اخبار

۱۳۹۸/۱۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۴۶۸

ورود ۲۸۶هزار خانوار جدید به جمع یارانه معیشتی‌بگیران

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد چهارمین مرحله حمایت معیشتی ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۰ اسفند واریز خواهد شد. مهدی قمصریان اعلام کرد، چهارمین مرحله حمایت معیشتی ساعت 24 روز شنبه 10 اسفند و بر اساس بعد خانوار به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. در این مرحله تعداد 286149 خانوار جدید که درخواست بررسی مجددشان تأیید شده به فهرست خانوارهای دریافت‌کننده اضافه شده‌اند و هرچهارمرحله را یکجا دریافت خواهند کرد.

کشف ۲۹۰۰ میلیارد تومان قاچاق

سخنگوی گمرک ایران گفت: در ۱۱ ماهه سال ۹۸ بیش از ۲۹ هزار میلیارد ریال کالای قاچاق و ۹۴۹ نفر قاچاق انسان توسط مرزبانان اقتصادی کشور، در گمرک کشف و ضبط شده است. سید روح‌الله لطیفی، اظهار کرد: تعداد کل پرونده‌های قاچاق کالای کاشف گمرک در سال ۹۸ به تعداد سه هزار و ۹۲۶ فقره و به ارزش ۲۹ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۷۹۳ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۹۶۴ ریال است که این آمار در مدت زمان یکسان در سال ۹۷، بالغ بر ۳۱۸۶ پرونده قاچاق تشکیل شده و به ارزش ۶ هزار و ۹۵۸ میلیارد و ۲۲۴ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۴۵۳ ریال بوده است که میزان کشفیات کالای قاچاق توسط گمرک افزایش ۴.۹ برابری را نشان داده است که قابل توجه به نظر می‌رسد. وی با اشاره به مجموع مبادلات بازرگانی کشور اضافه کرد: در یازده ماه سال ۹۸، میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور و البته به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی بالغ بر ۱۲۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تن و به ارزش ۳۸ میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷، افزایشی ۱۷.۶۱ درصدی در وزن و کاهشی ۴.۴۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است؛ همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایشی ۱۰.۸۴ درصدی در وزن و ۲.۳۱ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷ به ارقام ۳۴ میلیون و ۴۰۲ هزار تن و ۳۹ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار رسیده است. این مقام مسوول گمرکی افزود: طی ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۸، بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای چین با رقمی بالغ بر ۸ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار و سهم ۲۲.۹۸ درصد از کل ارزش صادرات، کشور عراق با ۸ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار و سهم ۲۲.۰۴ درصد، کشور ترکیه با ۴ میلیارد و ۹۶۱ میلیون دلار و سهم ۱۲.۸۵ درصد، کشور امارات متحده عربی با ۴ میلیارد و ۷۷ میلیون دلار و سهم ۱۰.۵۶ درصد و کشور افغانستان با ۲ میلیارد و۱۴۳ میلیون دلار و سهم ۵.۵۵ درصد از کل ارزش، صورت گرفته است. لطیفی در ادامه گفت: طی یازده ماهه سال ۱۳۹۸، کشور چین با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۱۰۶ میلیون دلار و سهمی در حدود ۲۵.۳۰ درصد از کل ارزش واردات، در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است؛ همچنین کشورهای امارات متحده عربی با ۷ میلیارد و۹۴۲ میلیون دلار و سهم ۱۹.۸۹ درصد، ترکیه با ۴ میلیارد و ۶۵۸ میلیون دلار و سهم ۱۱.۶۶ درصد، هند با ۳ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار و سهم ۸.۵۸ درصد و آلمان با یک میلیارد و ۹۱۹ میلیون دلار و سهم ۴.۸۱ درصد از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده‌اند. وی همچنین با اشاره به افزایش قابل توجه کشفیات قاچاق انسان توسط گمرک گفت: طی ۱۱ ماهه سال ۹۸ تعداد پرونده‌های تشکیل شده در خصوص قاچاق انسان ۲۳۶ فقره است که شامل ۹۴۹ نفر بوده که توسط گمرک کشف شده است که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش را نشان داده است.

تغییر الگوی زندگی شهری موجب افزایش مشاغل خدماتی

رییس کمیته کسب و کار یونسکو در ایران، تغییر الگوی زندگی شهری را موجب افزایش مشاغل خدماتی دانست و گفت: در بحث مشاغل جدید و کسب و کارهای نوین بهتر است از قوانین بین‌المللی تمکین کنیم. علی‌اصغر کیهانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ظهور مشاغل جدید در آینده نزدیک و لزوم اصلاح قوانین موجود برای توسعه کسب و کارهای جدید، گفت: تحولات حوزه کسب و کار در طول ده هزار سال گذشته همواره دستخوش تغییرات بوده. نخستین مشاغلی که در جوامع انسانی پدیدار شدند، پیرامون کشاورزی بود با کشف فلزات مشاغل در بخش تولید پدیدار شدند. با کشف آهن و آغاز تجارت بین‌المللی نیز سر و کله مشاغل خدماتی پیدا شد که بلحاظ ماهیت تفاوت اساسی با مشاغل قبلی داشت. وی ادامه داد: پس از انقلاب صنعتی نیز مشاغل جدیدی وارد دنیای کسب و کار شدند که با قبل از آن قابل مقایسه نبود و ورود اتومبیل و برق و الکترونیک نیز گروه مشاغل جدیدی را به وجود آورد تا امروز که با ورود به دنیای الکترونیک و دنیای کامپیوتر و اینترنت، مشاغل کاملا جدیدی را شاهد هستیم که تا پیش از آن به هیچ‌وجه قابل تصور نبود، شاید اگر بحث ربا در یکی از ادیان ابراهیمی را کنار بگذاریم ادیان در هر دوره‌ای تمام قوانین هر سه گروه کشاورزی و تولید و تجارت و خدمات را به‌طور کامل پذیرفته‌اند بر همین اساس معتقدم مجموعه قوانین کشور در حوزه تأسیس و راه‌اندازی کسب و کارهای جدید نیز می‌تواند بر همین نظر مورد پذیرش قرار گیرد . وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نقطه هدف و عزیمت این مشاغل، جهانی است و این فرصت عادلانه برای همه هست که در هر گوشه این بازار لایتناهی دکان دو نبش بزنند و البته دولت‌ها هم دوست دارند که بازیگران بزرگی در دنیای تجارت نوین داشته باشند .

 

ارسال نظر