دنیای فناوری

۱۳۹۹/۰۷/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۳۲۲

امریکا با یک چالش امنیتی بزرگ در سرورها روبه‌رو شد

آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌های امنیت ملی درباره یک شکاف امنیتی در سرورهای ویندوز هشدار داده که به هکرها اجازه‌‌ می‌دهد به راحتی اختلالاتی در شبکه ایجاد کنند. به گزارش مهر به نقل از انگجت، دولت امریکا با یک چالش امنیتی بزرگ در سرورها روبه‌رو شده است. آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌های امنیت ملی (CISA) یک دستور اضطراری صادر و از سازمان‌های دولتی خواسته یک وصله امنیتی مهم را برای شکافی در سرورهای ویندوز نصب کنند. این شکاف امنیتی در سرورهای ویندوز، Zerologon نام دارد. به‌طور دقیق شکاف در پروتکل «Netlogon Remote» به هکرها اجازه دسترسی کامل به شبکه را می‌دهد و به این ترتیب مهاجمان سایبری می‌توانند اختلالات متعددی در شبکه‌ها ایجاد کنند. آژانس CISA به دلیل عواقب خطرناک چنین شکافی، پیام هشداری صادر کرده است. شکاف مذکور در سرورهای ویندوز ۲۰۰۸R۲ و نسخه‌های پس از آن، از جمله سرورهای فعلی وجود دارد که بر ویندوز ۱۰ مبتنی هستند. به گفته کارشناسان استفاده از این شکاف امنیتی نیز بسیار ساده است و هکرها می‌توانند به راحتی آن را بیاموزند. به همین دلیل سازمان‌های دولتی باید وصله‌ای امنیتی را نصب کنند. هرچند مخاطبان این هشدار سازمان‌های دولتی و فدرال بوده‌اند، اما شرکت‌های خصوصی که از سرورهای ویندوز استفاده می‌کنند، نیز باید هوشیار باشند.

اعتراف یوتیوب به خطای بازبین‌های هوش مصنوعی

یوتیوب تصمیم دارد با وجود شیوع ویروس کرونا برای بازبینی محتوا دوباره از بازبین‌های انسانی کمک بگیرد، زیرا هوش مصنوعی درصد خطای بالایی دارد. به گزارش مهر به نقل از دیجیتال ترندز، گوگل تصمیم دارد دوباره از بازبین‌های انسانی را برای نظارت بر محتوای یوتیوب کمک بگیرد. این در حالی است که از آغاز همه‌گیری کووید ۱۹ در سراسر جهان سیستم‌های خودکار این مسوولیت را انجام می‌دادند. یوتیوب در اواخر ماه آگوست اعلام کرد در سه ماه قبل ۱۱.۴ میلیون ویدیو را به دلیل نقض قوانین از پلتفرم خود حذف کرده است. این بالاترین آمار حذف ویدیو از یوتیوب در بازه‌ای سه ماهه بود و دلیل آن نیز اتکای بیشتر به هوش مصنوعی بود. زیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا بازبین‌های انسانی از حضور در محل کار منع شده بودند. با این وجود یوتیوب اعتراف کرد در این بازه برخی ویدیوها به اشتباه حذف شده‌اند. در همین راستا مدیر ارشد محصولات این شبکه اجتماعی در مصاحبه‌ای به روزنامه فایننشال تایمز گفت: «یکی از تصمیم‌های ما در آغاز همه‌گیری کووید ۱۹ گرفتیم استفاده از ماشین‌هایی بود که به اندازه انسان دقیق نیستند تا به این ترتیب از کاربران خود محافظت کنیم. هرچند این روش خطاهایی نیز داشته و احتمالاً به افزایش تعداد ویدیوهای حذفی منجر شده است.» این زیرمجموعه گوگل فاش کرد تصمیم خود برای حذف ۱۶۰ هزار ویدیو را لغو کرده است. به‌طور معمول کمتر از ۲۵ درصد درخواست‌های حذف ویدیو در یوتیوب اجرایی می‌شوند، اما تحت برنامه بازبینی محتوا با کمک هوش مصنوعی، این شاخص به ۵۰ درصد رسیده است. البته هنوز مشخص نیست بازبین‌های انسانی چگونه فرایند رصد ویدیوها در شرایط فعلی را انجام می‌دهند.

انتقام‌ چین به علت تلاش برای بلوکه کردن وی‌چت و تیک‌تاک

چین با هدف مقابله به مثل با بلوکه شدن برخی اپلیکیشن‌های چینی مانند ‌‌تیک‌تاک و وی‌چت از اعمال تحریم‌هایی علیه برخی شرکت‌های خارجی خبر داده است. به گزارش مهر به نقل از آسین ایج، چین هنوز ماهیت تصمیم خود علیه شرکت‌های خارجی و اسامی موسسات و نهادهای مورد تحریم را فاش نکرده، اما قرار است علیه آنها مجازات‌هایی مانند جرایم نقدی، محرومیت از انجام فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در چین وضع شود. چین قصد دارد در آینده نزدیک فهرستی از شرکت‌های غیرقابل اعتماد تهیه کند و با مجازات آنها اقدامات خصمانه علیه شرکت‌های خود که در امریکا فعالیت می‌کنند را تلافی کند. دولت امریکا علاوه بر ‌‌تیک‌تاک و ‌‌‌وی‌چت، هواوی را نیز به‌شدت مورد تحریم قرار داده است. وزارت بازرگانی چین که این خبر را اعلام کرده تنها تصریح کرده شرکت‌هایی را تحریم می‌کند که به حاکمیت ملی چین، امنیت و منافع آن لطمه بزنند یا قوانین تجاری و اقتصادی چین را نقض کنند. بر همین اساس علاوه بر شرکت‌های خارجی ممکن است برخی افراد هم تحریم شوند، اما اسامی آنها نیز هنوز اعلام نشده است. این در حالی است که اجرای فرمان دولت ترامپ برای ممنوعیت پیام‌رسان وی‌چت در امریکا، از سوی یک قاضی در کالیفرنیا متوقف شد. به گزارش ایسنا، قاضی لورل بیلر در سانفرانسیسکو با رسیدگی به درخواست کاربران وی چت در امریکا که استدلال دارند ممنوعیت این پیام رسان نقض حق آزادی بیان میلیون‌ها امریکایی چینی‌تبار است که برای ارتباطات خود به این اپلیکیشن متکی هستند، علیه اجرای حکم دولت ترامپ رای داد. این قاضی در حکمی نشت: وی‌چت مانند یک میدان مجازی برای جامعه چینی‌زبان و امریکایی چینی‌ها در امریکا بوده و تنها راه ارتباطی آنها است. اگر این برنامه مسدود شود، دسترسی معنادار به ارتباطات در جامعه آنها بسته می‌شود و بنابراین حق آنها برای آزادی بیان را محدود می‌کند.

 

ارسال نظر