اخبار کلان

۱۳۹۷/۰۷/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۹۱۳

۹ میلیون تن کالای  اساسی وارد کشور شد

براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی طی شش‌ماهه اول سال جاری بیش از ۹میلیون و ۱۳۰هزار تن کالای اساسی وارد کشور شده است که از نظر وزنی ۵۶درصد از کل واردات را به خود اختصاص داده است.  کل واردات کشور در 6ماهه اول سال 97، 22 میلیارد و 182 میلیون دلار با وزن 16 میلیون و 220 هزار تن بوده که سهم کالاهای اساسی 9 میلیون و 130 هزار تن با ارزش 4 میلیارد و 676 میلیون دلار بوده است. بر همین اساس، طی شش‌ماهه اول سال 96 سهم کالاهای اساسی از نظر وزنی 52 درصد از کل واردات بوده است. بنابراین گزارش این حجم از کالاهای اساسی به‌ارزش 4 میلیارد و 676 میلیون دلار از طریق گمرکات کشور وارد شده است که از نظر ارزش 21 درصد از کل واردات کشور را دارد و این در حالی است که سهم کالاهای اساسی وارداتی آن در شش‌ماهه سال گذشته 20 درصد بوده است. ذرت، برنج، دانه‌های روغنی، دارو، روغنهای خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود، قند و شکر و گندم از جمله کالاهای اساسی است که طی 6 ماه وارد شده است. در شش ماه سال 97، واردات ذرت، دانه‌های روغنی، گوشت قرمز و جو افزایش داشته است. براساس این گزارش، 90 درصد کالاهایی که وارد گمرک می‌شوند در کمتر از سه روز ترخیص می‌شوند و در این بین ترخیص کالاهای اساسی در اولویت قرار دارد. گمرکات مهم کشور برای ترخیص کالاهای اساسی بطور شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا وقفه‌ای در واردات این کالاها ایجاد نشود، به همین ترتیب در شش ماه نخست امسال روند واردات به کشور تغییری نکرده است. گمرک در راستای تأمین کالاهای اساسی تسهیلاتی را برای ترخیص سریعتر این کالاها ارایه و با اولویت قرار دادن این کالاها در گمرکات اجازه حمل یک‌سره در مبادی ورودی را جهت آسان‌سازی فرآیند ترخیص این کالاها فراهم کرده است و در حال حاضر به‌کمک سامانه جامع گمرکی کامیون‌های حامل کالاهای اساسی بدون معطلی به درب خروج گمرکات هدایت می‌شوند.

مرز تجاری چذابه از امروز بسته می‌شود

سید سعیدفاضلی معاون گمرگ چذابه، اظهار کرد: عراقی‌ها به دلیل تعداد زیاد موکب‌ها در مسیر شلمچه به سمت عتبات عالیات مجبور شدند در روزهای گذشته مرز را برای تردد کالاهای تجاری و کامیون‌ها ببندند و صادرکنندگان مجبور شدند کالاهای خود را به مرز چذابه هدایت کنند و همکاران گمرک در حال حاضر به صورت

شبانه‌روزی جهت تسهیل صادرات خدمت رسانی می‌کنند. وی افزود: با وجود تلاش‌ها تقاضا برای صادرات کالا از این مرز به‌شدت بالا رفته و بیش از ۲۰۰۰ کامیون درصف ورودی به بارانداز هستند که امکان ارسال این محموله‌ها با توجه به ظرفیت روزانه ۴۰۰ دستگاه کامیون در بارانداز این مرز خیلی سخت و غیر ممکن است. فاضلی ادامه داد: با توجه به اینکه طرف عراقی اعلام کرده به دلیل وجود موکب‌های متعدد در مسیر چذابه به عراق، ارسال کامیون به مرز با مشکل مواجه شده و با وجود ۲۰۰۰ دستگاه کامیون، تعطیلی مرز تجاری چذابه نیز از فردا بر اساس تصمیم مسوولان مرزی کشورمان قطعی شده و از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی درخواست می‌کنیم از ارسال محموله‌های صادراتی به این مرز خودداری و از مسیرهای جایگزین برای صادرات کالاهای خود استفاده کند.

مشاهده حقوق و دستمزد مدیران با تصویب هیات وزیران

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: با تصویب هیات وزیران، مردم نیز می‌توانند حقوق و دستمزد مدیران را در سامانه ملاحظه کنند. صدری نوش آبادی گفت : مسوولیت طراحی این سامانه به عهده سازمان اداری و استخدامی کشور بوده که در اردیبهشت ماه گذشته بخشنامه‌ای به انضمام دستورالعمل نحوه ورود و ثبت اطلاعات در این سامانه به تمام دستگاه‌ها صادر و در آن از دستگاه‌ها خواسته شد تا نام کاربری و شماره شناسه دریافت کرده و اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کنند. تاکنون ۹۴۹ دستگاه از ۱۵۱۲ دستگاهی که باید اطلاعات خود را در این سامانه ثبت می‌کردند، قوانین و مقررات و لیست کارکنان خود را در این سامانه درج کرده‌اند، ضمنا تعداد ۴۵۰ دستگاه از قوه مجریه لیست حقوق و مزایای کارمندان خود را در سامانه وارد کرده‌اند. وی  اظهار داشت: دستگاه‌های مذکور نیز جزو آنهایی هستند که هنوز اطلاعات خود را وارد نکرده‌اند. صدری همچنین اعلام کرد: بسیاری از دستگاه‌های خارج از قوه مجریه از جمله سازمان صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی نیز اطلاعات مربوط به خود را در سامانه مذکور بارگذاری نکرده‌اند. وی با اشاره به اینکه مسوولیت بارگذاری با خود دستگاه‌ها و امر نظارت بر آن به عهده دستگاه‌های نظارتی کشور است، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم همه دستگاه‌های اجرایی باید در برابر این قانون تمکین کنند و خود سازمان اداری و استخدامی کشور که مسوولیت طراحی این سامانه عهده‌دار بوده است به تمام و کمال، ادای وظیفه کرده و نسبت به درج حقوق و دستمزد نیروهای انسانی و مدیران مجموعه خود اقدام نموده است. وی در مورد اینکه این سامانه چه زمان در دسترس عموم مردم خواهد بود؟، گفت: سازمان اداری و استخدامی کشور در ابتدای مهرماه بخشنامه‌ای به دستگاه‌ها ابلاغ نموده و خواسته است که گزینه مشاهده پرداختی مدیران در سطح مدیرکل و بالاتر را در سامانه خود تعبیه کنند تا در مهر ماه قابل فعال شدن باشد. صدری اضافه کرد: دسترسی عموم مردم به سامانه منوط به مصوبه هیات وزیران است که پیش نویس آن تهیه شده و در کمیسیون اجتماعی و دولت الکترونیک به تصویب رسیده و اکنون نیز در دستور کار دولت قرار گرفته است.

 

 

ارسال نظر