اخبار بورس

۱۴۰۱/۱۰/۰۸ - ۰۸:۲۰:۳۶
کد خبر: ۱۹۵۸۵۸

افزایش سود بانکی، رویداد جدیدی برای بورس نیست

سنا| وحید شقاقی شهری، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در رابطه با تاثیر افزایش سود بانکی بر بازار سرمایه، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر شورای پول و اعتبار به منظور کنترل نرخ تورم در کشور، اقداماتی را نظیر افزایش نرخ سود سپرده بانکی انجام داده اما نه تنها این اقدامات تاثیری نداشته، بلکه به عنوان یک مولفه مهم، بازار سرمایه را نیز تحت تاثیر خود  قرار داده است.

او تاکید کرد: با توجه به اینکه اکنون اوراق‌های دولتی و گام با نرخ‌های ۲۷ تا ۲۸ درصد معامله می‌شوند افزایش چند درصدی سود بانکی (اوراق گواهی سپرده عام)، نمی‌تواند اثر چندانی بر بازار سرمایه بگذارد و صرفا به سبب جو روانی، اثر کوتاه‌مدتی بر بازار سهام خواهد  داشت.

این اقتصاددان تصریح کرد: در شرایط فعلی بسیاری از بانک‌ها اوراق متعددی با نرخ‌های قابل توجه منتشر می‌کنند که می‌توان گفت خود این مساله ترمزی برای افزایش نرخ سپرده بانکی است و نمی‌تواند اجرای این مساله تاثیر چندانی بر کنترل تورم و بازار سرمایه بگذارد.

شقاقی گفت: دولت اکنون برای کنترل نرخ تورم بهتر است در عوض افزایش سود بانکی یا نرخ اوراق، از ابزارهایی برای تقویت بازارسرمایه به منظور جذب سرمایه بهره‌ گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در پایان بیان کرد: مجلس و دولت هرچه سریع‌تر باید با تصویب و اجرای قانون مالیات عایدی بر سرمایه، مانع از سوداگری در بازارهای موازی شوند؛ زیرا تنها در این صورت است که می‌توان ضمن کنترل حجم نقدینگی، نرخ تورم را نیز کاهش داد.

عرضه خودرو در بورس افزایش می‌یابد

ایرنا| با روی کار آمدن دولت سیزدهم و نیز تلاش مسوولان مبنی بر حذف قیمت‌گذاری دستوری، تصمیمات لازم در راستای ورود کالاها به بورس کالا و نیز تعیین قیمت‌ها از طریق عرضه و تقاضا اتخاذ شد.

در ادامه چنین اقدام مهمی و ورود سیمان و فولاد به بورس کالا، دولت به منظور حذف رانت و دلالی و نیز کوتاه کردن دست سوداگران از بازار تصمیم به عرضه خودرو در بورس کالا گرفت که به دنبال پیگیری‌های انجام شده این امر به مرحله اجرا رسید و با واکنش مثبت اکثر فعالان بازار همراه شد.

به دنبال تداوم عرضه‌های این محصول به بورس کالا طی هفته‌های گذشته عرضه خودرو در بورس کالا افزایش یافت که همین امر سبب شد تا با وجود افزایش قیمت‌ها اما کشف قیمت خودرو در بورس به شیوه بهتری انجام شود.

در بازار روز یکشنبه، ٤ دی‌ماه ۲ هزار دستگاه پژو ۲۰۷ در بورس عرضه و با ۴۱۰ میلیون تومان و قیمت تمام شده ۴۶۹ میلیون تومان  معامله شد.

در حالی قیمت این خودرو در بازار حداقل ۵۲۰ میلیون تومان بود که مصرف‌کنندگان حداقل ۵۰ میلیون تومان زیر قیمت بازار غیررسمی موفق به خرید این خودرو در بورس کالا شدند.

همچنین روز دوشنبه، ٥ دی‌ماه ۵۰۶ دستگاه دیگنیتی پرستیژ روی تابلوی معاملات رفت که قیمت این خودرو بین ۷۸ تا ۴۸۰ میلیون تومان از نرخ قبلی آن در بورس پایین‌تر کشف شد.

بررسی آمار تعداد خودروهای معامله شده از ابتدای سال تا امروز بیانگر رشد سرعت عرضه‌ها در بورس کالای ایران است.

به‌طوری که از اردیبهشت تا مهر امسال تعداد خودروهای معامله شده در بورس کالا در مجموع یک هزار و ۶۶۴ دستگاه بود، اما این معاملات در آبان و آذرماه به اوج خود رسیده و در دی ماه نیز ادامه دارد.

به گونه‌ای که در آبان ماه ۲ هزار و ۴۱۶ دستگاه و در آذر ماه ۱۳ هزار و ۶۸۶ دستگاه و در روزهای ابتدای دی ماه نیز ۲۵۰۶ خودرو در بورس کالا معامله شده است.

رضا عیوضلو به افزایش عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و اظهار داشت: در راستای شفاف‌سازی یک بازار، همیشه مقاومت‌هایی وجود داشته است که این دست مقاومت‌ها در زمینه عرضه خودرو در بورس کالا نمی‌تواند مانع شفافیت شود، با توجه به وجود چنین مساله‌ای عرضه خودرو در بورس کالا افزایش می‌یابد.

وی افزود: با ورود خودرو به بورس کالا نه‌تنها شاهد فراهم شدن بستری برای فروش شفاف شرکت‌ها هستیم، بلکه امروز شرایط سوداگری در بازار خودرو کاهش یافته و به‌مرور این روند تقویت می‌شود.

عیوضلو گفت: در واقع بستری فراهم شده تا شرکت‌های خودروسازی بتوانند محصولات خود را با قیمت مورد تقاضای بازار به فروش برسانند و در این میان شرایطی ایجاد شده تا سوداگری نیز کاهش یابد؛ لذا عرضه خودرو در بورس تداوم خواهد داشت.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: افزایش‌هایی که در بازار آزاد خودرو طی چند هفته اخیر اتفاق افتاده متاثر از عوامل دیگری است و ارتباطی با بورس کالا ندارد از این رو با رشد عرضه به سمت تعادل بخشی بازار خودرو حرکت می‌کنیم.

 

ارسال نظر