سیاست

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۶۸۷

شناسایی برخی عوامل ترور شهید فخری زاده

سخنگوی دولت از شناسایی افرادی که در ترور شهید فخری‌زاده با وارد کردن ابزار و تجهیزات دخالت داشتند، توسط وزارت اطلاعات خبر داد . ​ علی ربیعی، در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت اطلاعات به سرنخی در مورد ترور شهید فخری‌زاده رسیده است، گفت: در این زمینه شورای عالی امنیت ملی قبلا اطلاع‌رسانی کرده است. وزارت اطلاعات با تلاش‌هایی که داشت، متوجه تحرکاتی شده   و روی منطقه هم تقریبا تسلط پیدا کرده بود. وزارت اطلاعات کسانی که وسیله آورده بودند و از تکنولوژی‌هایی استفاده کرده‌ بودند، را شناسایی کرده است. وی افزود: البته نظام اطلاعاتی ما خوشبختانه عقب نمانده بوده، برای اینکه ما چند سالی است که هشدار می‌دادیم و ممکن بود اتفاقی هم نیفتد، حالا میان این هشدارها و واکنش سریع، و افرادی که باید این واکنش‌ها را انتقال دهند باعث تأخیر شده است و الان هم موضوع را دنبال می‌کنند و همه ابعاد آن بررسی می‌شود و زمانی که قطعی شود، واکنش متقابل طراحی خواهد شد. سخنگوی دولت تاکید کرد: ما در ارتباط با ترور شهید فخری‌زاده در دولت بحث کردیم تا دولت همان نکته‌ای که رهبری درباره دانش هسته‌ای گفتند را عملی کند. چرا که دانشمند ما را ترور کرده‌اند اما دانش هسته‌ای ما که ترور نشده است. در این زمینه یکی از برنامه‌های ما تقویت دانش پدافندی پژوهشی است. وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا دولت با مصوبه مجلس درباره پروتکل الحاقی موافق است، تصریح کرد: قانون‌گذاری حق مجلس است اما اساسا ما یک سری مسائل و تصمیم‌گیری‌هایی داریم که به چند نحو تاثیر دارند، مانند جنگ و صلح که رهبری تصمیم می‌گیرند. این چیزی نیست که قوایی بگوید من می‌خواهم درباره‌اش تصمیم بگیرم. هم این موارد و هم مواردی که با منافع ملی ما در آینده و زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و چگونگی انتخاب و عدم انتخاب سناریوها در آن، به نظر می‌رسد فراقوه‌ای است. سخنگوی دولت یادآور شد: در قانون اساسی نیز به همین منظور پیش بینی شده که این نوع تصمیمات مهم و تاثیرگذار در سیاست خارجی، اقتصاد کشور و حتی مسائل اجتماعی باید در چارچوب کلی شورای عالی امنیت ملی تنظیم شود و در نهایت به تصویب و تایید رهبری برسد. همانطور که برجام را از این مسیر رفتیم و هیات وزیران برای آن تصمیم نگرفتند. ربیعی افزود: ما ۳ سال مقاومت کردیم و در برجام متعهد ماندیم. مردم سختی کشیدند. آنها تصمیم داشتند با فشار اقتصادی مردم را به خیابان‌ها بکشانند و می‌گفتند سه ماه دیگر یا یک سال دیگر اینها می‌روند ولی ما سه سال تحمل کردیم و امروز می‌توانیم از دستاوردهای این سه سال مقاومت استفاده کنیم. وی با تاکید بر اینکه ما در شرایط تغییرات بین‌المللی باید کنار هم باشیم و بتوانیم از دستاوردهای مقاومت مردم حفاظت کنیم، گفت: به هر حال عنوان طرح هم مقابله با تحریم است، اگر بنا به رفع تحریم است کارشناسان دولت، اعضای دیگر شورای امنیت ملی، مسوولان نیروهای مسلح و قوه قضاییه هستند و من اگر نکته‌ای را از سمت دولت عرض کردم بر این اساس بود که شورای عالی امنیت ملی جوابگوی بحث و بررسی تغییرات مهم و تاثیر آن در حوزه سیاسی، دفاعی و امنیتی و حتی اجتماعی است.

نامه دولت به جنتی  درباره طرح برجامی مجلس

معاون اول رییس‌جمهور مصوبه روز سه‌شنبه مجلس با عنوان «طرح راهبردی برای کاهش تحریم‌ها» را به لحاظ قانون اساسی، دخالت در اختیارات شورای عالی امنیت ملی و دخالت در قوه مجریه خواند و از تنظیم نامه دولت به آیت‌الله جنتی در این مساله خبر داد. وی با بیان اینکه امروز درباره مصوبه مجلس در زمینه موضوع هسته‌ای بحث شد، اظهار کرد: من هم نامه دولت در این زمینه را برای آقای جنتی آماده کردم که راجع به همین مصوبه عصر دیروز مجلس است. معاون اول رییس‌جمهوری یادآور شد: بحث هسته‌ای بیش از دو دهه است که در دستور کار جمهوری اسلامی است و مسائل پیرامونی بسیار زیادی داشته است. تدبیری که رهبر انقلاب بر اساس قانون اساسی انجام دادند این بوده است که مدیریت بحث هسته‌ای را به شورای عالی امنیت ملی واگذار کردند چرا که یکی از مهم‌ترین مسائل امنیت ملی کشور است. جهانگیری ادامه داد: در دنیا بر اساس یک برداشت اشتباهی، مساله هسته‌ای کشور را تبدیل به یک مساله مهم کردند و سازمان‌های مختلف و کشورهایی در جهان مدعی آن شدند. پس لازم بود که در ایران این موضوع از یک جا مدیریت شود که در اختیار شورای عالی امنیت ملی قرار گرفت و حتی ما هم به عنوان دولت در حد گزارشاتی که به ما داده می‌شد در جریان قرار می‌گرفتیم. وی با بیان اینکه دولت در تصمیم‌گیری در این زمینه هیچ دخالتی نمی‌کند تا نظام یک تصمیم واحد داشته باشد، تصریح کرد: مصوبات شورای عالی امنیت ملی هم بعد از آنکه به تایید رهبر انقلاب می‌رسد، لازم الاجرا می‌شود. پس این یک موضوع مهم حیاتی است و اینکه مجلس به آن ورود پیدا کرده است از این منظر به نظر ما مصلحت نیست خصوصاً اینکه پس از سال ۱۳۹۷ امریکایی‌ها از برجام خارج شدند و فشارهای اقتصادی سنگینی بر کشور وارد کردند و به تعبیر خود فشار حداکثری وارد کردند و جمهوری اسلامی راهبردی که رهبر انقلاب به عنوان مقاومت را در برابر فشار در نظر گرفتند را پیاده کردند.

معاون اول رییس‌جمهوری یادآور شد: مردم ایران خیلی بزرگوار هستند و بزرگوارانه این شرایط را تحمل کردند و جای آن دارد که تک تک مسوولان ارشد کشور در مقابل ملت ایران سر تعظیم فرود آورند و دست ملت ایران را ببوسند. این ملت بیش از دو ونیم سال مقاومت کردند و با مقاومت خود فرصتی در اختیار مسوولان کشور قرار دادند تا فشار حداکثری را به شکست کشانند. 

 

ارسال نظر