اخبار کلان

۱۳۹۷/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۸۳۷

١٤٣ کیلو محصولات باغی  به ازای هر ایرانی

براساس نتایج طرح آمارگیری از باغداری‌های کشور مرکز آمار ایران، در سال ١٣٩٦، ١١,٦ میلیون تن محصولات باغی در کشــور تولیــد شده است. استان‌های مـازندران، کرمان و آذربایجـان غربی به ترتیب با ١٦، ١٣ و ١١ درصد بیشترین محصولات باغی کشور را تولید کردند.

بنابر نتایج این طرح آماری به‌ازای هر فرد ایرانی در این سال، ١٤٣ کیلو محصولات باغی در کشور تولید شده است.

دریافت سفته ارزی مالیاتی امکان‌پذیر شد

ایلنا| سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در روزهای گذشته نامه‌ای به سیدکامل تقوی نژاد، رییس سازمان امور مالیاتی ارسال کرده بود و در آن خواستار اعلام فرآیند لازم برای پرداخت حق تمبر سفته ارزی، شده بود. اکنون تقوی‌نژاد به این نامه پاسخ گفته است.  در متن این نامه آمده است: ضمن اعلام عدم وجود منع قانونی از نظر این سازمان با توجه به حکم ماده ۳۰۹ و مفهوم ماده ۲۵۲ قانون تجارت مبنی بر امکان صدور سفته به نرخ ارز، فرآیند لازم برای پرداخت حق تمبر سفته ارزی به شرح ذیل اعلام می‌شود. ابتدا اینکه بانک عامل پس از دریافت درخواست مراجعین نسبت به محاسبه معادل ریالی میزان ارز اعلام شده از طرف مودیان به نرخ روز مستخرج از سامانه بانک مرکزی با توجه به نحوه تومین ارز متقاضی (رسمی/ بازار ثانویه/ بازار آزاد) اقدام و ضمن اطلاع‌رسانی به متقاضیان مبنی بر الزام تکمیل مندرجات سفته برای معادل‌سازی نرخ ارز به ریال و مراجعه به اداره امور مالیاتی در همان روز (زیرا در غیر اینصورت نیاز به معادل‌سازی دوباره است)، نسبت به ارسال درخواست کتبی مودیان به اداره امور مالیاتی دریافت‌کننده حق تمبر اقدام کند. اداره امور مالیاتی ذی‌ربط پس از دریافت درخواست‌های ارسالی از طرف بانک‌های عامل نسبت به محاسبه و وصول حق تمبر بر اساس نرخ روز ارز اعلام شده از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح بند (۱) این نامه اقدام کرده و نتیجه اقدامات انجام شده در ظهر سفته ارسالی با مهر و امضای مسوولان امورمالیاتی ذی‌ربط کتبا به بانک عامل اعلام خواهد شد.

امیدواریم زودتر از تنگنای اقتصادی عبور کنیم

محمدباقر نوبخت در نهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور که در محل این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه بنابر اعلام گزارش صندوق بین‌المللی پول از وضعیت اقتصادی ایران، در سال ۲۰۱۷ بین تمام کشورهای صادرکننده نفت بهترین جایگاه را داشته‌ایم، اظهار کرد: بنا بر گزارش این صندوق، وضعیت اقتصادی ایران در زمینه نفت، کاهش بیکاری و کاهش تورم نسبت به بسیاری از کشورها مانند عربستان بهتر بوده است.

وی با بیان اینکه طی ۴ سال گذشته آمار شاخص‌ها نشان از رشد قابل توجه بخش‌های مختلف اقتصادی بوده است، افزود: تقلیل نرخ تورم بالا به زیر ۱۰ درصد و ایجاد اشتغال مناسب در این دوره از کارنامه موفق همکاران ما حکایت دارد و امیدوارم از این شوک ایجاد شده و تنگه‌ای که در حال عبور از آن هستیم، نیز به سرعت بگذریم و آن رشد گذشته را ادامه دهیم. بنا بر گزارش‌ها، بهترین شاخص‌های اقتصادی را بین کشورهای صادرکننده نفت داشته‌ایم که گویای موفق بودن ما است، بنابراین در شرایط فعلی هم اقتصاد را با همین آهنگ و رشد بطئی پیش می‌بریم. رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به گزارش وزارت نفت در هفته گذشته، اظهار کرد: این گزارش حاکی از آن است که ما توانسته‌ایم، دو میلیون و ۳۱۳ هزار بشکه نفت با قیمت متوسط هر بشکه ۷۰ دلار و ۷۶ سنت صادر کنیم در حالی که در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ این رقم را حدود ۵۵ دلار پیش‌بینی کرده بودیم. این اتفاق که هم آمار صادرات و هم قیمت فروش ما برای هر بشکه نفت افزایش داشته است، موجب شد که میزان درآمدهای نفتی کشور همچنان نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد. نوبخت تصریح کرد: گرچه اعتبارات جاری نسبت به سال گذشته ۲ درصد تقلیل پیدا کرده است، با این وجود توانستیم طی ۶ ماه نخست امسال به همه تعهدات بودجه‌ای خود نسبت به پرداخت پاداش بازنشستگان و گندمکاران عمل کنیم. تمام اهتمام ما براین است که برای سال ۹۸ بتوانیم بودجه‌ای واقع‌بینانه و مناسب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنیم. سید حمیدپورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این جلسه گزارشی از شرکت خود در آخرین جلسه اجلاس صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی ارایه داد و گفت: طی این سفر توانستیم در زمینه‌های مختلفی مانند بحث بودجه‌ریزی شرکت‌های دولتی، چگونگی غلبه بر نوسانات بودجه‌ای برای کشورهایی که درآمد متکی به نفت دارند و مصون ماندن از ریسک‌های، انتشار اوراق مالی مناسب در زمان مواجهه با بلایای طبیعی و ... از تجارب سایر کشورها بهره‌مند شویم. در مجموع، نگاه کارشناسان صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نسبت به آینده اقتصاد کشور امیدوارکننده بود. در نهمین جلسه ستاد بودجه همچنین گزارشی درخصوص ردیف‌های متفرقه بودجه و سناریوهای پیشنهادی برای تکمیل عملیات ساماندهی در لایحه بودجه سال ۹۸ ارایه شد.

 

 

ارسال نظر