اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۷/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۵۰۲۰

۵۰۰ میلیون حساب بانکی در کشور ساماندهی شود

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: افزون بر ۵۰۰ میلیون حساب بانکی امروز در نظام بانکی وجود دارد که باید ساماندهی و مشخص شود چه فعالیت‌هایی با این حساب‌ها در حال انجام است.

هادی خانی ضمن پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظارت و ساماندهی حساب‌های بانکی مدت‌ها قبل از سوی خود بانک‌ها شروع شده حال چه ضرورتی داشت سازمان مالیاتی در این زمینه ورود پیدا کند، افزود: کاری که در نظام بانکی صورت گرفته و در حال انجام است البته با تاخیر بحث اعتبارسنجی و ساماندهی حساب‌های بانکی است.

وی همچنین اظهار کرد: افزون بر 500 میلیون حساب بانکی امروز در نظام بانکی کشور وجود دارد که به‌طورحتم باید ساماندهی و مشخص شود چه فعالیت‌هایی با این حساب‌ها در حال انجام است.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در توضیح سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نظام بانکی نتوانسته 500 میلیون حساب بانکی را ساماندهی کند، گفت: خوشبختانه امروز این کار به‌صورت جدی در دستور کار نظام بانکی قرار دارد اما ضرورت ایجاب می‌کند با سرعت بیشتری فرآیند ساماندهی دنبال تا به یک سرانجام مناسبی برسد.

وی در ادامه افزود: نوع ورود سازمان امور مالیاتی به این قضیه متفاوت است. ورود سازمان در خصوص افرادی که به عنوان فعال اقتصادی در کشور فعالیت می‌کنند اما به هر دلیلی فعالیت آنان در نظام مالیاتی با عدم شفافیت و ابهام همراه است.

وی گفت: برای مثال فردی فعال اقتصادی است اما اظهارنامه مالیاتی به سازمان نمی‌دهد، اظهارنامه مالیاتی می‌دهد اما به‌صورت دقیق فعالیت‌های خود را به سازمان اعلام نمی‌کند یا در پرداخت مالیات همکاری لازم را با سازمان ندارد در خصوص این طیف از افراد سازمان امور مالیاتی برابر قانون و اختیارات محکم قانونی در اختیار دارد ورود و گردش و تراکنش‌های مالی آنان را بررسی، آنالیز، پالایش و متناسب با گردش مالی مالیات حقه را مطالبه می‌کند.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: مطابق آیین نامه اجرایی موجود افرادی که دارای پرونده مالیاتی نزد سازمان امور مالیاتی هستند این سازمان به گردش مالی بالای 5 میلیارد تومان ورود پیدا می‌کند اما افرادی که هیچ پرونده‌ای در نظام مالیاتی ندارند سقف و کفی تعیین نشده و به هر میزانی که فعالیت بانکی در حساب‌های خود داشته باشند در نظام مالیاتی مورد بررسی و شفاف‌سازی قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: سازمان اطلاعات بانکی مربوط به سال‌های 95، 96 و 97 افراد دارای بالای 5 میلیارد تومان گردش مالی را در قالب تفاهم‌نامه‌ای از بانک مرکزی دریافت کرده است.

خانی گفت: طبق قانون سازمان امور مالیاتی هر وقت اراده کند می‌تواند ریز اطلاعات گردش مالی افراد را از سیستم بانکی استعلام و نظام بانکی نیز بر اساس قانون موظف است پاسخگوی سازمان باشد.

وی افزود: اطلاعات سال 96، 95 و 97 فقط مربوط به جمع گردش‌های مالی افراد دارای بیش از 5 میلیارد تومان گردش مالی بوده است.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اظهارداشت: ریزتراکنش‌های بانکی هرفردی را اگرسازمان اراده کند می‌تواند به راحتی دسترسی و مورد استفاده قرار دهد. نوع ورود سازمان به این مقوله تنها شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی است.

روش جدید واگذاری  15 شرکت دولتی

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: روش واگذاری شرکت‌های دولتی تغییرات اساسی خواهد کرد.

فرهاد دژپسند در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا مشکلات به وجود آمده در واگذاری‌های اخیر به ویژه شرکت هپکو باعث نمی‌شود این وزارت‌خانه در واگذاری ۱۵ شرکت خود تجدید نظر کند، گفت: قرار است در مورد روش‌های واگذاری و تعیین قیمت، تغییر اساسی دهیم و در آینده هم چگونگی این امر را اعلام خواهیم کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جلسه هفته گذشته وزارت اقتصاد گفت: خوشبختانه در جلسه هفته گذشته «جلسه واگذاری» به جمع‌بندی خوبی درباره تغییرات در واگذاری‌ها رسیدیم.

وی ادامه داد: بخشی از ۱۵ شرکتی که مطرح است را از طریق «ETF» و «صندوق‌های معامله‌پذیر» واگذار خواهیم کرد.

دژپسند درخصوص اینکه چرا شرکت‌های مذکور به این طریق واگذار خواهند شد، بیان کرد: واگذاری‌ها را واحد به واحد انجام خواهیم تا همه توده مردم بتوانند آنها را خریداری کنند.

وی تاکید کرد: واگذاری به اصطلاح « یونیت به یونیت» باعث می‌شود حواشی که وجود دارد به‌شدت کاهش یابد.

وزیر اقتصاد درباره زمان واگذاری این شرکت‌ها نیز گفت: در قالب روش‌های جدید و در ۲ یا ۳ مرحله این ۱۵ شرکت را واگذار خواهیم کرد.

 

ارسال نظر