اخبار کلان

۱۳۹۸/۱۰/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۱۰۷۹

رای‌گیری درباره مالیات بر درآمد باید تکرار شود

عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه دو پله‌ای شدن مالیات بر درآمد کارمندان خلاف عدالت است، گفت: بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99 باید مجددا رای‌گیری شود.

علی ادیانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس درباره مصوبه این کمیسیون درباره شیوه محاسبه مالیات پلکانی بر درآمد کارمندان گفت: حدود 4 ماه قبل مصوبه‌ای در مجلس داشتیم مبنی ‌بر اینکه اگر مواد و تبصره طرح‌ها و لوایح مورد بررسی در مجلس، ناقض قوانین گذشته یا اسناد بالادستی باشند برای تصویب در کمیسیون و صحن مجلس، نیازمند دو سوم آرای نمایندگان حاضر هستند. برخی نمایندگان با برداشت اشتباه از آیین‌نامه داخلی مجلس، فکر می‌کردند این مصوبه قانون شده است. اما در حقیقت اینچنین نیست و هنوز این مصوبه تبدیل به قانون نشده است.

وی افزود: البته شورای نگهبان قانون اساسی در طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس به ماده 181 (دو سوم آرای نمایندگان) ایراد نگرفته است. اما شورای نگهبان هنوز نظر نهایی خود را ابلاغ نکرده است و تا زمانی که نظر نهایی این شورا ابلاغ نشود، این طرح شکل قانون را پیدا نمی‌کند. ضمن آنکه پس از این مرحله باید رییس مجلس، این مصوبه را به رییس‌جمهور ابلاغ کند، در روزنامه رسمی انتشار یابد و سپس شکل قانون پیدا کند. بنابراین به احتمال زیاد دوستان‌مان در کمیسیون تلفیق اشتباه کرده‌اند.

ادیانی درباره آثار محاسبه مالیات بر درآمد کارمندان به صورت دو پله‌ای گفت: این موضوع خلاف عدالت است و شکاف طبقاتی را زیاد می‌کند زیرا طبیعی است کسی که درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد. عدم تصویب پیشنهاد دولت برای پنج پله‌ای شدن مالیات بر درآمد کارمندان در کمیسیون تلفیق مجلس به معنای کاهش چشمگیر مالیات افرادی است که حقوق‌های نجومی می‌گیرند.

این عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه مصوبه مذکور باید مورد رای‌گیری قرار گیرد، گفت: بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99 باید مجددا رای‌گیری شود. امیدواریم هیات رییسه کمیسیون تلفیق این موضوع را قبول کند.

مالیات دوپله‌ای تبعیض‌آمیز است

عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه اخذ مالیات بر درآمد کارمندان به صورت دوپله‌ای بسیار تبعیض آمیز است، گفت: روش پنج پله‌ای که دولت در لایحه بودجه 99 مطرح کرده است، مدل بهتری محسوب می‌شود.

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس درباره مصوبه این کمیسیون درباره شیوه محاسبه مالیات پلکانی بر درآمد کارمندان گفت: فعلا در کمیسیون تلفیق این موضوع که حقوق سه میلیون تومانی مالیات ندارد، تصویب شده است و بخش دوم که مربوط به وضعیت حقوقی برخی اقشار از جمله هیات‌های علمی دانشگاه‌ها است برای بررسی بیشتر، در دستور کار کمیسیون قرار دارد. وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت در لایحه بودجه 99 که مالیات به صورت پلکانی اخذ شود، خوب بود ولی باید در برخی موارد تغییراتی داده می‌شد.

اما اگر بنا باشد مالیات به صورت دو پله‌ای اخذ شود، بسیار تبعیض‌آمیز خواهد بود زیرا نمی‌توان حقوق 20 میلیونی و 4 میلیونی را با هم مقایسه کرد و با یک درصد مشابه از آنها مالیات گرفت. نماینده مردم رشت اظهار کرد: من با روش دوپله‌ای محاسبه مالیات بر درآمد کارمندان مخالف هستم و مایل نیستم شیوه پلکانی پیشنهاد شده از سوی دولت، حذف شود.

عدالت، اخذ مالیات از حقوق 3 میلیونی نیست

عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: در مدل دو پله‌ای محاسبه مالیات بر درآمد کارمندان افرادی که 3 میلیون تومان حقوق می‌گیرند و افرادی که 21 میلیون تومان حقوق می‌گیرند به یک میزان یعنی 10 درصد مالیات می‌پردازند که این خلاف عدالت است و من مخالف این روش هستم.

شادمهر کاظم‌زاده عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس درباره مصوبه این کمیسیون درباره شیوه محاسبه مالیات پلکانی بر درآمد کارمندان گفت: در شیوه پنج پله‌ای وصول مالیات بر درآمد، حقوق برخی اقشار مانند قضات و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها نسبت به سنوات گذشته کمتر هم می‌شد و همین باعث شد تا مخالفان این شیوه استدلال کنند که این روش کارا نیست.

وی افزود: در مدل دو پله‌ای محاسبه مالیات بر درآمد کارمندان نیز افرادی که 3 میلیون تومان حقوق می‌گیرند و افرادی که 21 میلیون تومان حقوق می‌گیرند به یک میزان یعنی 10 درصد مالیات می‌پردازند که این خلاف عدالت است و من مخالف این روش هستم زیرا تناسبی بین حقوق 3 میلیونی و 21 میلیونی وجود ندارد.

 

ارسال نظر