‌ها را می‌کشند هم پیمان نشدیم و انتخاب‌های درست داشتیم اما آنان انتخاب‌های نادرست داشتند و با صدام هم پیمان شدند.ظریف اضافه کرد: مجموعه سیاست‌های کشور موفق بود البته برخی جاها مانند حوزه اقتصادی نقاط ضعف داریم اما این کشور آینده درخشانی دارد.

وی با بیان اینکه این مرحله فشار که به نظر می‌رسد فشار به جهت استیصال است را پشت سر خواهیم گذاشت، خاطرنشان کرد: این امریکاست که از ضعف و استیصال به شما فشار می‌آورد و قانون‌گریزی و سیاست جنگل خود را به شما تحمیل می‌کند.او از برنامه‌سازان خواست تا به مردم خود اعتماد به نفس دهیم و غرورشان را تقویت کنیم و گفت: مردم ما مستحق این هستند که به مقاومت خود ببالند،  نباید فکر کنندسرشان کلاه رفته و این مرهون خودباوری خودشان است.اوبا بیان اینکه برخی کشورهای منطقه فکر می‌کنند اسراییل می‌تواند به آنان کمک کند، تصریح کرد: اسراییل اگر خیلی مرد بود به خودش کمک می‌کرد نه اینکه هر روز خودش دچار تنش و بحران باشد.

وزیر امورخارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت: به عنوان کسی که قبل از انقلاب در رشته ریاضی تحصیل می‌کردم و در دانشگاه علوم انسانی را برگزیدم باید بگویم این کشور به افراد متعهدی که علوم انسانی را خوب می‌فهمند و می‌توانند آن را با نیازهای جامعه به جریان بیندازد، بیش از همیشه نیاز دارد.ظریف با بیان دو نقش تحلیلگری و مجریگری، تصریح کرد: در سیستم فکری و کارمان دو نقش داریم که باید از هم تفکیک کنیم نقش اول تحلیلگر و نقش دوم مجری است.وی نقش تحلیلگری را چنین تشریح کرد: وقتی تحلیل می‌کنید موظفید آزاد بیندیشید و نباید خود را به هیچ چارچوبی مقید کنید و بگویید رییس مدرسه یا وزیر به ما دستور داده است. نباید گرفتار خودسانسوری در مرحله فکر کردن شوید، باید همه راه‌حل‌ها را ببینید و آن را در ذهن خود اجرایی کنید و ببینید آن راه‌حل چه ایرادهایی دارد. من وزیر هم باید در یک مرحله فکر کنم کدام سیاست بهتر است و پیشنهاد دهم. موظفم فکرم را آزاد انجام دهم.

  همه باید یک سیاست را اجرا کنند

وزیر امورخارجه مرحله دوم را عمل دانست و گفت: در اینجا باید سیاست را اجرا کنید. به عبارت دیگر همه ما در فکر، مجتهد و در عمل مقلد هستیم حتی رساله هم می‌گوید اصول دین را نباید فکر کنید اما احکام را باید تقلید کنید. در علم سیاست هم‌چنین است؛ اگر یک سیاست غلط را همه ارکان نظام پیاده کنند بهتر از این است که هرکسی هر سیاستی را دلش می‌خواهد پیاده کند.

 

ارسال نظر