قصد واگذاری اموال کارگران و بازنشستگان در شستا

۱۳۹۷/۱۲/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۲۶۶

فارس| علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره موضع دولت درباره فروش اموال شستا و حتی واگذاری رایگان آنها به دلیل زیان‌ده بودن گفت: این موضوع ما را نگران می‌کند، با طرح موضوع واگذاری رایگان و اصرار بر واگذاری به هر شکلی ممکن است اموال تامین اجتماعی بدون هیچ ملاحظه‌ای از دست برود.

این نماینده کارگری گفت: شرایط فعلی اقتصاد حتی بدون توجه به اینکه چه دولتی بر سر کار است، زمان مناسبی برای واگذاری اموال شستا نیست چراکه وضعیت اقتصادی به گونه‌ای نیست که خریدار واقعی بخش خصوصی وجود داشته باشد.

 به جای واگذاری، این دولت است که باید پایش را از شستا بیرون بکشد و دست از تصدی‌گری اموال شستا بردارد چرا که این اموال متعلق به تامین اجتماعی است و اداره آن هم باید به صورت سه جانبه باشد.

خدایی با تاکید بر اینکه اموال شستا اموال خصوصی است، ادامه داد: در واقع به جای واگذاری، این دولت است که باید پایش را از شستا بیرون بکشد و دست از تصدی‌گری اموال شستا بردارد چرا که این اموال متعلق به تامین اجتماعی است و اداره آن هم باید به صورت سه جانبه باشد.

رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار تهران با یاودآوری اینکه ساختار مدیریتی تامین اجتماعی دچار مشکل است، ادامه داد: سال‌هاست می‌گویم شورای عالی تامین اجتماعی باید احیا شود اما حالا دولت جایگاه خود را در این میان به گونه‌ای می‌بیند که اموال شستا را خصولتی اعلام می‌کند یعنی بخشی از آن را خصوصی و بخشی را مربوط به نهاد عمومی می‌داند.

این نماینده کارگری تاکید کرد: چه کسی می‌تواند ثابت کند که اموال شستا غیر از صاحبان واقعی خود مالک دیگری دارد؟ وقتی دولت حتی بدهی‌های خود را به این سازمان پرداخت نمی‌کند و به عنوان بزرگ‌ترین نهاد بدهکار به سازمان تامین اجتماعی مطرح است، نباید خود را آن‌قدر محق داند که این اموال را خصولتی اعلام کند.

وی یادآورشد: خصولتی اعلام شدن اموال شستا در واقع نشان‌دهنده این است که آن دید واقعی که باید نسبت به سازمان تامین اجتماعی در دولت وجود داشته باشد، وجود ندارد و این باعث نگرانی است.

خدایی تاکید کرد: گروه‌های کارگری و بازنشستگی متفق‌القول با واگذاری شرکت‌های شستا مخالفند.

وی با یادآوری اینکه در دوره‌ای بحث خروج از بنگاهداری و جایگزینی سهامداری مطرح شد، افزود: به شرط اینکه شرایط اقتصادی اجازه دهد این اتفاق می‌توانست بیفتد اما معتقدم شرایط اقتصادی کشور اکنون به گونه‌ای نیست که بتوانیم بنگاه‌ها را واگذار کنیم و عملا شکست مدیریتی را اعلام کرده‌ایم.

سازمان تامین اجتماعی در صورتی که به این نتیجه برسد که باید اموال شستا را واگذار کند در واقع صلاحیت مدیریتی خود را زیر سوال می‌برد و این مدیریت در سایر عرصه‌ها نیز زیر سوال می‌رود و صرفاً شستا نیست.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی در صورتی که به این نتیجه برسد که باید اموال شستا را واگذار کند در واقع صلاحیت مدیریتی خود را زیر سوال می‌برد و این مدیریت در سایر عرصه‌ها نیز زیر سوال می‌رود و صرفاً شستا نیست.

این نماینده کارگری گفت: اینکه سال‌های سال مدیریت این مجموعه تبدیل مدیریت جناحی سیاسی شده باشد و این شرکت‌ها زیانده شده باشند حالا بخواهیم به قول رییس‌جمهور آنها را رایگان واگذار کنیم، صرفا حکایت از شکست مدیریتی دارد و قطعاً جامعه کارگری با این قضیه موافق نخواهد بود و مخالفت خود را به‌شدت ابراز می‌دارد. وی گفت: پیشنهاد ما درباره شرکتهای شستا و سایر ارکانی که شرکای اجتماعی در آن سهم دارند این است که به صورت سه جانبه اداره شوند که می‌تواند در قالب تعاونی انجام شود؛ درباره واگذاری شستا هم کسی بیش از صاحبان اصلی این اموال محق‌تر نیست آن هم به صورت رایگان.

خدایی تأکید کرد: اگر قرار است اموال شستا واگذار شود چه بهتر که به صاحبان اصلی آن واگذار شود و مدیریت این مجموعه‌ها به صورت سه جانبه به صاحبان اصلی سپرده شود.

وی همچنین یادآور شد: رییس‌جمهور به صورت سوال گونه مطرح می‌کردند که اطرافیان آقای ربیعی می‌گفتند این اموال متعلق به بازنشستگان است. از رییس‌جمهور سوال داریم که اگر اموال بازنشستگان و کارگران نیست پس متعلق به چه کسی است؟

رییس‌جمهور به صورت سوال گونه مطرح می‌کردند که اطرافیان آقای ربیعی می‌گفتند این اموال متعلق به بازنشستگان است. از رییس‌جمهور سوال داریم که اگر اموال بازنشستگان و کارگران نیست پس متعلق به چه کسی است؟

خدایی گفت: اینکه درک درستی از سازمان تامین اجتماعی در آقای ربیعی و اطرافیان او وجود داشته نباید زیر سوال برود چرا که این اموال مربوط به بیمه‌شدگان است؛ در واقع در اموال تامین اجتماعی هم کارگران و هم کارفرمایان سهم دارند و دولت باید نقش نظارتی خود را ایفا کند اما متاسفانه حتی هیات امنا ترکیب متناقضی که نمی‌تواند خواسته‌های گروه کارگری و بازنشستگی را فراهم تامین کند چراکه اکثریت با دولتی‌ها هستند.

این نماینده کارگری همچنین با اشاره به تجربه ناموفق خصوصی‌سازی تصریح کرد: شاهد هستیم شرکت‌هایی که واگذار کردند چه سرنوشتی داشتند، مگر در خصوصی‌سازی موفق بودند که حالا می‌خواهند در اموال خصوصی بیمه‌شدگان دخل و تصرف کرده و آنها را واگذار کنند؟

 

 

ارسال نظر