بازار سرمایه

۱۴۰۱/۰۹/۲۰ - ۰۲:۱۱:۲۲
کد خبر: ۱۹۵۱۹۲

بیش از یک میلیون مددجوی کمیته‌امداد «سهام عدالت» ندارند

ایسنا| حسین خدرویسی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با بیان اینکه براساس لیست کمیته امداد، یک میلیون و ۴۴۹ هزار و۵۵۰ نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد از جاماندگان سهام عدالت هستند، اظهار کرد: پروسه اختصاص سهام عدالت به جاماندگان از یک سال گذشته شروع شده است. وی با اشاره به اینکه دولت از نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد تعداد مددجویان جامانده را برای اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها خواسته بود، بیان کرد: کمیته امداد در گذشته لیست آماری جاماندگان سهام عدالت را به دولت ارایه کرده است و اکنون دولت بعد از رفت و برگشت‌ها، آیین‌نامه اجرایی آن را مصوب کرده است. روز یکشنبه ۱۳ آذرماه اعلام شد که طبق تصویب‌نامه هیات وزیران با معرفی افرادی که به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شده‌اند، میزان سهامی که به این افراد اختصاص خواهد یافت و نام شرکت‌هایی که سهام خود را به جاماندگان تخصیص می‌دهند، مشخص شد. طبق این تصویب نامه، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی‌سازی) مکلف شد در مرحله اول از محل باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در بنگاه‌های قابل واگذاری نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام کند. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.

چقدر سهام در بورس معامله شد؟

بر اساس گزارش بانک مرکزی، در هفت ماهه سال جاری شـاخص‌های تعـداد و ارزش سـهام معامله‌شده نسبت به دوره مشابه سـال قبل از لحـاظ تعداد ۸.۱ درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۲۹.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد. بانک مرکزی در گزارشی به بررسی شاخص‌های تعداد و ارزش سهام معامله شده در بورس پرداخته است که طبق آن، در مهر ماه امسال بالغ بر ۷۸.۹ میلیارد سهم به ارزشی بیش از ۲۸.۹ هزار میلیارد تومان در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد. همچنین، در این ماه شاخص‌های تعداد و ارزش سهام معامله‌شده به‌ترتیب به اعداد ۳۷۴.۸ و ۶۴۵.۲ رسید که در مقایسه با ماه قبل از لحاظ تعداد ۱۲.۷ درصد و از لحاظ ارزش ۳۶.۶ درصد کاهش یافت و نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص‌های مذکور بـه‌ترتیب ۱۶.۳ و ۶۰.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. علاوه بر این، در هفت ماه اول سال جاری بالغ بر ۹۵۴.۶ میلیارد سهم به ارزشی بیش از ۴۲۴.۶ هزار میلیارد تومان در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد. از سوی دیگر، در ایـن دوره متوسـط شـاخص‌های تعـداد و ارزش سـهام معامله‌شده به‌ترتیب به اعداد ۶۴۷.۸ و ۱۳۵۳.۴ رسید که نسبت به دوره مشابه سـال قبل از لحـاظ تعداد ۸.۱ درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۲۹.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بورس تهران در انتظار لایحه بودجه 1402

تجارت‌نیوز| بودجه مهم‌ترین سند یکساله بالادستی درآمد و هزینه‌های دولت است. طبق روال همیشگی لایحه بودجه، این سند نمادی از سیاست‌های مالی به شکل انبساطی یا انقباضی به عنوان یک سیاست‌گذار از سوی دولت مطرح می‌شود. در بودجه آیتم‌هایی وجود دارد که به صورت مستقیم، سریع و قابل توجه بر نمادها و صنایع بورسی تاثیرگذار واقع می‌شوند. از طرف دیگر لایحه بودجه به‌واسطه تعیین متغیرهای اقتصاد کلان به شکل غیر مستقیم بر بورس تهران تاثیر می‌گذارد. مواردی در بودجه وجود دارند که می‌توانند به شکل مستقیم در بسیاری از صنایع به‌ویژه حوزه کامودیتی‌ها اثرات خود را اعمال کنند؛ به‌طور مثال نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، قیمت نهاده‌های انرژی یا در حوزه معدن نرخ بهره مالکانه، حقوق دولتی و همچنین نرخ مالیات‌ها تکلیف شده بر تولیدکننده می‌تواند بر حاشیه سود شرکت‌ها اثر مستقیم داشته باشد. مضاف بر اینکه دولت به‌طور مستقیم مشتری اصلی برخی شرکت‌های بورسی در صنایع مختلف به شمار می‌رود. در چنین شرایطی میزان پرداختی دولت که درآمد ناخالص شرکت مذکور است از طریق بودجه عمرانی یا طرح‌های تملک سرمایه که در بودجه قید می‌شود، قابل حدس است. گروه‌های سیمانی، حوزه فلزات اساسی و بعضا فلزات آهنی همچنین گروه‌های پیمانکاری و ساختمان‌سازی می‌توانند بدین شکل تحت تاثیر بودجه قرار گیرند. لایحه بودجه اما به شمل غیر مستقیم نیز می‌تواند بر بازار سرمایه اثر گذار باشد. میزان فروش اوراق و سهم بازار بدهی که در بودجه مشخص می‌شود، تغییرات نرخ بهره که بازار پول‌ را در شرایطی به عنوان یک بازار رقیب مطرح می‌کند؛ نمونه‌هایی از آیتم‌های بودجه هستند که با جهت دادن به جریان نقدینگی بر بورس تاثیرگذار واقع می‌شوند. اگر سیاست‌ها به گونه‌ای اتخاذ شود که سرمایه‌ به سوی بورس هدایت شود، چشم‌انداز مثبتی پیش روی بورس تهران در سال آتی پیش‌بینی می‌شود. کسری بودجه و میزان برآورد آن می‌تواند بر رشد نقدینگی، تغییرات پایه پولی و از همه مهم‌تر نرخ تورم و تبعا نرخ ارز اثرگذار واقع شود. اینکه در بودجه نرخ تسعیر ارز برای صنایع چه عددی در نظر گرفته شده باشد و با توجه به کسری بودجه تورم می‌تواند در چه حوزه‌هایی حرکت کند، تاثیر ویژه‌ای بر نرخ دلار خواهد داشت. چرا که می‌دانیم مهم‌ترین فاکتورهای تعیین‌کننده نرخ ارز، روند نقدینگی و نرخ تورم است که بخش قابل توجهی از تغییرات نرخ تورم تحت تاثیر میزان کسری بودجه است.اینکه دولت قرار است از چه صنایعی حمایت کند و چه صنایعی شانس گرفتن بودجه اختصاصی در سال آینده دارند با انتشار جزییات لایحه بودجه قابل پیش‌بینی است.

 

ارسال نظر