صدور مجوز ترانزیت کالاهای ایرانی به سوریه از خاک عراق

۱۳۹۷/۱۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۴۱۱

مهدی میر اشرفی، رییس کل گمرک ایران، در جمع هیات بلند پایه گمرک اقلیم کردستان عراق، مدیران گمرکات مرزی و معاونین استانداری کردستان و کرمانشاه برمشترکات فرهنگی دو کشور ایران و عراق تاکید کرد و با اشاره به اهمیت نقش گمرکات افزود: گمرکات دو طرف می‌توانند در توسعه این اشتراکات و همکاری‌ها به‌شدت موثر باشند.

معاون وزیر اقتصاد در این نشست ضمن تشریح دستاوردهای سفر اخیر خود به مرز باشماق مریوان و بیان مشکلات در گمرکات مشترک در دوسوی مرز، همکاری و یکپارچگی سازمان‌های دخیل در تشریفات گمرکی را در داخل کشورها و میان گمرکات دو طرف لازم و ضروری دانست و ادامه داد: بر اساس آنچه که سازمان جهانی گمرک اعلام کرده است هر یک روز توقف کالا یک درصد هزینه کالا را بالا می‌برد و ما باید با توسعه همکاری‌های مشترک معطلی در مرزهای گمرکی را به حداقل برسانیم.

میراشرفی ایجاد هماهنگی میان گمرکات دو طرف و پس از آن میان سازمان‌های داخلی را در امر تجارت از استانداردهای توصیه شده سازمان جهانی عنوان کرد و گفت: در دو طرف مرز دستگاه‌های ذی‌مدخل در امر تجارت خارجی هنوز تحت مدیریت هماهنگ مرزی قرار نگرفته‌اند و باید دروازه مشترک مرزی میان دو طرف ایجاد شود . البته برخی رویه‌های گمرکی از جمله کارنه تیر، کارنه دوپاساژ یا تریپتیک (TRIPTYQUE) نیز در عراق شکل نگرفته است .

رییس کل گمرک ایران به حجم تجاری میان ایران و عراق اشاره کرد و گفت: رقم صادرات ایران در 11 ماهه سال جاری به 40 میلیارد دلار رسیده است. عراق و به خصوص اقلیم کردستان بزرگ‌ترین شریک تجاری ما است و پیش بینی می‌شود، رقم صادرات ما به عراق تا پایان سال به 10 میلیارد دلار برسد. عراق در حوزه صادرات انواع کالا فقط با اختلاف 100 میلیون دلار پس از چین در رتبه دوم قرار گرفته و 8 میلیارد و 200 میلیون دلار از صادرات کشورمان را به خود اختصاص داده است و این آمار حکایت از آن دارد که این کشور به زودی شریک اول تجاری ایران در بخش صادرات غیر نفتی خواهد بود .

رییس کل گمرک ایران در ادامه به افزایش 10درصدی ترانزیت انواع کالا به عراق اشاره کرد و در خصوص توسعه تجارت با ارایه چندین پیشنهاد خواستار رفع موانع گمرکی میان دو کشور شد. میر اشرفی ایجاد دروازه مشترک مرزی را در اولویت قرار داد و گفت: دروازه مشترک مرزی در دنیا تجربه بسیارمفیدی است و ما باید با حل مشکلات هر چه زودتر به استانداردهای گمرکی موجود در دنیا برسیم.

تنظیم ساعات کاری دو طرف و همچنین افزایش این ساعت در صورت لزوم به 24 ساعت پیشنهاد دیگر رییس کل گمرک ایران به رییس گمرک اقلیم کردستان بود. میر‌اشرفی ادامه داد: نیاز داریم قوانین و مقرارات به موقع و کامل به اطلاع ما برسد تا در اختیار فعالان اقتصادی قرار گرفته ومشکلات کمتری را در این خصوص شاهد باشیم.

رییس گمرک اقلیم کردستان عراق در نشست با رییس کل گمرک ایران از توافق با دولت مرکزی برای اعمال قوانین یکسان گمرکی خبر داد. سامان عبدالرحمن عزیز با اشاره به حمایت‌های همیشگی ایران در روزهای سخت و مشترکات دیرینه دو کشور، سیاست درهای باز را سیاست مراودات با ایران عنوان کرد و گفت: ما و دولت مرکزی برای اعمال قوانین یکسان به توافق رسیدیم و خوشبختانه از 10 روز پیش این قوانین یکسان اعمال می‌شود.

این مقام ارشد گمرکی اقلیم با اشاره به مذاکرات و جلساتی که در روزهای گذشته با مدیران گمرکات اقیلم و برخی گمرکات ایران داشته است، از تلاش‌ها و پیگیری‌های بسیار خوب رییس کل گمرک ایران جهت رفع موانع تجارت تشکر کرد و این مذاکرات را موفق شمرد و افزود: بخشنامه اخیر در خصوص یکپارچگی قوانین گمرکات عراق کمی با شتابزدگی ابلاغ و اجرایی شد و ما به زودی نواقص آن را بر طرف خواهیم کرد.

او در خصوص ترانزیت محموله‌های ایرانی به سوریه و ترکیه و اخذ دو نوع عوارض از تجار ایرانی را عدم هماهنگی دولت مرکزی عراق عنوان و تاکید کرد: این مشکل حل شده و به‌زودی اجرایی می‌شود . رییس گمرک اقلیم کردستان عراق افزود: ما با وزیر اقتصاد اقلیم در حال رایزنی هستیم که با مسوولیت خودمان تسهیلاتی را ایجاد کنیم . عبدالرحمن عزیز ادامه داد: در حال حاضر در3 مرز مشترک ما نمایندگی مستقر هستند و کارشان را برای ارایه تسهیلات به بازرگانان آغاز کرده‌اند. وی امضای یک بخشنامه برای ترانزیت 200 هزار تن کالای ایرانی از مرز اقلیم به سوریه را از آخرین اقدامات اقلیم در جهت تسهیل تزانزیت کالاهای ایرانی عنوان کرد.

عبدالرحمن عزیز در خصوص دیگر اقدامات انجام شده در گمرکات اقلیم گفت: اولین قدم ما در اقلیم یکپارچه‌سازی رویه‌ها بود و در گام بعدی استقرار ایکس ری در مرزهای گمرکی و اسکن تمامی کالاها به خصوص کالاهای نفتی بوده است . او در پایان افزود: تمامی تلاش ما برای توسعه همکاری‌ها با ایران است و ما باید با نگاه جدیدی این همکاری‌ها را توسعه داده و از روش‌های سنتی عبور کنیم .

 

 

ارسال نظر