هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست

۱۳۹۹/۰۶/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۲۴۰
هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست

تعادل|رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیک سوم کرونا و با بیان اینکه این روزها چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم اعلام کرد که هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست. دکتر پیام طبرسی در این باره به خبرنگاران گفت: متاسفانه موج سوم کروناشروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم. او با اشاره به افزایش تقاضای بستری در بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری از اواخر هفته گذشته، عنوان کرد: متاسفانه آمار مراجعه به اورژانس از حدود ۶۸ نفر در چند روز گذشته، این روزها به حدود ۲۰۰ نفر در روز رسیده، به گونه‌ای که مردم برای بستری در اورژانس صف کشیده‌اند و فشار کاری شدیدی طی چند روز اخیر شروع شده است.

     موج سوم کرونا  شدیدتر خواهد بود

طبرسی با انتقاد از تکرار اشتباهات در زمینه کنترل این اپیدمی، اظهار کرد: تجربه هفت ماه گذشته نشان داده که وقتی اپیدمی وارد موج می‌شود، مانند موج اول و دوم، موج سوم شدیدتر خواهد بود و موج سوم بین یک تا دو هفته طول خواهد کشید، بنابراین به‌طور خیلی جدی از مردم خواهش می‌کنم که پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند، از مسافرت‌ها، حضور در تجمعات غیرضروری و رفتارهای غیربهداشتی خودداری کنند. اوهمچنین از مسوولان خواست که بحران کرونا را جدی‌تر بگیرند و تاکید کرد: نباید صبر کنیم که شرایط بحرانی شود و بعد به دنبال حل آن بحران باشیم. شیوع موج سوم از اواخر هفته گذشته آغاز شده و اگر به همین منوال پیش برویم، طبق تخمین دکتر حریرچی در نموداری که نشان دادند، در آبان ماه مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز می‌رسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ‌وقت محقق نشود، ولی اگر برنامه‌‌ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می‌دهد.

    بازنگری جدی در مورد بازگشایی مدارس

طبرسی خطاب به مسوولان آموزش و پرورش بر بازنگری جدی برنامه‌ها برای بازگشایی مدارس تاکید کرد و گفت: متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد مواردی از ابتلای دانش‌آموزان و معلمان بودیم. باید دقت کنیم که شاید دانش‌آموزان به کرونای شدید مبتلا نشوند ولی می‌توانند بیماری را به سایر اعضای خانواده منتقل کنند، متاسفانه سرعت چرخش و انتقال این بیماری بالاست. در حال حاضر توصیه می‌شود که آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها به صورت مجازی باشد تا بتوانیم از این فاز بگذریم، چراکه اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم، شرایط بدی پیش رو خواهد بود. رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت خالی برای پذیرش بیماران جدید نداریم، گفت: مدتی تناسب و تعادل بین ترخیص و بستری بیماران کرونایی برقرار شده بود که متاسفانه از اواخر هفته گذشته مجددا این تعادل برهم خورده و برای پذیرش در اورژانس تخت خالی نداریم.

    ایمنی گله‌ای  دیگر کاربرد ندارد

او با بیان اینکه پیدایش موج سوم کرونا نشان داد که بحث ایمنی گله‌ای نیز دیگر کاربرد ندارد، گفت: همان‌گونه که مشاهده می‌کنید در استان‌هایی مانند قم که در اسفند و فروردین به‌شدت درگیر بودند، الان مجدداً وارد فاز قرمز شدند. بنابراین نباید خود را با موضوعات جانبی و حاشیه‌ای گول بزنیم. ویروس کرونا متاسفانه همچنان در جوامع جولان می‌دهد و ما نیز متاسفانه وارد فاز جدید پاندمی شده ایم. این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه علائم کرونا تغییر خاصی نکرده و گهگاهی علائم نادری در این رابطه گزارش می‌شود، گفت: علائم کلی کرونا همچنان تب و سرفه است. بنابراین به صورت جدی به همه مردم توصیه می‌شود که این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست؛ چراکه الان چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و کوچک‌ترین علائم مثل آبریزش بینی، تب و بدن درد می‌تواند علامت کرونا باشد. پس افراد باید به محض مشاهده این علائم خود را قرنطینه کرده و در مجامع عمومی حاضر نشوند. این روزها آبریزش بینی هم می‌تواند از علائم کرونا باشد، برخی تنها آبریزش بینی دارند و به خیال سرماخوردگی از کنار آن می‌گذرند، ولی بعد از مدتی علائم شدیدتر می‌شود. لذا هر علامتی می‌تواند نشانه کرونا باشد و فرد باید خود را سریع قرنطینه کند. باید بدانیم که فلسفه قرنطینه تنها برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران نیست، بلکه اگر فرد بتواند استراحت کند، احتمال اینکه بیماری وارد شرایط حاد و شدید شود، کمتر می‌شود. طبرسی تاکید کرد: بیماران باید از زمان شروع علائم تا دو هفته حتماً در قرنطینه باشند و اگر با گذشت دو هفته و در ۷۲ ساعت آخر، فرد تب و سرفه نداشته باشد، می‌تواند با رعایت پروتکل‌ها از قرنطینه خارج شود و احتیاج به تست مجدد کرونا نیست.

    از وقوع بحران جدید پیشگیری شود

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری همچنین با اشاره به خستگی و فرسودگی کادر درمان و ضرورت رسیدگی به این وضعیت، گفت: کادر درمان بعد از گذشت هفت ماه کار مداوم بسیار خسته شده‌اند و فشار کاری و روحی بالایی را متحمل شده‌اند، بنابراین هرچه سریع تر برای آنها باید فکری شود. این متخصص عفونی افزود: زمانی‌که می‌توان برای جلوگیری از سفرهای غیرضروری راه‌ها را بست و یا از بازگشایی برخی اماکن جلوگیری کرد؛ چرا این کار را نمی‌کنیم تا با شرایط حاد بیماری و بحران مواجه نشویم. از مردم نیز خواهش می‌کنم بیماری را جدی‌تر بگیرند و بدون مسوولیت‌پذیری در قبال جامعه رفتار نکنند، در غیر این‌صورت پیش‌بینی می‌شود که در آبان و آذر آمار فوتی‌ها به‌شدت افزایش پیدا کند، لذا برای پیشگیری ازبروز فاجعه باید از امروز به فکر باشیم.


 

ارسال نظر