ایرانشهر

۱۴۰۰/۰۴/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۹۸۳

سفر از ۱۲ کشور به ایران  ممنوع شد

در آخرین به‌روز رسانی مقررات سفر به ایران، ورود از ۱۲ کشور ممنوع و محدودیت‌ها برای مسافران ورودی از ۲۴ کشور دیگر بیشتر شد. همچنین شرط تست پی‌سی‌آر (PCR) برای مسافران واکسینه‌شده برداشته شد. معاون گردشگری درباره آخرین تصمیم‌های گرفته‌شده برای تردد مسافری بین ایران و سایر کشورها، به آخرین دستورالعمل ستاد ملی کرونا پیرو تصمیم وزارت بهداشت اشاره کرد و به ایسنا گفت: هم‌اینک مرزها برای ترددهای بین‌المللی با رعایت پروتکل‌ها باز است و تردد هم انجام می‌شود. ایرانی‌های خارج از کشور و اتباعی که به روادید نیاز ندارند، نیز محدودیتی برای سفر به ایران ندارند. ضمن اینکه روادید کاری، دانشجویی و درمان (گردشگری سلامت) برای شهروندان خارجی صادر می‌شود. برای ازسرگیری صدور روادید گردشگری از نیمه دوم تیرماه نیز قول داده شده است. او درباره شرایط سفر ایرانی‌ها به خارج از کشور نیز اظهار کرد: سفرها و تورهای خروجی بر اساس مقررات حاکم در کشورهای مقصد انجام می‌شود. تیموری با اشاره به دستورالعملی که در ارتباط با مقررات سفر به ایران به تازگی ابلاغ شده است، گفت: برای ساماندهی ترددهای بین‌المللی در مرزها، دستورالعملی با محوریت وزارت کشور و حضور دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تهیه شد که محتوای آن در اصل، بخشی از مفاد آن دستورالعمل (پروتکل سفر به ایران) است که به مصوبه ستاد ملی کرونا نیاز نداشت و وقتی مطرح شد، تاییدیه کمیته امنیتی و انتظامی ستاد کرونا را گرفت و قرار شد اجرایی شود که بلافاصله همان موقع ابلاغ شد.

او اضافه کرد: بخش دیگر این دستورالعمل از جمله صدور روادید گردشگری که به ابطال مصوبه قبلی ستاد کرونا (ممنوعیت صدور روادید گردشگری_فروردین ۹۹) نیاز داشت، در نوبتِ طرح و تصویب در جلسه اصلی کرونا قرار گرفت. معاون گردشگری در ادامه محتوای دستورالعملِ «به‌روز رسانی فهرست کشورها از نظر مقدار گردش سویه جهش‌یافته ویروس کرونا» را که از سوی علیرضا رییسی ، معاون وزیر بهداشت  ابلاغ شده در اختیار ایسنا قرار داد که با تاکید بر تشدید مراقبت‌ها در مبادی مرزی هوایی و دریایی، فهرست کشورها براساس شیوع و بروز ویروس جهش‌یافته نیز به سه دسته زیر تقسیم شده است:  کشورهای ویژه (کشورهای دارای سویه جهش‌یافته)، پذیرش مسافر از این کشورها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تا اطلاع ثانوی ممنوع است. ورود دیپلمات‌ها و ماموران دولتی و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی منوط به تایید وزارت امور خارجه با رعایت پروتکل‌های ابلاغی است. این کشورها درحال حاضر شامل بوتسوانا، برزیل، استونی، هندوستان، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، نپال، افریقای جنوبی، اوروگوئه، زامبیا و زیمبابوه است. کشورهای پرخطر (کشورهایی با بروز بالای بیماری)، سفرهای مستقیم و غیرمستقیم از این کشورها برقرار است، اما مسافران ورودی از این کشورها علاوه بر تست منفی پی‌سی‌آر از نظر کرونا در مبدأ (با مهلت ۹۶ ساعت) لازم است در هنگام ورود تحت بررسی آزمایشگاهی دوباره (تست پی‌سی‌آر) قرار گیرند. رعایت پروتکل ابلاغی مراقبت مرزی هوایی ـ دریایی الزامی است. فهرست این کشورها درحال حاضر شاملِ آرژانتین، بحرین، بولیوی، کیپ‌ورد، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، مصر، کویت، لیتوانی، مالزی، مالدیو، مغولستان، نامیبیا، پاراگوئه، پرو، سیشل، سریلانکا، سودان، سوریه، تانزانیا، ‌ترینیداد و تونس است. سایر کشورها در حال حاضر منع تردد سفر نداشته و تست پی‌سی‌آر منفی از کشور مبدأ با مهلت ۹۶ ساعت، برای ورود به کشور کفایت می‌کند. غربالگری علامتی (مراقبت سندرومیک) برای این گروه انجام خواهد شد و در صورت نیاز، تست پی‌سی‌آر دوباره به عمل خواهد آمد.

خرابی شدید ۱۰ هزار کیلومتر راه شریانی کشور

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: ۱۰ هزار از ۳۳ هزار کیلومتر راه‌های شریانی کشور دارای خرابی شدید است. به گزارش مهر، داریوش امانی در ایین بهره‌برداری از پل کلیشاد و آغاز عملیات اجرایی کمربندی جنوب غربی اصفهان با بیان اینکه راه یکی از شاخص‌های اصلی توسعه است، افزود: برای توسعه در هر کشوری باید زیرساخت مناسب برای محورهای تردد فراهم باشد تا بتوان توسعه متوازن را رقم زد. وی با بیان اینکه توسعه راه‌ها نیاز به اعتبار مناسب دارد، اضافه کرد: در این زمینه باید توجه داشت که در بودجه ۱۴۰۰ حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در صورت فروش مازاد نفت به این بخش تخصیص داده شود که این امر بسیار سخت است. امانی گفت: این اعتبار نیز در صورت تأمین قرار است در نیمه دوم سال تخصیص یابد و با این شرایط عملاً امکان اجرای پروژه در بیش از ۲۵ استان کشور با توجه به وضعیت آب و هوایی وجود ندارد. وی افزود: برای ساماندهی این مسیرها ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و این در حالی است که کل اعتبارات سازمان راهداری در سال گذشته چهار هزار میلیارد تومان بود.

واکنش سازمان هواپیمایی  به افزایش قیمت بلیت پروازها

تورج دهقانی زنگنه، رییس سازمان هواپیمایی به شرکت‌های هواپیمایی متخلف در زمینه افزایش قیمت بلیت هواپیما هشدار داد. به گزارش مهر به نقل از صدا و سیما، تورج دهقانی زنگنه گفت: افزایش قیمت بلیت هواپیما در روزهای اخیر، غیرقانونی و بدون هماهنگی با سازمان هواپیمایی بوده است. وی تاکید کرد: اگر شرکت‌های هواپیمایی به تذکرات توجه نکنند به سازمان تعزیرات معرفی خواهند شد.

 

ارسال نظر