اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۴/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۹۰۶

تخصیص ۲۷ هزار میلیارد ی  برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امسال با وجود محدودیت منابع مالی، ۴۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی در نظر گرفته شده است گفت: تاکنون ۲۷ هزار میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص یافته است.

نوبخت در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی یزد افزود: تاکنون 27 هزار میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص یافته که افزون بر 40 درصد آن ملی و بیش از 50 درصد نیز استانی است.

 وی اظهار کرد: تصمیم ما براین است، این مبلغ برای طرح‌هایی هزینه شود که امسال قابل بهره‌برداری باشد یعنی برای این طرح‌ها سرمایه‌گذاری بسیاری در سال‌های گذشته صورت گرفته اما نیمه تمام ماندند.

نوبخت با بیان اینکه بالغ بر 80 هزار طرح عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد، افزود: علاوه بر این طرح‌های موجود، برخی طرح‌ها نیز از سوی شورای برنامه‌ریزی شهرستان‌ها و مجلس بنا به ضرورت به آنها اضافه می‌شود.

وی تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه تمام را از اولویت اصلی دولت دانست که باعث اشتغال و توسعه کشور می‌شود و تصریح کرد: برای تکمیل این طرح‌ها، حداقل 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه عبور از شریط سخت و بحرانی مقابل روی کشور با همت و تلاش همه بخش‌ها میسر می‌شود، افزود: کشور با افت شدید درآمد امسال مواجه که برای رفع این مشکل، اول باید دخل و خرج کشور تنظیم شود، که این کار مهم انجام شده است.

وی اضافه کرد: 448 هزار میلیارد تومان در مجلس برای تقسیم بین دستگاه‌ها تصویب شده اما با توجه به کمبود منابع تلاش شده تا با صرفه‌جویی بودجه به 386 هزار میلیارد تومان تقلیل یابد که 62 هزارمیلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌ها را حاصل می‌کند.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه لیستی از طرح نیمه تمام قابل بهره‌برداری در کشور آماده شده، افزود: رویکرد اقتصاد مقاومتی، پاسخ محکمی به استکبار است و تمام تلاش خود را برای تحقق اهداف آن به‌کار می‌بندیم. نوبخت با بیان اینکه امور کشور باید با روحیه تدبیر پیش برود، تصریح کرد: آزادراه تهران به شمال که 25 سال نیمه‌تمام مانده، ظرف چندماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و موجب کاهش فاصله 60 کیلومتر مرکز به شمال کشور می‌شود. وی ادامه داد: توسعه اشتغال و تولید رونق اولویت اصلی کشور است و امسال ایجاد 986 هزار و 998 نفر فرصت شغلی در کشور هدف‌گذاری شده است. نوبخت گفت: دولت بر این اعتقاد است که پشت درهای بسته اتاق نمی‌توان کشور را اداره کرد و هدف از سفر به استان‌ها بررسی و برنامه‌ریزی مناسب برای اجرای طرح‌ها و رفع مشکلات است. وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه در یک جنگ بزرگ اقتصادی هستیم و با استناد ملاحظه تحریم‌هایی که تاکنون توسط قدرت‌های بزرگ اعمال شده، سخت‌ترین نوع تحریم‌ها را تحمل می‌کنیم، افزود: سخت‌ترین نوع تحریمی که تاکنون اعمال شده برای عراق و لیبی تحت عنوان نفت در برابر غذا بوده و به این کشورها اجازه می‌دادند به اندازه نیاز مردم برای تغذیه نفت بفروشند ولی آن را هم از مردم ایران دریغ کرده‌اند.

نوبخت افزود: رییس‌جمهور امریکا غیر از اینکه بخواهد یک عکس یادگاری بگیرد و مسائل تبلیغاتی خودش را دنبال کند، از مذاکره با ایران هدف دیگری ندارد و نتایج مذاکرات کره شمالی با ترامپ مبین این رویکرد تبلیغات است.

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اینکه فکر کنیم اینها دلشان برای مردم ما می‌سوزد کاملاً اشتباه است و دیدیم که محصولات غذایی و دارو را هم برای مردم ما تحریم کردند.

درآمد ارزی ۱.۴ میلیارد دلاری ایران از صدور نیروی کار

بانک جهانی در گزارشی از درآمد ارزی کشورها با صدور نیروی کار به خارج در سال 2018 اعلام کرد کشورهای جهان در این سال 529 میلیارد دلار از این محل درآمد کسب کردند. پیش‌بینی شده است این رقم در سال 2019 با رشد 4درصدی به 550 میلیارد دلار برسد. بر اساس این گزارش درآمد ارزی ایران از محل صدور نیروی کار در سال 2018 به 1 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده و ایران در رتبه هشتم در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر میزان جذب درآمد ارزی از صدور نیروی کار قرار گرفته است. در این منطقه، مصر با درآمد 28.9 میلیارد دلاری در رتبه نخست قرار گرفته و مراکش با 7.4 میلیارد دلار، لبنان با 7.2 میلیارد دلار، یمن با 3.4 میلیارد دلار، فلسطین با 2.6 میلیارد دلار، تونس با 2 میلیارد دلار، و الجزایر با 1.9 میلیارد دلار به ترتیب در رتبه‌های دوم تا هفتم از این نظر قرار گرفته‌اند. عراق نیز با 1.1 میلیارد دلار پس از ایران در رتبه نهم قرار گرفته است. میان کشورهای جهان، هند رتبه نخست را از این نظر به خود اختصاص داده است. درآمد ارزی این کشور از محل صدور نیروی کار در سال 2018 بالغ بر 78.6 میلیارد دلار اعلام شده است. چین با 67.4 میلیارد دلار و مکزیک با 35.7 میلیارد دلار به‌ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

ارسال نظر